Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Upalny wrześniowy Peloponez 2012

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
wawerek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawerek » 21.02.2013 21:18

Towarzyszyłem po cichu waszej relacji. Szkoda, że już koniec;)
Życzę kolejnych udanych podróży.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 21.02.2013 22:57

Fajne winogronowe zakończenie greckich wakacji :)

Miło było powspominać miejsca, które odwiedziliśmy kilka miesięcy wcześniej :!:
A i te których nie dane było nam zabaczyć świetnie pokazujesz :)
Dzięki :)

pozdr
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.02.2013 08:34

I kolejna fajna relacja zakończona.
:(

Mam tylko nadzieję, że już niedługo początek kolejnej.
(czego szczerze życzę)

Pozdrawiam

PS. Cały czas mam przed oczami tę smażoną rybkę...mniam.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 22.02.2013 11:18

dangol napisał(a):
KONIEC!

Szkoda :(

Ładnie było, ciepło było,
ale się skończyło. :D

A winogrona na deser super :!: :!: :!:

pzdr :wink:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 22.02.2013 11:58

Hejka :papa:

..super , super relacja :papa:

..ogondali my s Pamelom Wasom podróz cały cas , ino tak po cichutku :wink: myślołem na pzisłość co by my tyz w Leonku sie pzespinkali łod casu do casu w pzisłych podrózach , Pamela je krótko ,to by wlazła , mie by moze kapke szłapy wystowały :roll: ale na syrokość byłby problem :roll: bo my som strasne grubasy :roll: :wink: :wink:

.. a tak na poważnie jesteśmy z Was dumni :wink: , czekamy na kolejne relacje z podróży :!:

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :papa: :hut: :sm:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 22.02.2013 15:26

Również dziękuję. :lol:
Było pysznie. :lol:
Dzięki za mapki. :lol: Wielce pomocne! :lol:

Ale nie spodziewałem się takiego zakończenia. :roll:
Rewelacja!!! :lol:

A najbardziej z zakończenia, [nie wiem dlaczego!] podoba mi się to:

dangol napisał(a):
Obrazek

Chyba lubię orzechy. :mrgreen: :smo:

PIĘKNY SPOSÓB NA WAKACJE !!!!! :hut: :papa: :hut:

Pozdrawiam!
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 22.02.2013 22:09

Dziękuję za super wędrówkę :). Serfowałam po Twojej relacji w różne strony.
I jeśli tylko wyjazd do Grecji w tym roku dojdzie do skutku,
to Twoja relacja, będzie dla nas przewodnikiem :)
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 23.02.2013 20:52

Danusiu, bardzo, bardzo Ci dziękuję za zimową podróż po wrześniowej Grecji.
Tak jakoś cieplej było mi tej zimy :D
Wszystkie namiary na ciekawe noclegi zanotowałam i myślę,że w tym roku z nich skorzystam.
Jak pierwszy raz czytałam o nocowaniu w samochodzie na całym wyjeździe(najpierw Kulki, a potem Wy) to pukałam się w czoło i robiłam takie oczy 8-O , a teraz planuję nasz dziewiczy wyjazd z noclegiem w samochodzie.
Pozdrawiam cieplutko.
Renata
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 24.02.2013 20:24

Dziękuję Danusiu za kolejną , wspaniałą , rozgrzewającą i wielce pouczającą relację .Śledzenie jej sprawiło mi wielką przyjemność :D
Trochę mi szkoda , że dobiegła końca , ale wszystko co dobre przecież kończy się zbyt szybko .
Pocieszające jest to , że wiele jeszcze przed Wami ( nami ) ciekawych podróży i wspaniałych z nich relacji .

Gratuluję pięknej , wakacyjnej trasy 8)

Pozdrawiam
Piotr
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 27.02.2013 18:30

kulka53 napisał(a): Prawda, że można poczuć pewną ulgę? :)

Oczywiście, że prawda :D . W moim przypadku :idea: ulga była tym większa, że następnego dnia po zakończeniu relacji :mrgreen: wysypał mi się domowy komputer. Nie byłam pewna, jak długo przyjdzie mu trwać w stanie bezczynności, no i czy :roll: zachowało się na dysku to wszystko, co skrzętnie zgromadziłam…

janusz.w. napisał(a):Miło było powspominać miejsca, które odwiedziliśmy kilka miesięcy wcześniej :!:

Czyli miałeś dokładnie te same :) odczucia, jak ja oglądając Twoje miejsca, zobaczone przeze mnie nieco później :lol: .

longtom napisał(a):A winogrona na deser super

janusz.w. napisał(a):Fajne winogronowe zakończenie greckich wakacji

kulka53 napisał(a):Ale jakie cudowne winogronka nam na koniec zaserwowałaś

Darkos napisał(a): Ale nie spodziewałem się takiego zakończenia.

