Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ukarali mnie

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
silver computer
Autostopowicz
policja i autostrady

Nieprzeczytany postnapisał(a) silver computer » 31.07.2009 07:54

Witam Dzień Dobry
POzdrawiam wszystkich na początku!!!
i przestroga !!!!
na autostradach poluje na obcokrajowców ok 20 paru pojazdów typu Bmw 330 xd czarnych z przyciemnionymi szybkami zrobionych na sportowe to lotne z kamerkami łapią za predkosć !! doswiadczyłem uczulam !!!!! :D
vazyl
Croentuzjasta
Re: policja i autostrady

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 31.07.2009 13:39

silver computer napisał(a):.....
na autostradach poluje na obcokrajowców ok 20 paru pojazdów typu Bmw 330 xd .....

Gdzie na autostradach? W Polsce? Może Niemczech?
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 02.08.2009 21:30

Skoro BMW to pewnie w Niemcowie?
Kocurek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kocurek » 03.08.2009 10:40

vazyl napisał(a):
silver computer napisał(a):.....
na autostradach poluje na obcokrajowców ok 20 paru pojazdów typu Bmw 330 xd .....

Gdzie na autostradach? W Polsce? Może Niemczech?

Oooooo, też jestem ciekawa, my jechaliśmy dość mocno naginając przepisy :oops:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 03.08.2009 11:13

A którędy jechaliscie bo ja za 3tyg sie wybieram autem przez Niemcy, Austrię i Słowenie.
vazyl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 04.08.2009 10:45

santosz napisał(a):A którędy jechaliscie bo ja za 3tyg sie wybieram autem przez Niemcy, Austrię i Słowenie.

Rzeszów/Przemyśl = Barwinek - Svidnik - Presov - Kosice - Miskolc - Budapeszt - Letneye - Zagrzeb i dalej to już sprawa indywidualna.
Czyli reasumując nasze trasy są zupełnie odmienne mniej więcej do Zagrzebia.
nilo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nilo » 06.08.2009 05:37

vazyl napisał(a):
santosz napisał(a):A którędy jechaliscie bo ja za 3tyg sie wybieram autem przez Niemcy, Austrię i Słowenie.

Rzeszów/Przemyśl = Barwinek - Svidnik - Presov - Kosice - Miskolc - Budapeszt - Letneye - Zagrzeb i dalej to już sprawa indywidualna.

Witam, zawsze jezdzilem Kraków- Chyżne- Sahy , Budapeszt i dalej wiadomo, w tym roku pierwszy raz cche sprobowac trase: Kraków- Piwniczna-Presoc-Koszyce-Miszkolc-Budapeszt i dalej chorwacja (Podgora). Jak wyglada odcinek slowacki, duze wzniesienia? kreta droga?
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 06.08.2009 06:25

nilo napisał(a):
vazyl napisał(a):

Witam, zawsze jezdzilem Kraków- Chyżne- Sahy , Budapeszt i dalej wiadomo, w tym roku pierwszy raz cche sprobowac trase: Kraków- Piwniczna-Presoc-Koszyce-Miszkolc-Budapeszt i dalej chorwacja (Podgora). Jak wyglada odcinek slowacki, duze wzniesienia? kreta droga?

Tak kręta droga i bardzo trudny odcinek, zwężenia, serpentyny itp., radził bym wybrać łatwiejszą trasę jak masz niewielkie doświadczenie. No chyba że masz prawojady dłużej niż miesiąc to dasz rady napewno :)

Pozdrawiam

Pozdrawiam
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 06.08.2009 09:48

silver computer napisał(a):Witam Dzień Dobry
POzdrawiam wszystkich na początku!!!
i przestroga !!!!
na autostradach poluje na obcokrajowców ok 20 paru pojazdów typu Bmw 330 xd czarnych z przyciemnionymi szybkami zrobionych na sportowe to lotne z kamerkami łapią za predkosć !! doswiadczyłem uczulam !!!!! :D

Na jednym z parkingów natknąłem się na dwa BMW serii 5 w najnowszej wersji. Na tablicach rej. napis Policja sami policjanci byli po cywilnemu.
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 06.08.2009 10:09

Widziałem również. Było chyba ich z 10, zame czarne BMW i rejestracja POLICE.
nilo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nilo » 06.08.2009 11:16

Tak kręta droga i bardzo trudny odcinek, zwężenia, serpentyny itp., radził bym wybrać łatwiejszą trasę jak masz niewielkie doświadczenie. No chyba że masz prawojady dłużej niż miesiąc to dasz rady napewno :)

Pozdrawiam

Pozdrawiam[/quote]

Pytajac sie, mailem na mysli czy jest podobna do trasy Chyżne - Bańska, a wybierajac trase przez Piwniczna kierowalem sie wieksza iloscia autostrady niz w wersji ww.
Twoja odpowiedz o stopniu trudnosci wynika z przejazdu ta trasa, czy tak rzuciles zakaldajac ze jak ktos sie pyta o trase to ma mniej niz miesiac prawo jazdy?
gaceq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaceq » 06.08.2009 12:32

Odpowiem tak: dasz rade napewno !!!
kasiunia126
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasiunia126 » 29.08.2012 18:46

Przeglądam własnie Wasze posty, bo dziś w Omisiu dostalam mandat za szybką na 100kun za parkowanie na platnym parkingu i niewiem czy płacić czy nie, posty są sprzed 3 lat, wiec może ktoś ma aktualne doświadczenia w tym temacie:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.08.2012 20:51

Jakże polskie .......... złodziej to jest złodziej !!!!!!!!!!!!!!!!!! nie przestrzegasz przepisów prawa innego państwa i uchylasz się od kary kim jesteś ??? przy wódce mistrzem świata i okolic, a jak się ogląda program w tvn jak pięknie potrafią jęczeć w super furach tfu rzygać się chce
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.08.2012 20:53

kasiunia126 napisał(a):Przeglądam własnie Wasze posty, bo dziś w Omisiu dostalam mandat za szybką na 100kun za parkowanie na platnym parkingu i niewiem czy płacić czy nie, posty są sprzed 3 lat, wiec może ktoś ma aktualne doświadczenia w tym temacie:)

Ależ nie płać drogi rodaku bo to złodzieje som .............. tyś jest niewinny !!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne