Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Upadek SkyEurope

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leon
Cromaniak
Upadek SkyEurope

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 01.09.2009 11:36

Wedle chorwackich mediow Net.hr wczoraj upadek oglosila firma Sky Europe. Od dzisz ich samoloty nie lataja. Piniendzi nie zwruca, a turisci maja samy znalesc sposob powrotu do domu. Z Chorwacji Sky Europe latal do Bratislawy, Kosic, Pragi i Wiednia.
Szkoda my ludzi...
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 01.09.2009 12:18

Tanie linie bedą dalej bankrutowały. Uratuje ich tylko podniesienie ceny biletów ( wtedy juz nie będą tanie :D ) i lepsze kontrakty na zakup paliwa lotniczego.
Jeszcze by mógł Ryanair zbankrutować za te ich głupie pomysły z płatnością na WC i noszenie samemu bagażu do samolotu :lol:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.09.2009 12:41

Jeszcze by mógł Ryanair zbankrutować za te ich głupie pomysły z płatnością na WC i noszenie samemu bagażu do samolotu

zawsze można wybrać innego przewoźnika ...
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 01.09.2009 14:06

Krystof napisał(a):zawsze można wybrać innego przewoźnika ...

Dlatego wybieram... własne auto :D . A "Londyńczyków" nie posiadam w rodzinie więc z tanimi liniami mi nie po drodze.
Zapewne pozostaną więc krajowi przewoźnicy, a tanie linie tak szybko znikną jak powstały.
piotrmks
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrmks » 01.09.2009 14:10

Leon napisał(a):Wedle chorwackich mediow Net.hr wczoraj upadek oglosila firma Sky Europe. Od dzisz ich samoloty nie lataja. Piniendzi nie zwruca, a turisci maja samy znalesc sposob powrotu do domu. Z Chorwacji Sky Europe latal do Bratislawy, Kosic, Pragi i Wiednia.
Szkoda my ludzi...

Dlaczego szkoda. Skyeurope padał od dłuzszego czasu. Kazdy kto chciał wiedział, ze linię padna wkrótce. Lecieli na własne ryzyko.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 01.09.2009 18:29

..i tak mi ich szkoda...
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 01.09.2009 19:30

I tu zgadzam się z Leonem... Jakoś mało relaksujące wydaje się kombinowanie jak wrócić z udanego urlopu skądś tam daleko od domu. W dodatku, kiedy już straszą z pracy, że jutro masz być na posterunku.

Jakby nie tanie linie i super-hiper promocje w normalnych liniach w styczniu na lipiec, to pewnie siedziałabym w domu albo bardzo niewiele świata widziała.

Tydzień temu przyleciałam ze Sky z Lizbony i już działy się dziwne rzeczy, bo mieliśmy lądować w Wiedniu, a skierowano nas do Bratysławy i lot był opóźniony o 4 czy 5 godzin.

Tanie linie to była (i może jednak jeszcze będzie) fajna frajda dla takich głodnych świata jak ja :)
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 02.09.2009 23:49

Też żałuję ich upadku, bo swego czasu troche z nimi latałam, teraz stawiam na bliskie bankructwo Norwegian ( kto odwołuje loty do "ciepłych" krajów w sezonie ??). Sorry, ale złość na nich po odwołaniu lotu do Splitu jeszcze mi nie minęła:)
Myslę że w bezpieczny jest easyjet
rafalopat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalopat » 03.09.2009 06:05

a ja Norwegianem byłem za 200 zł w Rzymie, Atenach i bardzo ich lubię:)
Dorot@ i Tomislav
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorot@ i Tomislav » 04.09.2009 14:07

Problemy ze Sky Europe były już wcześniej.
Dwa lata temu leciałam z nimi na trasie Kraków/Balice - Split - Kraków/Balice. Bilet na sierpniowy lot wykupiłam w lutym.
Do Splitu było wszystko o.k. Lot w stronę powrotną został przebukowany i sprzedany ponownie - o czym dowiedziałam się na lotnisku w dniu odlotu. Mimo wcześniejszej wpłaty! :evil: Załapałam się na ostatnie wolne miejsce i uwzględniono mój wcześniej wykupiony bilet. Kilka osób zostało na lotnisku - w tym rodzina, która za przelot zapłaciła także dużo wcześniej. Zaproponowano im przelot z przesiadką, ale za dopłatą :!: Nie wiem jak to się skończyło. Wielu moich znajomych latało ze Sky Europe i byli zadowoleni. Albo miałam zwyczajnego pecha, albo był to symptom początku końca tych linii. Mimo wszystko nie jestem zachwycona perspektywą zniknięcia tanich przelotów...
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 04.09.2009 22:19

bzyq74 napisał(a):Jeszcze by mógł Ryanair zbankrutować za te ich głupie pomysły z płatnością na WC i noszenie samemu bagażu do samolotu :lol:

Obrazek

:D :papa:

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone