tony montana napisał(a):
Woda niezbyt zimna i bardzo przejrzysta
Umoczyliście w niej choć palce?
Słonko, niebieskie niebo, fajnie że aura Wam sprzyjała
tony montana napisał(a):Zwykle sycylijskie budynki
tony montana napisał(a):Widac koniec naszego pochodu
tony montana napisał(a):Woda niezbyt zimna i bardzo przejrzysta
Mai napisał(a):Umoczyliście w niej choć palce?
Słonko, niebieskie niebo, fajnie że aura Wam sprzyjała
kmichal napisał(a):... skąd to ja znam takie pochody ... ...
Pozdrawiam.
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):w całość wkomponowane są starożytne kolumny
Brali, co im w łapy wpadło...
Pozdrawiam,
Wojtek
tony montana napisał(a):Część z nas sobie tam zeszła
Potter napisał(a):Tak zupełnie ?
[/quote][/quote]Mikeee napisał(a):Poczułem klimat. Urocza jest ta Ortygia.
Nawet restauracja czynna tam jest
pozdrawiam,
M
tony montana napisał(a): Wrócimy tu jeszcze pod wieczór, zobaczyć miasto w pełnym oświetleniu (byłem zawiedziony bo Piazza Duomo nie był OŚWIETLONY! )
tony montana napisał(a):
Według legendy nimfa Aretuza, jedna z nimf Afrodyty chcąc uciec przed niechcianym uczuciem boga Alfejosa została zamieniona w słodkowodne źródełko. Na Peloponezie gdzie wskoczyła do morza i wyłoniła się z niego dopiero w Syrakuzach.
mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):Według legendy nimfa Aretuza, jedna z nimf Afrodyty chcąc uciec przed niechcianym uczuciem boga Alfejosa została zamieniona w słodkowodne źródełko. Na Peloponezie gdzie wskoczyła do morza i wyłoniła się z niego dopiero w Syrakuzach.
Ciekawe czy w moich skrzydełkach dam radę
kmichal napisał(a):tony montana napisał(a): Na Peloponezie gdzie wskoczyła do morza i wyłoniła się z niego dopiero w Syrakuzach.
... miała niezły przepływ ... ...
Pozdrawiam.
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):Trochę wysoko
Trzeba było tam kogoś na dół posłać, żeby skalę oddać...
Pozdrawiam,
Wojtek
tony montana napisał(a): Wrócimy tu jeszcze pod wieczór, zobaczyć miasto w pełnym oświetleniu (byłem zawiedziony bo Piazza Duomo nie był OŚWIETLONY! )
marze_na napisał(a):Widziałam trochę wieczornych fotek z Ortygii i żałowałam, że nie udało mi się tak ułożyć planu, żeby Syrakuzy "zaliczyć" wieczorem. Może po sezonie oszczędzają na oświetleniu .
tony montana napisał(a):
Według legendy nimfa Aretuza, jedna z nimf Afrodyty chcąc uciec przed niechcianym uczuciem boga Alfejosa została zamieniona w słodkowodne źródełko. Na Peloponezie gdzie wskoczyła do morza i wyłoniła się z niego dopiero w Syrakuzach.
mysza73 napisał(a):Ciekawe czy w moich skrzydełkach dam radę
piekara114 napisał(a):Patrząc na to, co jest pod taflą tego źródełka, chyba wolałabym zostać w wodach peloponeskich...
ajdadi napisał(a):Udało mi się dogonić peleton...