Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urlop 2015, CO POLECACIE?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SGJ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) SGJ » 09.02.2015 17:31

Jeśli się nie mylę to Pani Ula ma jeszcze wolny apartament adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - Baśka Voda
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 16:43

Szukam i szukam i sama nie wiem.. Witajcie. Trafiłam tu w sumie przypadkiem, a może tak własnie mialo byc. Poszukuje pomocy :)
Przewertowałam 'milion' stron z noclegami w Chorwacji... W związku że nigdy nie byłam w Chorwacji, znam ją tylko z opisów internetowych (które są bogato prezentowane i bardzo zachęcające). Dlatego bardzo cięzko wybrać cokolwiek i być pewnym swojego wyboru. Wolałabym uzyskać opinii od osob które tam jeżdzą.

Jestesmy młodymi ludzmi. A Problem mamy taki, iż szukamy miejscowości skierowanej dla mlodych :) Miejscowosci w ktorej mozna odpocząc i oglądac piekne widoki, a takze wyjsc wieczorem na piwko/imprezę (najchetniej coś w stylu promenady w Siofoku - Węgry). Czy moglibyście polecic nam jakas miejscowosc, ktora nie bedzie lezala na szarym koncu Chorwacji tylko blizej, a bedzie godna polecenia i warta pojechania? :) Gdzie bedzie mozna odpocząc na plazy ale i tez poszaleć ? :)
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 11.02.2015 16:52

madzialakus napisał(a):Szukam i szukam i sama nie wiem.. Witajcie. Trafiłam tu w sumie przypadkiem, a może tak własnie mialo byc. Poszukuje pomocy :)
Przewertowałam 'milion' stron z noclegami w Chorwacji... W związku że nigdy nie byłam w Chorwacji, znam ją tylko z opisów internetowych (które są bogato prezentowane i bardzo zachęcające). Dlatego bardzo cięzko wybrać cokolwiek i być pewnym swojego wyboru. Wolałabym uzyskać opinii od osob które tam jeżdzą.

Jestesmy młodymi ludzmi. A Problem mamy taki, iż szukamy miejscowości skierowanej dla mlodych :) Miejscowosci w ktorej mozna odpocząc i oglądac piekne widoki, a takze wyjsc wieczorem na piwko/imprezę (najchetniej coś w stylu promenady w Siofoku - Węgry). Czy moglibyście polecic nam jakas miejscowosc, ktora nie bedzie lezala na szarym koncu Chorwacji tylko blizej, a bedzie godna polecenia i warta pojechania? :) Gdzie bedzie mozna odpocząc na plazy ale i tez poszaleć ? :)

Vodice albo Makarska :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.02.2015 16:53

madzialakus napisał(a):Szukam i szukam i sama nie wiem.. Witajcie. Trafiłam tu w sumie przypadkiem, a może tak własnie mialo byc. Poszukuje pomocy :)

Wyspa Pag - miejscowość Novalja
Riwiera Makarska - miejscowość Makarska

imprezowe-i-ciekawe-miejscowosci-w-chorwacji-dla-mlodych-t42176.html
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.02.2015 16:56

Dokładnie o tych trzech miejscach pomyślałam: Novalja, Vodice, Makarska. Ta ostatnia najdalej, ale widokowo najładniejsza. Za to za Novalją imprezowa plaża Zrce - zobacz sobie na youtubie, może o to Ci chodzi. :mrgreen: Vodice z kolei to też dobra baza do zwiedzania ciekawych miejsc.
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 17:10

Wyspa raczej odpada. Ruszamy tam własnym samochodem takze nie wiem jak tam z dojazdem. Czy promy są jakies ?
Interesuje mnie ta Makarska. Czy macie moze jakies polecane noclegi ? :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.02.2015 17:12

Na Pag wjedziesz też mostem, nie tylko promem.
W Makarskiej apartmanów od groma, to spore miasto. Myślę, że to dobry wybór ze względu na widoki. Dla Was, oczywiście. :mrgreen:
Szukając apartamentów unikajcie jednak tych położonych koło przelotowej magistrali i głównych ulic. Raczej starajcie się znaleźć coś poniżej jadranki (magistrali).
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 17:18

Jeszcze troche poczytam o tych miesjcowosciach. Bo szczerze powiem, że nie potrafię się zdecydować. Nie chcę wiele stracić jezeli chodzi o uroki Chorwacji, których w jednej miejscowosci nie zobacze a w innej zobacze... gdyż to pierwszy wyjazd w te strony i chciałabym nie zrazić się do niej.. i kiedyś tam jeszcze powrócic. poznajac kolejno inne jej uroki..
Dlatego tak trudno zdecydowac mi się na pierwszą - lepszą miejscowosc. Chciałabym żeby ten wyjazd byl przemyslalny, bo tak jak mowilam jest pierwszym wyjazdem do Chorwacji i chcialabym żeby ten wybór był jak najbardziej trafny ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.02.2015 17:24

madzialakus napisał(a):Jeszcze troche poczytam o tych miesjcowosciach. ... chcialabym żeby ten wybór był jak najbardziej trafny ;)

