Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Umag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karolcia11
Globtroter
Umag

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 10.01.2011 12:42

Wtiam,
mam pytanko o miejscowość Umag. Wybieray sie tam z dzieckiem pod koniec sierpnia. Jaki jest teren? Czy z wózkiem damy radę? Są jakieś atrakcje ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.01.2011 12:58

Tu kolega jest chętny do odpowiedzi - spróbuj.

Jaki jest teren?
W mieście z wózkiem bez problemu.
Atrakcje?
-FKK,
-turniej tenisowy,
:wink:
a tak naprawdę dla mnie to bliskość do Rovinj i Poreć.

Pzdr.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.01.2011 12:59

w Umagu byłem w 1997, czy 1998 r, więc pewnie zaszło trochę zmian, ale uważam, że to jedna z lepszych miejscowości dla tak małych dzieci. Gdy tylko moi młodzi pozwola nam zabrać wnuka, Umag będzie poważnie rozważany.
Sporo terenów spacerowych, także po lesie, kilka wejść do wody dobrych dla małych dzieci.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2011 13:09

Jacek S napisał(a):Tu kolega jest chętny do odpowiedzi - spróbuj.

...rzeczywiście ciekawa strona... :wink: a jak dużo wiedzy...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.01.2011 13:24

A czy ja napisałem, że ciekawa?

:lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2011 15:35

Jacek S napisał(a):A czy ja napisałem, że ciekawa?

:lol:

..tym bardziej Tobie, akurat Tobie Jacku się dziwię 8O :cry:
karolcia11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 10.01.2011 20:11

Dzięki za tak szybką odpowiedź :). Jedziemy tam na 2 tygodnie, mała będzie miała 2 latka, więc dobrze że bierzemy dziadków :). A możecie polecić jakieś atrakcje dla dorosłych? :) Będziemy mieszkać w Umag Savudrija. Hmm o co by tu jeszcze zapytać. Aha, jak kształtują się ceny w sklepach i restauracjach? Jest drożej niż 3 lata temu? Wtedy byliśmy w Trogirze.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 11.01.2011 14:28

karolcia11 napisał(a):Wtiam,
mam pytanko o miejscowość Umag. Wybieray sie tam z dzieckiem pod koniec sierpnia. Jaki jest teren? Czy z wózkiem damy radę? Są jakieś atrakcje ?
Po 15 sierpnia Umag wygląda jak wyludniony-włosi kończą wakacje a to oni stanowią zdecydowaną większość turystów.Miasto z dnia na dzień po ich wyjeżdzie zmienia swoje oblicze co ma swoje zalety.ps Koniecznie do odwiedzenia Porec i Rovinj.Pozdrawiam :wink:
Ostatnio edytowano 11.01.2011 20:06 przez pawelh, łącznie edytowano 1 raz
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 11.01.2011 15:35

W samym Umagu nie pamiętam, aby jakieś rozrywki były, chociaż dla nas było ich bardzo dużo. Spacery i jazdy po okolicy rowerami to nasze ulubione rozrywki, niezależnie od miejsca pobytu.
Kilka knajpek, lody, rejsy po okolicy, ciuchcia, mała starówka, porcik... i kilka wspaniałych miasteczek w okolicy, wspomniane już przed chwilą P. i R., ale też Buje, Pazin, Grożnian...
Jadąc w kierunki Novigradu, w miejscowości Lovrecica radzę skręcić w lewo i poszukać wspaniałej winnicy z wyśmienitym Terranem czy niezłą Malvazją.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2011 15:47

macie może jakieś namiary na kwatery w Umag? dla grupy 9 osób z dzieciorami, blisko morza??
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 11.01.2011 16:03

Mieszkałem w domku, typu bungalow, w ośrodku Stella Maris. Domki były, chyba, 3 rodzinne, każdy miał osobne wejście od innej strony. Miałem szczęście wchodzić do swojej części od strony morza, 20 m od brzegu. Przed domkiem każdy miał kominek z grillem. Ośrodek wspaniale przygotowany na przyjęcie rodzin z dziećmi, baseny, plaża z długim spokojnym wejściem do wody. W okolicy zjeżdżalnia.
karolcia11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 16.01.2011 12:20

My rezerwujemy przez Interhome. Byliśmy w różnych miejscach w Europie z nimi i nigdy sie nie zawiedliśmy. Kurcze super ten Umag sie zapowiada :D. A jak z nurkowaniem ?
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 16.01.2011 17:58

W porcie spotkasz statki oferujące wycieczki z możliwością oglądania podwodnego świata :wink:
karolcia11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 16.01.2011 20:56

Super dzięki!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2011 22:32

W Umag jest kemping o tej samej nazwie, jeden z większych w Chorwacji. Bardzo dobrze wyposażony z kwaterami klimatyzowanymi. Byliśmy w nim kilka razy i nigdy nas nie zawiódł. Bardzo dobra baza wypadowa na całą Istrię, Triest i Wenecję.

Świetnie przystosowany dla małych dzieci, przedszkole, animacje......

Pozdrawiam.

smoki3
Ostatnio edytowano 17.01.2011 14:41 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne