Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ukraina bezdrożami czyli offroad w pięciu po Gorganach

Ukraina to prawdziwy raj dla miłośników górskich wędrówek. Górzyste i wyżynne tereny rozciągają się niemal przez cały kraj. Tradycyjnym ubiorem Ukrainek i Ukraińców jest wyszywanka czyli koszula (zwykle biała) pokryta folkowym haftem. Na Ukrainie znajduje się jeden z geograficznych środków Europy – w niewielkiej wsi Diłowie, która położona jest w pobliżu Rachowa. Wielkanocne, kolorowe pisanki pochodzą właśnie z Ukrainy.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.11.2008 15:55

kw napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Fajnie czyta się tę relację...coś nowego dla mnie i zarazem egzotycznego...także czekam na dalszy ciąg...

Alessandro - moje zdjęcie jest Twoim rówieśnikiem :lol:

Cóż...jestem z tego faktu bardzo zadowolony... :lol: ... połowa mojej rodziny pochodzi ze Lwowa... :)
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 13.11.2008 15:57

Leszku śledzę Twoją relacje z zapartym tchem.... Marzy mi się podróż "na zieloną Ukrainę" ale bardziej sentymentalna, szlakiem moich przodków, do Lwowa, Tarnopola, Zbaraża....Wiem że Twoja wyprawa miała inny charakter , ale miło popatrzeć na to co zobaczyłeś i dowiedzieć się , jakie odniosłeś wrażenia po spotkaniu się z kulturą i zwyczajnymi ludźmi.
Pozdrawiam :papa:
Rafał K
Cromaniak

Postnapisał(a) Rafał K » 13.11.2008 16:13

Leszek, a stadiony tam jakie budują :?: :mrgreen:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.11.2008 16:24

anjas napisał(a):Leszku śledzę Twoją relacje z zapartym tchem.... Marzy mi się podróż "na zieloną Ukrainę" ale bardziej sentymentalna, szlakiem moich przodków, do Lwowa, Tarnopola, Zbaraża....Wiem że Twoja wyprawa miała inny charakter , ale miło popatrzeć na to co zobaczyłeś i dowiedzieć się , jakie odniosłeś wrażenia po spotkaniu się z kulturą i zwyczajnymi ludźmi.

Ukraina jest zielona, jest piękna, żyzna, pola są czarne, wody tam w bród, ludzie życzliwi, uczynni, uśmiechnięci mimo biedy i dumni.
rafał krasoń napisał(a):Leszek, a stadiony tam jakie budują :?: :mrgreen:

Cóż mogę powiedzieć Rafał :?: Nie wiem, nie widziałem, ale stan dróg to obraz nędzy i rozpaczy i jak ktoś mi powie, że mamy kiepskie drogi to go wyślę na Ukrainę :oczko_usmiech:
-Yaro-
Cromaniak

Postnapisał(a) -Yaro- » 13.11.2008 17:07

No widzę że wyprawa się udała już przeczytałem, czekam na więcej :wink:
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 13.11.2008 17:13

Leszek Skupin napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Witam Zielonego Ludka, :hut:
Widocznie te góry nie takie dzikie, skoro wrócił nie tknięty przez dzikie zwierzęta :wink: :lol:

No wrócił wrócił :) :hut:

To szykuj ekipę , ja zorganizuję swoją i na wiosnę "polecimy" na Maroko :D , będzie bardziej off-roadowo :sm:
Kasiulka85
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Kasiulka85 » 13.11.2008 17:13

Jeśli mogę coś dorzucić od siebie.
Tak wyglądały przygotowania na EURO 2012 miesiąc temu we Lwowie
Obrazek

Obrazek
-Yaro-
Cromaniak

Postnapisał(a) -Yaro- » 13.11.2008 17:19

To jednak coś się dzieje.
meeg
Cromaniak

Postnapisał(a) meeg » 13.11.2008 21:11

Wow ale super temat! Zawsze gdy byłam w Bieszczadach patrzyłam się w kierunku ukraińskich połonin i marzyłam aby tam pojechać. Kiedyś wiosną mieliśmy przepiękną, bardzo przejrzystą pogodę i widać było w dali majaczące Gorgany. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy!!!!!
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 13.11.2008 21:12

Leszek Skupin napisał(a):... o godzinie 17.30 dojechaliśmy wreszcie do Jaremczy, gdzie postanowiliśmy zostać na noc.

W Jaremczy byłem jakieś 10 lat temu.Nie była to taka offroadowa wyprawa, ale wrażeń też nawiozłem bez liku :D Jako,że były to jeszcze czasy "niecyfrowe" fotki mam tylko papierowe :D :D Jak Lechu nie będzie miał nic przeciwko to zeskanuję i coś tu mogę podrzucić.
:papa:
Ewa Zuber
Cromaniak

Postnapisał(a) Ewa Zuber » 13.11.2008 23:24

Gratuluję Leszku kolejnego ciekawego pomysłu na zwiedzanie świata. Też oczekuję na ciąg dalszy .
kkrzys
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kkrzys » 13.11.2008 23:26

Z przyjemnością zapisuję się do czytelni.

Jeśli w ostatnich latach ,ulice we Lwowie poprawiły się,to co z dowcipem krążącym wsród Polaków :

"dlaczego we Lwowie są tak kiepskie drogi" pyta Polak Ukraińca?
"bo takie nam zostawiliście " słyszy odpowiedz :lol: 8O :roll:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 14.11.2008 00:03

Leszku, świetna relacja! Gratuluję fantastycznego wyjazdu! Do Lwowa też planuję się wybrać w "podróż sentymentalną", bo podobnie jak anjas i allessandro mam przodków pochodzących właśnie z tego pięknego miasta :) Byłam tam, ale już bardzo dawno, miałam wtedy 7 lat i niewiele pamiętam... :)
Pozdrawiam serdecznie i czekam na ciąg dalszy :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.11.2008 00:08

maslinka napisał(a):Leszku, świetna relacja! Gratuluję fantastycznego wyjazdu! Do Lwowa też planuję się wybrać w "podróż sentymentalną", bo podobnie jak anjas i allessandro mam ukraińskie korzenie :) Byłam w tym mieście, ale już bardzo dawno, miałam wtedy 7 lat i niewiele pamiętam... :)
Pozdrawiam serdecznie i czekam na ciąg dalszy :papa:

Moi Rodzice pochodzą z Kołomyi , ale poznali się w Gliwicach, gdzie ja się urodziłem. :lol:

Czyli jakieś korzenie też mam na wschodzie.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 14.11.2008 00:18

Janusz Bajcer napisał(a):Moi Rodzice pochodzą z Kołomyi , ale poznali się w Gliwicach, gdzie ja się urodziłem. :lol:

Czyli jakieś korzenie też mam na wschodzie.

Gliwice są takim miastem, gdzie jest mnóstwo napływowej ludności ze wschodu. Politechnikę Śląską w Gliwicach zasilili profesorowie z Politechniki Lwowskiej. Wielu ludzi pochodzących nawet z jednej miejscowości na wschodzie poznało się tu, na Śląsku :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ukraina - Україна

Ukraina bezdrożami czyli offroad w pięciu po Gorganach - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies