Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urlop 2015, CO POLECACIE?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SGJ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) SGJ » 09.02.2015 18:31

Jeśli się nie mylę to Pani Ula ma jeszcze wolny apartament adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - Baśka Voda
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 17:43

Szukam i szukam i sama nie wiem.. Witajcie. Trafiłam tu w sumie przypadkiem, a może tak własnie mialo byc. Poszukuje pomocy :)
Przewertowałam 'milion' stron z noclegami w Chorwacji... W związku że nigdy nie byłam w Chorwacji, znam ją tylko z opisów internetowych (które są bogato prezentowane i bardzo zachęcające). Dlatego bardzo cięzko wybrać cokolwiek i być pewnym swojego wyboru. Wolałabym uzyskać opinii od osob które tam jeżdzą.

Jestesmy młodymi ludzmi. A Problem mamy taki, iż szukamy miejscowości skierowanej dla mlodych :) Miejscowosci w ktorej mozna odpocząc i oglądac piekne widoki, a takze wyjsc wieczorem na piwko/imprezę (najchetniej coś w stylu promenady w Siofoku - Węgry). Czy moglibyście polecic nam jakas miejscowosc, ktora nie bedzie lezala na szarym koncu Chorwacji tylko blizej, a bedzie godna polecenia i warta pojechania? :) Gdzie bedzie mozna odpocząc na plazy ale i tez poszaleć ? :)
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 11.02.2015 17:52

madzialakus napisał(a):Szukam i szukam i sama nie wiem.. Witajcie. Trafiłam tu w sumie przypadkiem, a może tak własnie mialo byc. Poszukuje pomocy :)
Przewertowałam 'milion' stron z noclegami w Chorwacji... W związku że nigdy nie byłam w Chorwacji, znam ją tylko z opisów internetowych (które są bogato prezentowane i bardzo zachęcające). Dlatego bardzo cięzko wybrać cokolwiek i być pewnym swojego wyboru. Wolałabym uzyskać opinii od osob które tam jeżdzą.

Jestesmy młodymi ludzmi. A Problem mamy taki, iż szukamy miejscowości skierowanej dla mlodych :) Miejscowosci w ktorej mozna odpocząc i oglądac piekne widoki, a takze wyjsc wieczorem na piwko/imprezę (najchetniej coś w stylu promenady w Siofoku - Węgry). Czy moglibyście polecic nam jakas miejscowosc, ktora nie bedzie lezala na szarym koncu Chorwacji tylko blizej, a bedzie godna polecenia i warta pojechania? :) Gdzie bedzie mozna odpocząc na plazy ale i tez poszaleć ? :)

Vodice albo Makarska :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.02.2015 17:53

madzialakus napisał(a):Szukam i szukam i sama nie wiem.. Witajcie. Trafiłam tu w sumie przypadkiem, a może tak własnie mialo byc. Poszukuje pomocy :)

Wyspa Pag - miejscowość Novalja
Riwiera Makarska - miejscowość Makarska

imprezowe-i-ciekawe-miejscowosci-w-chorwacji-dla-mlodych-t42176.html
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.02.2015 17:56

Dokładnie o tych trzech miejscach pomyślałam: Novalja, Vodice, Makarska. Ta ostatnia najdalej, ale widokowo najładniejsza. Za to za Novalją imprezowa plaża Zrce - zobacz sobie na youtubie, może o to Ci chodzi. :mrgreen: Vodice z kolei to też dobra baza do zwiedzania ciekawych miejsc.
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 18:10

Wyspa raczej odpada. Ruszamy tam własnym samochodem takze nie wiem jak tam z dojazdem. Czy promy są jakies ?
Interesuje mnie ta Makarska. Czy macie moze jakies polecane noclegi ? :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.02.2015 18:12

Na Pag wjedziesz też mostem, nie tylko promem.
W Makarskiej apartmanów od groma, to spore miasto. Myślę, że to dobry wybór ze względu na widoki. Dla Was, oczywiście. :mrgreen:
Szukając apartamentów unikajcie jednak tych położonych koło przelotowej magistrali i głównych ulic. Raczej starajcie się znaleźć coś poniżej jadranki (magistrali).
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 18:18

Jeszcze troche poczytam o tych miesjcowosciach. Bo szczerze powiem, że nie potrafię się zdecydować. Nie chcę wiele stracić jezeli chodzi o uroki Chorwacji, których w jednej miejscowosci nie zobacze a w innej zobacze... gdyż to pierwszy wyjazd w te strony i chciałabym nie zrazić się do niej.. i kiedyś tam jeszcze powrócic. poznajac kolejno inne jej uroki..
Dlatego tak trudno zdecydowac mi się na pierwszą - lepszą miejscowosc. Chciałabym żeby ten wyjazd byl przemyslalny, bo tak jak mowilam jest pierwszym wyjazdem do Chorwacji i chcialabym żeby ten wybór był jak najbardziej trafny ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.02.2015 18:24

madzialakus napisał(a):Jeszcze troche poczytam o tych miesjcowosciach. ... chcialabym żeby ten wybór był jak najbardziej trafny ;)

Jedź na Makarską Riwierę, jeśli nie chcesz na wyspy i nie straszne ci tłumne i gwarne miejsca. Najbardziej imprezowa jest właśnie sama Makarska. Wszystkim jadącym po raz pierwszy do Chorwacji w te okolice opada szczena z zachwytu, bo widokowo jest tam chyba najładniej na stałym lądzie. Gdyby nie chodziło Ci o imprezy, to oczywiście samej Makarskiej byśmy nie polecali. Ale w takiej sytuacji, cóż innego moglibyśmy podpowiedzieć?... :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.02.2015 18:27

madzialakus napisał(a):Interesuje mnie ta Makarska. Czy macie moze jakies polecane noclegi ? :)

makarska-kompendium-wiedzy-subiektywne-t19403.html
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 18:44

Dobrze, bardzo Wam dziekuje za pomoc :) W prawdzie do wakacji jeszcze daleko, ale powoli trzeba juz szukac odpowiedniego miejsca :)
Marta_82
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta_82 » 11.02.2015 19:04

Witam :)
Do wakacji zostało już w sumie niewiele czasu, a więc można myśleć o wyjeździe.Trzeci rok z kolei padło na Chorwację :D W 2013r byliśmy w Turanj w roku 2014 zawitaliśmy do Tučepi oczarowała nas ta miejscowość. W poprzednie wakacje nie zwiedziliśmy Dubrownika , choć były takie zamiary ,tak więc postanowiliśmy że następny wyjazd będzie w okolice Dubrownika :) W tym roku padło na miejscowość Mlini ( w końcu jakaś nazwa , która nie zaczyna się na literę T :D) Czytałam dużo postów na temat Mlini i od kilku dni nurtuje mnie pytanie czy jechać w ciemno czy coś zarezerwować :?: Poprzednie wyjazdy były na początku lipca i w ciemno , nie było problemu ze znalezieniem kwatery.W tym roku też planujemy wyjechać na początku lipca. Dwie osoby dorosłe i dziecko 12 lat. Jeżeli ktoś był w Mlini to może ma namiary na coś fajnego , bo na forum cały czas się przewala tylko jeden adres , który jest polecany.W jakich cenach są apartamenty ? Z góry dziękuję za odpowiedzi :D
madzialakus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzialakus » 11.02.2015 20:28

A wracając jeszcze do mojego temat. Gdzie e Chorwacji znajdę plaże piaszczyste? Wiem że chorwacja słynie z kamienistych plaż. Ale moze są gdzieś piaszczyste?
tecza1210
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tecza1210 » 11.02.2015 20:36

Witaj. Albo kamienista żwirowa. ..piasek czułam pod stopami na Hvar. .. Uwierz mi ze jak poczujesz te kamyczki czy też żwirek nie zatesknisz za piachem :D .
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.02.2015 23:02

madzialakus napisał(a):A wracając jeszcze do mojego temat. Gdzie e Chorwacji znajdę plaże piaszczyste? Wiem że chorwacja słynie z kamienistych plaż. Ale moze są gdzieś piaszczyste?

Madzialuks, w prawym górnym rogu strony jest wyszukiwarka forumowa - zrób z niej użytek zanim zadasz kolejne pytanie. Znajdziesz prawdopodobnie odpowiedzi na większość swoich pytań. Np. m.in. tu:
piaszczyste-plaze-t43510.html
i w paru innych wątkach, których nie chce mi się szukać za ciebie. A jak nie znajdziesz odpowiedzi, to wtedy zadaj pytanie w odpowiednim wątku.
A w kwestii piaszczystych plaż, dość luźno związanych z tym wątkiem, zadaj sobie podstawowe pytanie: po co mi ten piasek? Bo lubię go mieć w każdym zakamarku bikini? A może fascynuje mnie wytrzepywanie go z ręcznika? Albo fajnie jest patrzeć, jak mi banan albo jabłuszko w niego wpadnie i są potem tak estetycznie nim utytłane dokoła? Lub też podoba mi się, jak woda w morzu jest tak pociągająco mętna od niego... :mrgreen: Nie jestem złośliwa, tylko po prostu wiem z autopsji, że odpowiednie kamienie - otoczaki - są od piasku o wiele fajniejsze. A takie kamienie znajdziesz na Makarskiej Riwierze. Piasek też - w Omišu czy Duce - ale naprawdę go sobie daruj.

Januszu Bajcerze, nie pouczam, tylko twórczo odpowiadam na pytanie :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Urlop 2015, CO POLECACIE? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies