Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ukraina bezdrożami czyli offroad w pięciu po Gorganach

Ukraina to prawdziwy raj dla miłośników górskich wędrówek. Górzyste i wyżynne tereny rozciągają się niemal przez cały kraj. Tradycyjnym ubiorem Ukrainek i Ukraińców jest wyszywanka czyli koszula (zwykle biała) pokryta folkowym haftem. Na Ukrainie znajduje się jeden z geograficznych środków Europy – w niewielkiej wsi Diłowie, która położona jest w pobliżu Rachowa. Wielkanocne, kolorowe pisanki pochodzą właśnie z Ukrainy.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.11.2008 15:30

Lidia K napisał(a):...
6 - niezwykle ładnie harmonizuje drewniana cerkiew (bo to chyba cerkwie) z trzema (w jesiennych kolorach) drzewami, a dach tej budowli w wychodzącymi w pagórków srebrnymi mgłami. Jednak gdybym umiała usunąć druty i ten słup z pierwszego planu - usunęłabym.
22 - koń na zdjęciu ma takie smutne oczy, czy wszystkie konie są takie smutne, widać, że czeka go ciężka praca.
24 - kiedy patrzę na to zdjęcie czuję jak się zapadam w głębokie błoto, grzęznę....... i się zastanawiam jak można było to przejechać i przejść.
33 - zdjęcie z ruchem. Jak się skończyła ta konkretna akcja? Podobna nasza akcja ale na piachu zakończyła się zasypaniem tylnich kół auta niebezpiecznie prawie do połowy. Na pomoc ruszyli Albańczycy, podnieśli autko i wynieśli je na bezpieczny teren.
35 - najładniejsze, najlepsze, najciekawsze. Może tyle wystarczy?

6 - to kościół - zdjęcie Piotrka moim aparatem
22 - widziałem tylko tego jednego konia. Przeważnie pracują tam maszyny ciężkie.
24 - przeszliśmy i przejechaliśmy, ale swoją drogą to coś mi się wydaje, że Albert (na zdjęciu) też się zastanawiał jak my to przejedziemy :lol:
32 i 33 - to zdjęcia z miejsca 24 tyle, że w drodze powrotnej :D
35 - mnie też się podobała ta perspektywa z teleobiektywu :D

Dzięki
Pozdrav :papa:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 23.11.2008 19:56

Znów mnie trochę w tym naszym ślicznym kraju nie było :twisted: , ale o Waszej wyprawie pamiętałam. I kiedy wróciłam i zobaczyłam 14 stron to zostawiłam sobie na dłuuuugie popołudnie. I to było dziś :lol:

Dołączam do gratulacji!!! Kawał wspaniałej przygody. Wiem co to znaczy spać w namiocie, kiedy jest blisko zera, wiem co znaczy mieć przemoczone buty (i co się czuje jak się rozlecą też wiem :lol: )i wiem co znaczy ciorać się po błocie :lol: :lol: :lol: ale nie wiem jak to jest jak się jeździ takim autem po takich bezdrożach :D :D :D I trzeba to wyciągać, wypychać, rąbać to czy owo :lol: GRATULUJĘ!!!

Co do granicy, to do tej pory jak terrorysta czułam się tylko na lotnisku w Tel Avivie, przechodząc przez 8 różnorakich kontroli i odpowiadając na milion bardzo dziwnych pytań - łącznie z kontrolowaniem czy mówię po arabsku :lol: :lol: :lol: Taka moja arabska twarz, co zrobić :lol:
Ale tam to wszystko w pełnej kulturze i kiedy już pot lał mi się strumieniem, panie i panowie powiedzieli baardzo kulturalnie dziękujemy i jakoś przeżyłam. Tu u Was to jakiś totalny surrealizm w europejskiej XXI-wiecznej rzeczywistości.
Wiem, że czasem jedynym lekarstwem jest śmiech, ale co podżyliście na granicy, to Wasze. ZGROZA i ROZPACZ!!!

GRATULUJĘ RAZ JESZCZE!!! :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.11.2008 10:49

Wiedziałem, że nie ominiesz tej relacji :twisted: ale spokojnie czekałem :lol:

Dzięki :D

Ładnie to ujęłaś "surrealizm" :lool:. To prawda, to był jakiś kosmos, a celnicy ukraińscy to "obcy" :lool:. Normalnie zachowania nie z tej planety. Całe szczęście butów nikt nie przemoczył ;), ale chłodno było. Mnie nawet ten but z "rozlecianą" podeszwą nie przemókł :twisted:. Buty wyczyszczone zakonserowane i zaraz lecą do szewca, żeby je pozbijał gwoździami :twisted:. Dalej będą służyć na takich eskapadach :twisted:

Pozdrav :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.11.2008 20:02

Leszek Skupin napisał(a):...
24 - przeszliśmy i przejechaliśmy, ale swoją drogą to coś mi się wydaje, że Albert (na zdjęciu) też się zastanawiał jak my to przejedziemy :lol:...

A oto film z przejazdu tamtym odcinkiem ;) Okazało się, że przeszedł jak po maśle... dosłownie... tak się ślizgał :lol:

:D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.11.2008 12:31

Leszek Skupin napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):...
24 - przeszliśmy i przejechaliśmy, ale swoją drogą to coś mi się wydaje, że Albert (na zdjęciu) też się zastanawiał jak my to przejedziemy :lol:...

A oto film z przejazdu tamtym odcinkiem ;) Okazało się, że przeszedł jak po maśle... dosłownie... tak się ślizgał :lol:

:D

Zazdroszczę koledze takiej męskiej wyprawy. Mnie ciągle się wydaje, że bezemnie to rodzina się pogubi i ciągle jestem jej potrzebny. Dlatego też nie odważyłem się kiedykolwiek jechać gdziekolwiek bez rodziny. Chyba , że służbowo ale to inna sprawa. Bardzo mi się spodobał wyjazd na Ukrainę, taki beztroski, bez zmartwień i żony skrzeczącej nad uchem. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.11.2008 12:34

darek1 napisał(a):Bardzo mi się spodobał wyjazd na Ukrainę, taki beztroski, bez zmartwień i żony skrzeczącej nad uchem. :D

No to znamy pierwszą tajemnicę Darka1 - na żonę skrzeczącą nad uchem :lol: :oczko_usmiech:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.11.2008 12:41

darek1 napisał(a):...i żony skrzeczącej nad uchem. :D

Czy Twoja żona skrzeczy :?: :roll:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.11.2008 13:18

Jak każda. :D W tym przedmiocie nie ma wyjątków. :D :D :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.11.2008 13:24

darek1 napisał(a):

Nie sądź na podstawie wlasnego doświadczenia... :roll:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.11.2008 17:15

FUX napisał(a):
darek1 napisał(a):

Nie sądź na podstawie wlasnego doświadczenia... :roll:

Złośliwiec.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.11.2008 17:38

Janusz Bajcer napisał(a):
darek1 napisał(a):Bardzo mi się spodobał wyjazd na Ukrainę, taki beztroski, bez zmartwień i żony skrzeczącej nad uchem. :D

No to znamy pierwszą tajemnicę Darka1 - ma żonę skrzeczącą nad uchem :lol: :oczko_usmiech:

no i jeszcze jedną -Niezastąpiony :wink: taki to ma szczeście tylko pozazdrościć. A tak w ogóle to może założymy nowy temat: z Darkiem1 post za post ????
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.12.2008 10:43

lubelski napisał(a):.... A tak w ogóle to może założymy nowy temat: z Darkiem1 post za post ????

Dobre :wink:
z Darkiem1 post za post na lodzie
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 01.12.2008 18:53

Leszku - taki mały ale bardzo ciekawy polityczny przyczynek do Waszej wyprawy, szczególnie w kontekście przekraczania granicy.
Pozdrawiam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.12.2008 09:26

Leszek - w związku z blokadą mrówek w Medyce miałbyś jeszcze ciekawiej przy wyjeździe nie tylko przy powrocie
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.12.2008 10:02

plavac napisał(a):Leszku - taki mały ale bardzo ciekawy polityczny przyczynek do Waszej wyprawy, szczególnie w kontekście przekraczania granicy.
Pozdrawiam.

Hehehe to wjeżdżaliśmy na Ukrainę, a wracaliśmy przez Ruś Zakarpacką :devil:... Może dlatego nas tak trzepali :devil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ukraina - Україна

Ukraina bezdrożami czyli offroad w pięciu po Gorganach - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies