Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ulika (k.Porec) - rezerwacja parceli

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 26.01.2010 20:12

witam,

Czy ktoś z Was rezerwował już parcele na campingu Ulika (koło Porec) ? Interesuje mnie parcela w strefie A w pierwszej lini od morza - o czym napisałem w e-mailu do biura campingu. Przedstawiono mi ofertę rezerwacji podano numer parceli która faktycznie jest w pierwszej lini od morza.

Wymogiem rezerwacji było wpłacenie równowartości 26 euro bezzwrotnej opłaty w wyznaczonym terminie.

Po wpłaceniu w/w otrzymałem potwierdzenie (już w języku niemieckim, wcześniejsza korespondencja była po angielsku), w którym już nie podano interesującego mnie numeru parceli a jedynie strefę A.

Zaniepokoiło mnie to i wysłałem zapytanie czy rezerwacja dotyczy przedstawionej w ofercie parceli... na co w odpowiedzi otrzymałem :

Dear Sirs,
* If it will be possible, we will satisfy your wishes.
We can not confirm You the placenumber in advance.
Best regards

Czy ktoś z Was rezerwował kiedyś parcele na tym campingu ?
Lubie mieć wszystko czarno na białym, a tu brakuje mi najważniejszej dla mnie informacji (o nr parceli) na potwierdzeniu rezerwacji.

Przed płatnością proponują parcele o konkretnym numerze, po płatności nagle "We can not confirm You the placenumber" - o co chodzi, naciągają naiwniaków ?

pozdrawiam
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.01.2010 08:18

Popros moze moda o przeniesienie tematu do dzialu "Naturystyczna Chorwacja". Tam jest wiecej forumowiczow ktorzy odwiedzili ten camping. My nigdy parceli nie rezerwowalismy, zawsze szukalismy dobrego miejsca pod drzewkami a w 2009 gdybym byl w pierwszej linii jak byla burza to chyba troche bym sie nastresowal :lol:

Edit - dziekuje

Taraz niech bywalcy pomagaja :D
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 27.01.2010 09:57

Też w poprzednich latach jeździliśmy tam bez rezerwacji szukając gdzieś fajnego miejsca w "wolnej strefie" jednak wszędzie panoszący się niemcy zastawiający swoimi camperami nam wejście do namiotu stali się "trochę" irytujący i w tym roku znając wcześniej termin urlopu postanowiliśmy pomyśleć już w grudniu o rezerwacji fajnego miejsca....

Żałuje jednak bo jak się okazało w przesłanej ofercie proponują rezerwacje na konkretną parcele.... po opłaceniu rezerwacji informują że rezerwacja dotyczy takiej parceli jaka będzie akurat wolna :(

Moim zdaniem naciągactwo - i to niestety nie jest pierwszy raz kiedy zostałem na tym campingu naciągnięty na koszty :(
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.01.2010 10:17

to faktycznie dziwne i zastanawiajace. Pol zartem pol serio pronuje wyslac ponownie maila ze skrzynki z koncowka .de :wink:

Py po rozbiciu przed namiotem rozlozylismy maly namiocik dla dzieciakow, kawalek parawanu, do drzewa linke do prania i po temacie. Miejsce ktore pozostalo nie nadawalo sie do zamieszkania. W 2009 mielismy naprawde kapitalne miejsce pod drzewami ktore dostalismy w spadku po opuszczajacym je Wlochu

Inni widzialem czesto stawiaja odbladkowy trojkat ostrzegawczy aby nikt nie rozbil namiotu w miejscu gdzie np. stawiaja swoj samochod jak sa na miejscu
zuczek2010
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuczek2010 » 29.06.2010 08:45

Czy w strefie B tez trzeba rezerwowac parcele czy mozna jechac w ciemno ? (w sezonie a dokladnie w lipcu )
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.06.2010 09:04

zuczek2010 napisał(a):Czy w strefie B tez trzeba rezerwowac parcele czy mozna jechac w ciemno ? (w sezonie a dokladnie w lipcu )

Parcele mozna rezerwowac a czy sa wolen najlepiej pytac wysylajac maila. W zeszlym roku w podobnym terminie bylo sporo wolnych parceli ale w zasadzie polecam strefe z miejscami pod namioty. Pewnie wyjdzie taniej a miejsce zawsze sie znajdzie

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone