Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ukraina bezdrożami czyli offroad w pięciu po Gorganach

Ukraina to prawdziwy raj dla miłośników górskich wędrówek. Górzyste i wyżynne tereny rozciągają się niemal przez cały kraj. Tradycyjnym ubiorem Ukrainek i Ukraińców jest wyszywanka czyli koszula (zwykle biała) pokryta folkowym haftem. Na Ukrainie znajduje się jeden z geograficznych środków Europy – w niewielkiej wsi Diłowie, która położona jest w pobliżu Rachowa. Wielkanocne, kolorowe pisanki pochodzą właśnie z Ukrainy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.11.2008 14:55

kw napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Fajnie czyta się tę relację...coś nowego dla mnie i zarazem egzotycznego...także czekam na dalszy ciąg...

Alessandro - moje zdjęcie jest Twoim rówieśnikiem :lol:

Cóż...jestem z tego faktu bardzo zadowolony... :lol: ... połowa mojej rodziny pochodzi ze Lwowa... :)
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 13.11.2008 14:57

Leszku śledzę Twoją relacje z zapartym tchem.... Marzy mi się podróż "na zieloną Ukrainę" ale bardziej sentymentalna, szlakiem moich przodków, do Lwowa, Tarnopola, Zbaraża....Wiem że Twoja wyprawa miała inny charakter , ale miło popatrzeć na to co zobaczyłeś i dowiedzieć się , jakie odniosłeś wrażenia po spotkaniu się z kulturą i zwyczajnymi ludźmi.
Pozdrawiam :papa:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 13.11.2008 15:13

Leszek, a stadiony tam jakie budują :?: :mrgreen:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.11.2008 15:24

anjas napisał(a):Leszku śledzę Twoją relacje z zapartym tchem.... Marzy mi się podróż "na zieloną Ukrainę" ale bardziej sentymentalna, szlakiem moich przodków, do Lwowa, Tarnopola, Zbaraża....Wiem że Twoja wyprawa miała inny charakter , ale miło popatrzeć na to co zobaczyłeś i dowiedzieć się , jakie odniosłeś wrażenia po spotkaniu się z kulturą i zwyczajnymi ludźmi.

Ukraina jest zielona, jest piękna, żyzna, pola są czarne, wody tam w bród, ludzie życzliwi, uczynni, uśmiechnięci mimo biedy i dumni.
rafał krasoń napisał(a):Leszek, a stadiony tam jakie budują :?: :mrgreen:

Cóż mogę powiedzieć Rafał :?: Nie wiem, nie widziałem, ale stan dróg to obraz nędzy i rozpaczy i jak ktoś mi powie, że mamy kiepskie drogi to go wyślę na Ukrainę :oczko_usmiech:
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 13.11.2008 16:07

No widzę że wyprawa się udała już przeczytałem, czekam na więcej :wink:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 13.11.2008 16:13

Leszek Skupin napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Witam Zielonego Ludka, :hut:
Widocznie te góry nie takie dzikie, skoro wrócił nie tknięty przez dzikie zwierzęta :wink: :lol:

No wrócił wrócił :) :hut:

To szykuj ekipę , ja zorganizuję swoją i na wiosnę "polecimy" na Maroko :D , będzie bardziej off-roadowo :sm:
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 13.11.2008 16:13

Jeśli mogę coś dorzucić od siebie.
Tak wyglądały przygotowania na EURO 2012 miesiąc temu we Lwowie
Obrazek

Obrazek
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 13.11.2008 16:19

To jednak coś się dzieje.
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 13.11.2008 20:11

Wow ale super temat! Zawsze gdy byłam w Bieszczadach patrzyłam się w kierunku ukraińskich połonin i marzyłam aby tam pojechać. Kiedyś wiosną mieliśmy przepiękną, bardzo przejrzystą pogodę i widać było w dali majaczące Gorgany. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy!!!!!
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 13.11.2008 20:12

Leszek Skupin napisał(a):... o godzinie 17.30 dojechaliśmy wreszcie do Jaremczy, gdzie postanowiliśmy zostać na noc.

W Jaremczy byłem jakieś 10 lat temu.Nie była to taka offroadowa wyprawa, ale wrażeń też nawiozłem bez liku :D Jako,że były to jeszcze czasy "niecyfrowe" fotki mam tylko papierowe :D :D Jak Lechu nie będzie miał nic przeciwko to zeskanuję i coś tu mogę podrzucić.
:papa:
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 13.11.2008 22:24

Gratuluję Leszku kolejnego ciekawego pomysłu na zwiedzanie świata. Też oczekuję na ciąg dalszy .
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 13.11.2008 22:26

Z przyjemnością zapisuję się do czytelni.

Jeśli w ostatnich latach ,ulice we Lwowie poprawiły się,to co z dowcipem krążącym wsród Polaków :

"dlaczego we Lwowie są tak kiepskie drogi" pyta Polak Ukraińca?
"bo takie nam zostawiliście " słyszy odpowiedz :lol: 8O :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.11.2008 23:03

Leszku, świetna relacja! Gratuluję fantastycznego wyjazdu! Do Lwowa też planuję się wybrać w "podróż sentymentalną", bo podobnie jak anjas i allessandro mam przodków pochodzących właśnie z tego pięknego miasta :) Byłam tam, ale już bardzo dawno, miałam wtedy 7 lat i niewiele pamiętam... :)
Pozdrawiam serdecznie i czekam na ciąg dalszy :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.11.2008 23:08

maslinka napisał(a):Leszku, świetna relacja! Gratuluję fantastycznego wyjazdu! Do Lwowa też planuję się wybrać w "podróż sentymentalną", bo podobnie jak anjas i allessandro mam ukraińskie korzenie :) Byłam w tym mieście, ale już bardzo dawno, miałam wtedy 7 lat i niewiele pamiętam... :)
Pozdrawiam serdecznie i czekam na ciąg dalszy :papa:

Moi Rodzice pochodzą z Kołomyi , ale poznali się w Gliwicach, gdzie ja się urodziłem. :lol:

Czyli jakieś korzenie też mam na wschodzie.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.11.2008 23:18

Janusz Bajcer napisał(a):Moi Rodzice pochodzą z Kołomyi , ale poznali się w Gliwicach, gdzie ja się urodziłem. :lol:

Czyli jakieś korzenie też mam na wschodzie.

Gliwice są takim miastem, gdzie jest mnóstwo napływowej ludności ze wschodu. Politechnikę Śląską w Gliwicach zasilili profesorowie z Politechniki Lwowskiej. Wielu ludzi pochodzących nawet z jednej miejscowości na wschodzie poznało się tu, na Śląsku :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ukraina - Україна

Ukraina bezdrożami czyli offroad w pięciu po Gorganach - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone