Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Un Mondo Migliore. Sycylia Zima'17, Jesień'24 Taormina

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
dangol
Weteran
Re: Un Mondo Migliore-jak uciec przed deszczem??-Sycylia Zim

Postnapisał(a) dangol » 14.02.2017 19:02

Oooooooooo :o słońce się pojawiło :oczko_usmiech: :D !
kmichal
Koneser

Postnapisał(a) kmichal » 14.02.2017 20:56

dangol napisał(a):Oooooooooo :o słońce się pojawiło :oczko_usmiech: :D !

... dokładnie to samo mi rzuciło się w oczy ... :) ...
Pozdrawiam.
ajdadi
Weteran

Postnapisał(a) ajdadi » 15.02.2017 09:36

kmichal napisał(a):

Nie tylko Wam...

Pozdrawiam
Potter
Cromaniak

Postnapisał(a) Potter » 15.02.2017 12:01

tony montana napisał(a):Tu nawet można było się opalać
Obrazek

Panna M. to może i się opaliła ... ale ta druga pani (W.) to już niekoniecznie :mrgreen: ...
Poza tym te stroje jakoś mi do opalania dziwnie nie pasują :? :oczko_usmiech: ...
Franz
Legenda

Postnapisał(a) Franz » 15.02.2017 15:49

tony montana napisał(a):A na Kanarkach w tym samym czasie słyszałem że PETARDA! :)

Co dobrze widać na kanarkowych fotkach.

tony montana napisał(a):Tu zabrakło rozety ;)

W najbliższym odcinku Kanarków mam dla Ciebie rozetę w ciekawym ujęciu.

Pozdrawiam,
Wojtek
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 16.02.2017 18:37

Chwilę nam potowarzyszyło, w sumie nawet do Marsali, w której to .... ZACZĘŁO LAĆ

kmichal napisał(a):

Pozdrawiam.

Jak piszę wyżej, niedługo się nim nacieszyliśmy...

ajdadi napisał(a):Nie tylko Wam...

Pozdrawiam

A co WY Kolego, tylko na słońce czekacie? ;)
Nie ma tak dobrze jak w Kołobrzegu i Ustce :)

Potter napisał(a):Panna M. to może i się opaliła ... ale ta druga pani (W.) to już niekoniecznie :mrgreen: ...
Poza tym te stroje jakoś mi do opalania dziwnie nie pasują :? :oczko_usmiech: ...

Strzaskały się normalnie na MAHOŃ

Franz napisał(a):W najbliższym odcinku Kanarków mam dla Ciebie rozetę w ciekawym ujęciu.

Pozdrawiam,
Wojtek

Będę wypatrywał :)
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 16.02.2017 19:04

MARSALA

O Marsali sporo się naczytałem: że piękna i mnóstwo do oglądania.... że dobre wino (to potwierdzam!) i że PIĘKNA i w ogóle PODOBNO PIĘKNA!!!!
No, ale po kolei: navi wbite na Lungomare Boeo - darmowy (no, prawie darmowy z powodu samozwańczych parkingowych, którzy oczywiście są na Sycylii, ale za 1 Euro Pan wskazuje drogę do nieodległej stąd bramy do miasta
Obrazek

Wchodzimy na Old Town jeszcze w miarę ładnej pogodzie....Porta Garibaldi, w tle kopuła Santuario dell Adollorata
Obrazek

Obrazek

Dziatwa w ogrodach po prawej stronie niedaleko Porty
Obrazek

Jak wszędzie na Sycylii króluje tu barok
Obrazek

Tu juz widzimy świetną chmurę, która zaraz ZGNOI nam nasz pobyt w Marsali
Obrazek

Wygląda na niewiniątko, ale tu przyznam się miałem KRYZYS i złapałem total WKURWA na pioggię
Obrazek

A mogłoby być tak pięknie, Marsala mogłaby być tak piękna.... z pięknymi fasadami
Obrazek

Obrazek

Widzicie już mokry chodnik???
Obrazek

PO ULEWIE i konieczności wycierania cały czas aparatu i zabawach z parasolem.... wyszło se słońce, kiedy już wk.... wracaliśmy w kierunku aut
Obrazek

I teraz Marsala zrobiła się jakos bardziej urodziwa...
Obrazek

Jeśli już barok to co najmniej TAKI
Obrazek

Ten przypomina mi ten z Noto (zobaczyłem go "jutro" od tego dnia i ten z Lecce)
Obrazek

Nie mogło k..... być tak od razu!??!!?!
Obrazek

KOPUŁKA :hearts: :hearts: :hearts: :hearts: :hearts:
Obrazek

Koło kopułki są takie kamienie
Obrazek

Przy niebieskim niebie Marsala mocno zyskuje
Obrazek

Tu wchodziliśmy i tu wychodzimy...
Obrazek

Winiarnia, która wcześniej wypatrzyliśmy i była otwarta, ale nie chciało nam się targać wina podczas zwiedzania, ma już teraz oczywiście SJESTĘ..... ja sie kuźwa pytam - czy w STYCZNIU w krajach POŁUDNIA są upały wymagające trzygodzinnego ODPOCZYNKU?!?!!?!?!
W tej sytuacji pół godziny spędzamy pół godziny między naszym parkingiem a Zona Archeologica Lilibeo (oczywiście było ZAMKNIĘTE) - więc nie doszliśmy na najdalej na zachód oddalony punkt Sycylii....
Obrazek

....no, ale bylismy bardzo blisko tego punktu - Marsala jest najdalej na zachód wysuniętym miastem wyspy - mamy stąd widok na jedną z wysp Egadzkich - chyba Favignanę
Obrazek

:papa:
Ostatnio edytowano 21.02.2020 18:33 przez tony montana, łącznie edytowano 2 razy
mysza73
Weteran

Postnapisał(a) mysza73 » 16.02.2017 20:37

tony montana napisał(a):
Winiarnia, która wcześniej wypatrzyliśmy i była otwarta, ale nie chciało nam się targać wina podczas zwiedzania, ma już teraz oczywiście SJESTĘ..... ja sie kuźwa pytam - czy w STYCZNIU w krajach POŁUDNIA są upały wymagające trzygodzinnego ODPOCZYNKU?!?!!?!?!
Chyba jakiś taki nerwowy się robisz ... na starość :nice: :smo:
kmichal
Koneser

Postnapisał(a) kmichal » 16.02.2017 20:58

... na ostatniej fotce widzę, że wodne śmieci w podobnych ilościach co na Majorce opanowały miejscowe plaże ... 8O ... :wink: ...
Pozdrawiam.
Franz
Legenda

Postnapisał(a) Franz » 16.02.2017 21:30

tony montana napisał(a):Będę wypatrywał :)

Domyślam się, że wypatrzyłeś.

Pozdrawiam,
Wojtek
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 16.02.2017 23:53

kmichal napisał(a):... na ostatniej fotce widzę, że wodne śmieci w podobnych ilościach co na Majorce opanowały miejscowe plaże ... 8O ... :wink: ...
Pozdrawiam.

Nie tylko u Was one były, u mnie też...
Niektórzy przez nie powiedzieliby, że plaża jest brudna i do niczego się nie nadaje...
kmichal
Koneser

Postnapisał(a) kmichal » 17.02.2017 09:16

piekara114 napisał(a):Nie tylko u Was one były, u mnie też...

... a to gdzie się bywało - bo jakoś nie zanotowałem w pamięci :?: ... :wink: ...

piekara114 napisał(a):Niektórzy przez nie powiedzieliby, że plaża jest brudna i do niczego się nie nadaje...

... na szczęście tego pana już nie ma - chyba, że wróci w kolejnym 4, 5 ... wcieleniu ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 17.02.2017 10:17

kmichal napisał(a):
piekara114 napisał(a):Nie tylko u Was one były, u mnie też...

... a to gdzie się bywało - bo jakoś nie zanotowałem w pamięci :?: ... :wink: ...

Bo nie pisałam... jak się uda to dziś zaczynam moją pogoń za.... wkurza mnie g+ i chyba bezpośrednio na forum będę wrzucała fotki a to pewne utrudnienie...
Potter
Cromaniak

Postnapisał(a) Potter » 17.02.2017 10:19

tony montana napisał(a):Obrazek

A ja myślałam, że to skałki takie ... :oops: .
I czy zauważyliście taką fajną niebieską linię na granicy wody i nieba ? :D
kmichal
Koneser

Postnapisał(a) kmichal » 17.02.2017 10:26

piekara114 napisał(a):Bo nie pisałam... jak się uda to dziś zaczynam moją pogoń za....

... w takim razie muszę być czujny ... :wink: ...

piekara114 napisał(a):wkurza mnie g+ i chyba bezpośrednio na forum będę wrzucała fotki a to pewne utrudnienie...

... ja jestem wierny fmix ... :wink: ...

Potter napisał(a):I czy zauważyliście taką fajną niebieską linię na granicy wody i nieba ?

... dopiero teraz zauważyłem, wcześniej skupiłem się na tych śmieciach ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Un Mondo Migliore. Sycylia Zima'17, Jesień'24 Taormina - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies