Czy ktoś a was orientuje sie w przepisach jaka jest DMC zestawu na kat B ?
Czy tak jak u nas 3500 a powyżej dochodzi juz kat E czy może jest coś wiecej ?
Chodzi oczywiście o ciągnięcie łodzi w CRO.
Poz
Rysio napisał(a):Ja na przyszły rok mam w planie właśnie zakup czegoś rzędu 4,2 metra i ewentualnie silnika koło 20 Ps, chyba że mój okaże się wystarczający. Wtedy dokupię jakiś kieszonkowy 2,5 Ps na zapas
Venom555 napisał(a):Dzięki za odp.
Zmieniłem łódź włącznie z przyczepa i wdepnąłem w niby qupe bo nie zwróciłem uwagi na to, ze DMC przyczepy to 1500. Cały zestaw przekracza 3.5 t o 165 kg. W takim razie musze machnąć E do B.
Ale jak się chce pływac to warto
Dzieki za odp.
Poz
Venom555 napisał(a):Viatol tylko u nas.
Dam rade te 90 km po lokalnych przejechać. Za duża strata czasu na załatwianie i oddawanie tego urzadzenia.
Venom555 napisał(a):Dzięki za odp.
Zmieniłem łódź włącznie z przyczepa i wdepnąłem w niby qupe bo nie zwróciłem uwagi na to, ze DMC przyczepy to 1500. Cały zestaw przekracza 3.5 t o 165 kg. W takim razie musze machnąć E do B.
Ale jak się chce pływac to warto
Dzieki za odp.
Poz
Venom555 napisał(a):Czy ja dobrze to rozumiem ?
Wynika z tego zatem, że niepotrzebne mi będzie od stycznia C do B - tak ?
Poz
Venom555 napisał(a):Czy ja dobrze to rozumiem ?
Wynika z tego zatem, że niepotrzebne mi będzie od stycznia C do B - tak ?
Poz
Venom555 napisał(a):A jeszcze na szybko aby nie zaśmiecac tematu - myślę że jednak nie zaśmiecam bo komuś się to może przydać czy otworzyć oczy - jak wygląda sprawa w Czechach, Austrii czy Słowenii i Chorwacji ?
Tam moge kierować zestawem z przyczepą ( łodzią ) Mając tylko B ?
Poz
samart napisał(a):Venom555 napisał(a):A jeszcze na szybko aby nie zaśmiecac tematu - myślę że jednak nie zaśmiecam bo komuś się to może przydać czy otworzyć oczy - jak wygląda sprawa w Czechach, Austrii czy Słowenii i Chorwacji ?
Tam moge kierować zestawem z przyczepą ( łodzią ) Mając tylko B ?
Poz
W krajach tranzytowych obowiązują przepisy kraju rejestracji pojazdu.
W przypadku motorowodniactwa lub żeglarstwa
- przepisy kraju pod banderą którego okręt pływa.....
pozdrav. Jarek / samart / sportiwoda_pl
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...