FUX napisał(a):Więcej fot. Please!!!
Acha. Wasze problemy w blotku wynikały głównie z tego, że oponki nie za bardzo na wyprawę zalożyliście....
MT lub AT byłyby lepsze....
Jolanta Michno napisał(a):Lesiu, męska wyprawa robi wrażenie!!! ...
anjas napisał(a):Leszku cała rodzinkę wciągnęłam do czytania Twojej relacji, nawet moja 5 letnia córcia z zapartym tchem śledziła Wasze przygody. Zresztą czyta się jak doskonała powieść.
Gratuluję i pozdrawiam.
maslinka napisał(a):Leszku, jestem pod ogromnym wrażeniem opisów i zdjęć przede wszystkim! I ten wątek sentymentalny, rodzimy - krzyż legionistów. To na pewno niesamowite uczucie, odkrywać na "dzikiej" Ukrainie ślady naszych przodków.
Co do śpiewów ludzi ze wschodu, kiedyś, będąc na Białorusi, miałam okazję posłuchać pieśni Białorusinów. Faktycznie, możemy się schować! Przewyższali nas pod względem "czystości" dźwięków i bogactwa repertuaru! "Hej, sokoły" śpiewaliśmy wspólnie Oni mają coś takiego w oczach, jak śpiewają, po prostu robią to całym sobą. A jak tańczą! Ach, ta słowiańska fantazja!
Kolejny spory fragment drogi za Wami. Z niecierpliwością czekam na dalsze odcinki!
-Yaro- napisał(a):Widoczki super no i ta walka z przyrodą - wielki szacun
MWN napisał(a):...Za kaźdym razem kiedy wracam do PL i przekraczam granicę dziękuję Bogu, źe mieszkam, gdzie mieszkam. ...
Tymona napisał(a):No i jeszcze butla gazowa też kultowa - tylko bardziej w czerwień powinna pójść
zawodowiec napisał(a):Zielony... SZACUN... ale czadu daliście. Nie było mnie tu parę dni ale myślałem o Was. Cieszę się że marzenia się spełniają
Zaraz się ustosunkuję bardziej szczegółowo do relacji
plavac napisał(a):Leszek - wspaniały pomysł, wspaniałe wykonanie, wspaniałe przygody
...
plavac napisał(a):...Za Twoją podeszwę - przepraszam Już nie będę "czarować" ...
plavac napisał(a):....Dzięki za pokazanie nam kamienia z przeł.Legionów. Czytałem o tym w książkach Władysława Krygowskiego - teraz rozbudzona wiele lat temu wyobraźnia uzupełnia się Waszymi zdjęciami.
Czytam dalej - jak wszyscy z wielkim zaciekawieniem.
darek1 napisał(a):Relacja z Ukrainy bardzo fajna. Trochę wysiłku Was kosztowała i brak luksusu. Typowa męska wyprawa. Zwiedziliście, popiliście, pośpiewaliście, i dużo zobaczyliscie. Wspomnienia super.
pietro_misio napisał(a):No, Moderatorze.
...
lubelski napisał(a):no i jakże piękne epitafium na pomniku........ , czytam, podziwiam, zazdroszczę Ci tej wyprawy Leszek.....
Janusz Bajcer napisał(a):pietro_misio napisał(a): ....
Miło powitać
Rysio napisał(a):No to teraz Piotrek nie ma innego wyjścia tylko dołączyć się do pisania relacji
Leszek Skupin napisał(a):pietro_misio napisał(a):No, Moderatorze.
...
No Piotrek... zarejestrowałeś się wreszcie widzę Dorzuciłbyś coś od siebie o tej wyprawie I nie wypieraj się, bo zostałeś namierzony "trafiony i zatopiony" .....lubelski napisał(a):no i jakże piękne epitafium na pomniku........ , czytam, podziwiam, zazdroszczę Ci tej wyprawy Leszek.....
Kolejny uczestnik wyprawy jest na forum . Poznajcie Piotrka
pietro_misio napisał(a):... Leszkowi i Jego wartkiej narracji dorównać ciężko a i po co, jak lepiej poczytać i przeżyć jeszcze raz ten wyjazd - tym razem kolegi oczyma.
Pozdrawiam i witam Wszystkich Piotr