Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Unia Europejska? Czyli po drodze do HR...

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 31.05.2004 00:05

Kto jeszcze się nie przekonał odnośnie korzyści ze swobody podróżowania jakie dało nasze wejście do UE temu polecam gorąco do poczytania poniższą dyskusję, jaką przypadkowo znalazłem (szukając informacji n/t trasy do Bułgarii) z forum podróżniczego Wschód Europy:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 92&v=2&s=0

Trzeba wpisać ręcznie cały link bo to co jest podkreślone nie wystarcza (niestety)

Przyznam że już dawno się tak dobrze nie bawiłem jak czytająć opowieści z przekraczania granicy w EUROPIE - tej, trochę już jakby innej niż tą którą znamy z podróży do Chorwacji...
Po prostu idzie boki zrywać 8)
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 31.05.2004 09:18

:lol:
Chociaż tak szczerze mówiąc to to nie jest śmieszne, ale tragiczne...
Dobrze, że do Chorwacji można podróżować normalnie, bez tych wszystkich przygód 8)

Tutaj działający link:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=623&w=8867092&v=2&s=0

Pozdrawiam.
P12
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) P12 » 31.05.2004 20:15

Zawsze mówiłem, że do bułgarii najlepiej jedzie się przez austrię i HR
AUTOMANTA
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AUTOMANTA » 03.06.2004 13:52

czy może ktoś sprawdził w praktyce albo wie coś o wjeżdżaniu do Chorwacji bez paszportu od 1 czerwca b.r. W ambasadzie powiedziano mi że stało się to faktem... Pozdrawiam! B.M.
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 03.06.2004 15:13

AUTOMANTA napisał(a):czy może ktoś sprawdził w praktyce albo wie coś o wjeżdżaniu do Chorwacji bez paszportu od 1 czerwca b.r. W ambasadzie powiedziano mi że stało się to faktem... Pozdrawiam! B.M.

No właśnie, ale dzieci nadal muszą mieć paszport bo na legitymacje szkolna nie pojadą :D 8)
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 03.06.2004 21:58

No, to nie zazdraszczam ci, Niezawodny,niezapomnianych wrażeń będziesz miał w bród! Będziesz miał o czym pisać po przyjeździe :lol:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 04.06.2004 06:58

Czy wam kiedyś sprawdzali paszporty na granicy Chorwackiej? Mnie to się jeszcze nie zdażyło. Kontrola polegała tylko na rzucie okiem na plik książeczek.

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone