Polecam pączki są naprawdę rewelacyjne a jakie ogromne
Może ktoś mi poleci jakieś danie które jest warte skonsumowania
Ja czytając jadłospis nie wiem zupełnie co to jest
adamk3 napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ja popieram Majeczkę! Moim zdaniem "voćna salata" (sałatka owocowa) lub "voćni kup" (pucharek owoców) to najlepsze desery na letnie upalne dnie (bośniacka baaaardzo słodka baklava wydaje mi się mocno "przyciężka" przy upałach). Do kawki bardzo przyjmne jest też włoskie tiramisu.
P.S. Dla mnie najbardziej dalamatyńskim deserem, nie licząc naleśników w każdej postaci (palačinke) jest niesłusznie zapomniane ciasto z rogača; ale ono najlepiej smakuje zimą do aromatycznej herbatki.
Pozdrawiam
Witam, Kasiu czy ciasto z rogača to coś takiego jak nasz polsko-litewski sękacz?
Serdeczne pozdrowienia
dynastia15 napisał(a):Witajcie,
Ja nie znam języka chorwackiego, to jak sie pokapowac czytając jadłospis co sie bedzie jadło?
Trochę sie obawiam brać cos co nie jest kurczakiem i frytkami, niewiedzac co to bedzie, a z chęcią sprubowałabym nawet niektórych owoców morza i innych potraw chorwackich, byle by wiedziec co to będzie i ze to jest na pewno ugotowane, lub usmażone:))) i nie wypełznie mi z talerza )))
Pozdrawiam
renatalato napisał(a):Zdecydowanie polecam restaurację w Bośni i Herc. w Neum. Nazywa się ORKA -na trasie Split -Dubrownik.
Super jedzenie,sałatka z ośmiornicy i rybka (oczywiście przed grilowaniem wybrana z półmiska przyniesionego przez przemiłego kelnera ) miła obsługa
Pozdrawiam
Renata
Ps niestety już po wakacjach
Inde napisał(a):renatalato napisał(a):Zdecydowanie polecam restaurację w Bośni i Herc. w Neum. Nazywa się ORKA -na trasie Split -Dubrownik.
Super jedzenie,sałatka z ośmiornicy i rybka (oczywiście przed grilowaniem wybrana z półmiska przyniesionego przez przemiłego kelnera ) miła obsługa
Pozdrawiam
Renata
Ps niestety już po wakacjach
Neum... jesteś pewna Renatalato, że była to ośmiornica?