Pomysł, aby zdążyć na winobranie, kiełkował jeszcze w domu :wink: , no bo jakoś było nam żal odpuścić imprezę, która przez kilka ostatnich lat stała się już tradycją :) . Mniej więcej w połowie peloponeskiej wyprawy byliśmy już na 99% przekonani, że tak właśnie zakończymy swą podróż... Oczywiście, gospodarze winnicy nic nie wiedzieli o naszym planie wcześniejszego zakończenia greckiej podróży, więc zrobiliśmy im niespodziankę :wink: .

wawerek napisał(a): Towarzyszyłem po cichu waszej relacji.

Bardzo się cieszę :D .

Kowal38 napisał(a): myślołem na pzisłość co by my tyz w Leonku sie pzespinkali łod casu do casu w pzisłych podrózach (…)ale na syrokość byłby problem :roll:

Byłoby więcej przytulania się 8) do siebie, co przecież wcale nie jest złe :wink: .

Renatka66 napisał(a): Jak pierwszy raz czytałam o nocowaniu w samochodzie na całym wyjeździe(najpierw Kulki, a potem Wy) to pukałam się w czoło i robiłam takie oczy 8O , a teraz planuję nasz dziewiczy wyjazd z noclegiem w samochodzie

Oby Wam się spodobało :!: Minusy takiej formy noclegów przecież są :mrgreen: , więc można zrozumieć to pukanie się w czoło. Plusów jednak jest znacznie więcej :D , zwłaszcza przy takiej aurze, jaka nam się trawiła ubiegłego września. W Rumunii pod tym względem było gorzej (dlatego było kilka odstępstw od samochodowego spania), a polskie letnie wyprawy zazwyczaj są krótsze, więc ewentualnych minusów ma szans zauważyć…

Renatka66 napisał(a): Wszystkie namiary na ciekawe noclegi zanotowałam i myślę,że w tym roku z nich skorzystam.

malina1959 napisał(a): I jeśli tylko wyjazd do Grecji w tym roku dojdzie do skutku,
to Twoja relacja, będzie dla nas przewodnikiem

Z całego serca życzę Wam udanych Wielkich Greckich Wakacji 8) :hut: .

Jacek S napisał(a):Mam tylko nadzieję, że już niedługo początek kolejnej.

piotrf napisał(a): Pocieszające jest to , że wiele jeszcze przed Wami ( nami ) ciekawych podróży

Też się pocieszam tym, że kolejne wakacje coraz bliżej :) , niezależnie od tego, gdzie ostatecznie :wink: i na jak długo uda nam się wyjechać…
Ciekawie może być wszędzie :) , grunt to się odpowiednio do tego nastawić. Nawet jeśli 2013 musielibyśmy ograniczyć się wyłącznie do nie wiem których już z rzędu kaszubskich wakacji (to jeszcze większa tradycja :wink: , niż dorozne winobranie), to też nie będzie źle. Znajome leśne i polne drogi za każdym razem wyglądają trochę inaczej :wink: , a zapach kwitnącej gryki i macierzanki wzmacnia siły na długo :)
Greckich planów trochę rzecz jasna mam :wink: , ale nie wiem, czy :roll: będzie nam się chciało jechać aż tak daleko na jeden tydzień. Może dla odmiany tegorocznego września :idea: wygrzejemy się nie w ciepłym morzu, lecz w węgierskich wodach termalnych? Dużo bliżej, a u bratanków niewątpliwie znajdziemy sporo fajnych miejsc, no i oczywiście wyśmienite wino :P , a po drodze orzeźwiający morawski burczak :wink: .

Pozdrawiam cieplutko :papa:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 28.02.2013 07:48

Fantastyczne wakacje - mam nadzieję że kiedyś też tak "pobłądzę" po Grecji.....
Na Hvarze już korzystałem z Waszego "przewodnika" i udało się pierwszorzędnie 8)

Pozdrowionka
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 01.03.2013 17:35

CROberto napisał(a):mam nadzieję że kiedyś też tak "pobłądzę" po Grecji.....
Na Hvarze już korzystałem z Waszego "przewodnika" i udało się pierwszorzędnie 8)

Zwłaszcza, że mocno wzbogaciłeś 8) ilość miejsc, które pokazaliśmy. Jeśli tak samo będzie z Peloponezem, to kiedyś dzięki Tobie sporo nowego zobaczę, czego Tobie i sobie życzę :) .
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 01.03.2013 17:54

Zakończyłaś Waszą podróż w czasie, kiedy moja akurat wiodła w innej części świata.
Ale nadgoniłem ostatnie trzy tygodnie.

Życzę kolejnych, równie udanych wakacji. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 01.03.2013 18:18

Do czytania o Twojej najnowszej podróży, jakże dla mnie :roll: egzotycznej, właśnie się przymierzam. W tamte strony nie wybieram się co prawda, ale popatrzę chętnie :D.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 28.06.2013 16:08

dangol napisał(a): Bitola ...

A i Waszych śladów szukaliśmy w czasie tegorocznych wakacji.
Bitola pełna kontrastów, myślę że z roku na rok będzie ładniejsza.

pzdr :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα