Re: Un Mondo Migliore-jak uciec przed deszczem??-Sycylia Zim
napisał(a) tony montana » 08.06.2017 19:09
bernidi napisał(a):Z Sycylii to sprzed paru lat więc nie będę pisał, tymczasem zapraszam do Rumunii...
E tam, ja takiego tłumaczenia nie kupuję
ajdadi napisał(a):tony montana napisał(a): KONIEC
Nadrobiłem zaległości...
teraz nad Gardę spadam
Zapraszam, tam dopiero Mediolan, a czeka nas jeszcze 6 innych miasta
Mikeee napisał(a):Na Sycylii będę chciał spędzić kiedyś 2 tygodnie. Jak tu to wszystko upchnąć co pokazaliście z Marzeną?
Nie spodziewałem się tam tylu ciekawych miejsc. Trochę Was przepiździało, ale wiem, że nie żałujecie...
pozdrawiam,
M
Uważam, że na Sycylię odpowiedni byłby miesiąc.....może na stare lata jakim kamperkiem się uda, zobaczymy jak się życie potoczy....
marze_na napisał(a):Bardzo mi się podobało
. W końcu to Sycylia
.
Mimo niesprzyjającej pogody obejrzałeś kawał wyspy!
Z ciekawości zapytam - zakładasz powrót?
Jedna z najpiękniejszych wysp na Morzu Śródziemnym
Zakładam, ale nie w zimę, ale nie wiem kiedy...
dangol napisał(a):Dzięki za relację
Jeśli nasze wrześniowe plany uda się zrealizować, to jedno miejsce będziemy mieć takie samo, jak Wy (
lotnisko). No, może jeszcze jakiś krótki spacer po Katanii, o ile będziemy tam nocować po przylocie, a nie przetransportujemy się od razu do Portorosa...
Lądowanie w Katanii przy ładnej pogodzie może być fascynujące (Etna)
A Portorosem to dokąd?
_Piotrek_ napisał(a):Sycylia super, jak tak patrzyłem na pogodę twojej Sycylii to przypomniał mi się mój kapryśny późno listopadowy Neapol. Też pogoda nas za bardzo nie rozpieszczała, szczególnie w Amalfi. Mimo wszystko mam ogromną ochotę zobaczyć wyspę tym bardziej, że równolegle była na forum jeszcze inna relacja. Mało tego najprawdopodobniej będę musiał tam lecieć dwa razy
bo więcej czasu niż kilka dni nie wygospodaruję. Z pewnością będę wracał do wątku...
pozdr
Listopad w kapryśnej Italii potrafi być jak u nas
Jeśli możesz lecieć dwa razy to good for u