Crayfish pytaj, jak jeszcze pamiętam odpowiem
W Lucicach i na wszystkich miejskich plażach jest podobnie.
W Tucepi miałbyś to samo, wiem bo znajomi są
chodzą dla naturystów
Mniejsze zagęszczenie było w Świętym Stefanie, kamyczki większe, przyjemnie.
Małe info jakie znalazłam o Buljaricy: "Jest to prawdopodobnie największy potencjał Czarnogórskiego Wybrzeża. Zatoka rozciąga się od przylądka Buljarica do przylądka Dubovica i jest to najdłuższa plaża na Riwierze. Leży 1 km na południe od Petrovac i ma 2250 m długiej, piaszczystej plaży. W tle znajduje się kilka campingów i ośrodków wypoczynkowych. "
Jeżowców nie spotkałam, Prawie wszędzie jest drobny żwirek, który trochę koli w stopy. Oczywiscie oprócz Ulcinj. Mała poprawka wszędzie nie byłam
Nie plażowałam na Lucice i Buljarica, tylko można rzec zajrzałam
Co do czystości .....
dużo palących niestety (dla mnie), a pety lądują na plaży
Ogólnie miasta dość czyste, nie można naprawdę narzekać, widziałam kilka firm sprzątających.
Komary zaatakowały nas 2 razy i to wieczorem przy promenadzie, obok placu zabaw. Może dlatego ,że siedzieliśmy i patrzyliśmy na dzieci a nie poruszaliśmy się. A i raz w restauracji, ale w samochodzie miałam kupiony w Polsce na nie specyfik i po kłopocie
Pogodę mieliśmy piękną, upalną. Jeden dzień z 10 był pochmurny i kropiło, pojechaliśmy więc na Ostrog, Kanion Tary , Moraca gdzie od wjazdu na Ostrog zrobiło się bardzo przyjemnie (słonko, bez deszczu) a w Petrovacu pól dnia pogoda jak na wstępie.