Jedź na Makarską Riwierę, jeśli nie chcesz na wyspy i nie straszne ci tłumne i gwarne miejsca. Najbardziej imprezowa jest właśnie sama Makarska. Wszystkim jadącym po raz pierwszy do Chorwacji w te okolice opada szczena z zachwytu, bo widokowo jest tam chyba najładniej na stałym lądzie. Gdyby nie chodziło Ci o imprezy, to oczywiście samej Makarskiej byśmy nie polecali. Ale w takiej sytuacji, cóż innego moglibyśmy podpowiedzieć?... :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.02.2015 17:27

madzialakus napisał(a):Interesuje mnie ta Makarska. Czy macie moze jakies polecane noclegi ? :)

makarska-kompendium-wiedzy-subiektywne-t19403.html
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 17:44

Dobrze, bardzo Wam dziekuje za pomoc :) W prawdzie do wakacji jeszcze daleko, ale powoli trzeba juz szukac odpowiedniego miejsca :)
Marta_82
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta_82 » 11.02.2015 18:04

Witam :)
Do wakacji zostało już w sumie niewiele czasu, a więc można myśleć o wyjeździe.Trzeci rok z kolei padło na Chorwację :D W 2013r byliśmy w Turanj w roku 2014 zawitaliśmy do Tučepi oczarowała nas ta miejscowość. W poprzednie wakacje nie zwiedziliśmy Dubrownika , choć były takie zamiary ,tak więc postanowiliśmy że następny wyjazd będzie w okolice Dubrownika :) W tym roku padło na miejscowość Mlini ( w końcu jakaś nazwa , która nie zaczyna się na literę T :D) Czytałam dużo postów na temat Mlini i od kilku dni nurtuje mnie pytanie czy jechać w ciemno czy coś zarezerwować :?: Poprzednie wyjazdy były na początku lipca i w ciemno , nie było problemu ze znalezieniem kwatery.W tym roku też planujemy wyjechać na początku lipca. Dwie osoby dorosłe i dziecko 12 lat. Jeżeli ktoś był w Mlini to może ma namiary na coś fajnego , bo na forum cały czas się przewala tylko jeden adres , który jest polecany.W jakich cenach są apartamenty ? Z góry dziękuję za odpowiedzi :D
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 19:28

A wracając jeszcze do mojego temat. Gdzie e Chorwacji znajdę plaże piaszczyste? Wiem że chorwacja słynie z kamienistych plaż. Ale moze są gdzieś piaszczyste?
tecza1210
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tecza1210 » 11.02.2015 19:36

Witaj. Albo kamienista żwirowa. ..piasek czułam pod stopami na Hvar. .. Uwierz mi ze jak poczujesz te kamyczki czy też żwirek nie zatesknisz za piachem :D .
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.02.2015 22:02

madzialakus napisał(a):A wracając jeszcze do mojego temat. Gdzie e Chorwacji znajdę plaże piaszczyste? Wiem że chorwacja słynie z kamienistych plaż. Ale moze są gdzieś piaszczyste?

Madzialuks, w prawym górnym rogu strony jest wyszukiwarka forumowa - zrób z niej użytek zanim zadasz kolejne pytanie. Znajdziesz prawdopodobnie odpowiedzi na większość swoich pytań. Np. m.in. tu:
piaszczyste-plaze-t43510.html
i w paru innych wątkach, których nie chce mi się szukać za ciebie. A jak nie znajdziesz odpowiedzi, to wtedy zadaj pytanie w odpowiednim wątku.
A w kwestii piaszczystych plaż, dość luźno związanych z tym wątkiem, zadaj sobie podstawowe pytanie: po co mi ten piasek? Bo lubię go mieć w każdym zakamarku bikini? A może fascynuje mnie wytrzepywanie go z ręcznika? Albo fajnie jest patrzeć, jak mi banan albo jabłuszko w niego wpadnie i są potem tak estetycznie nim utytłane dokoła? Lub też podoba mi się, jak woda w morzu jest tak pociągająco mętna od niego... :mrgreen: Nie jestem złośliwa, tylko po prostu wiem z autopsji, że odpowiednie kamienie - otoczaki - są od piasku o wiele fajniejsze. A takie kamienie znajdziesz na Makarskiej Riwierze. Piasek też - w Omišu czy Duce - ale naprawdę go sobie daruj.

Januszu Bajcerze, nie pouczam, tylko twórczo odpowiadam na pytanie :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Urlop 2015, CO POLECACIE? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone