Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

uczta na zamku Wielkiego Mistrza

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 19.10.2004 21:08

platon napisał(a):,,siostra ewa de wars'' brzmi dobrze ,ale myślę ewo ,ze po prostu serwować napitki będziesz ubrana w tytuły...nie daj sie zwięść przebiegłym krzyżakom ,którzy nastają na Twoją cnotę :wink: oj chytrzy ci oni chytrzy!!!!

wars wita was,siostra de wars wita was -brzmi okropnie
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 19.10.2004 21:15

platon napisał(a):
platon napisał(a):,,siostra ewa de wars'' brzmi dobrze ,ale myślę ewo ,ze po prostu serwować napitki będziesz ubrana w tytuły...nie daj sie zwięść przebiegłym krzyżakom ,którzy nastają na Twoją cnotę :wink: oj chytrzy ci oni chytrzy!!!!

Księżna ConEwka Nieziemską zwana, i po wsze czasy stopy jej całować będziem, takoż pokłony jej, a honora należyte dać raczmy szaraczkowie, my ziemskie przypadłości jej niedoskonałe.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 19.10.2004 21:21

volumen napisał(a):
platon napisał(a):

Księżna ConEwka Nieziemską zwana, i po wsze czasy stopy jej całować będziem, takoż pokłony jej, a honora należyte dać raczmy szaraczkowie, my ziemskie przypadłości jej niedoskonałe.

ConEwka Nieziemska.To rozumiem.Stópki szanownej Nieziemskiej całuuuję.Cmok.. :lol:
many
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) many » 26.10.2004 18:30

zakon zapracowan wielce w dniach ostatnich, jednak i czas dobry byl ku temu by na warowni brata bruno biesiade przednia zgotowac acz w niepelnym skladzie...brat de drecht byl zawital na zaproszenie ksiecia mazowieckiego do stolicy, ktoremu towarzyszyla na zamku siostra nasza, czcigodna ewa de wars, czyniac podwojne obowiazki i ucha zakonu i malzonki ksiecia zarazem...oczekujem tedy relacyji jakiejs ze spotkania na kasztelu, gdyz brat nasz byl powrocil juz dwa ksiezyce temu, jednak nie wiedziec czemu oslabion wielce...tak znacznie, iz jak tylko do komunikatora zasiasc zdola, tako go zaraz mgly jakowes nachodza i komunikator calkiem oglupiaja. widac tu reke ksiecia, przebiegla sztuke nad sztukami...o czym wspomnialem przed wyprawa na kasztel bratu naszemu; on wszakze mlody i porywczy wielce...a wino mazowieckie ciezkimi bywa. tedy siostro zdaj relacyje krotka a tresciwa i pozdrowienia od WM slij ksieciu....
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 26.10.2004 20:14

Czcigodny bracie Many de Love!! Todzież ja Brat Void der Draht pragnę Ci ogłosic iż pomimo zmęczon wielce i strudzon dalekim wyprawą stawiam się dzielnie u boku Wielkiego Mistrza.
Atoć i powiem zanadrzy iż uczta u boku Wielkiej Księżny Ewy von Conewka w toważystwie kszięcia Jorika von Foto odbyła się jako to przystało na uczt książęcą. Stoły mięsiwem zastawion, od wszelakiej dziczyzny nie stroniąc a i pieczywem świerzo-pieczonym nas goszcząc księstwo Mazowieckie uraczyć nasa pragneło. Dania niespotykane u nas zmieniały się co chwilka a i służba obrusy zmieniała po posiłkach.
Napitki zmrożone, szacownych gatunków nam serwowno i końca degustacyją nie było.
Jakoby to i Księżna z Jorikem von Foto uczcić pamięć wizyty naszej pragneła złożyła na me ręcę swe szlachetne podarki.
A o dalszych szczegółach spotkania pagnę ci ja Wielki Mistrzu sprawić relację osobistą jako to sługi oddanemu i wiernemu zakonowi naszemu

PZDR
Brat VOID von Draht
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 26.10.2004 20:32

ło rety ! jaka szkoda , że ja tam nie byłem i ani miodu ani winka się z czcigodnymi bracmi nie napiłem ....... :(

De Saturn Van 3
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 26.10.2004 20:58

Saturnie szlachetny trza sobą reprezentować śmiałość i rycerstwo a nie tylko obłudę i samochwalstwo. Toby się z tobą szlachetne rody czy to Zakonne czy to Książęce raczyć chciały
Ostatnio edytowano 27.10.2004 19:58 przez VOID, łącznie edytowano 1 raz
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 27.10.2004 10:32

a to chyba konkuryncyja jakowaś:lol:

http://www.man.poznan.pl/~ritter/
corolla3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) corolla3 » 27.10.2004 12:55

dzieki VOID ....ja tez Cie lubię :twisted:
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 27.10.2004 20:03

szanowny Saturnie vel Corolla, ja powoli przestaję cię lubić. czytając twoje posty coraz bardziej przypominasz mi cezara!!! jak tak dalej będzie to nikt nie będzie chciał z tobą rozmawiać. cezar prezentuje skrajny przypadek anoreksji mózgowej i mam nadzieję, że nie jest to choroba zaraźliwa. twoje posty na początku były całkiem rozsądne, ale teraz...
PZDR
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 27.10.2004 21:06

,, czytając twoje posty coraz bardziej przypominasz mi cezara!!! cezar prezentuje skrajny przypadek anoreksji mózgowej''

no wiesz nie obrażaj Cezara,on cierpiał na potencję mózgową i w wyniku tego .......cro mu się przelewała :wink:
a w tym przypadku tego nie mozna powiedzieć :lol:
PS
a wasze rycerstwo ma takie uzbrojenie?
http://www.man.poznan.pl/~ritter/
corolla3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) corolla3 » 28.10.2004 06:20

Karol, Andrzej rozgryźlicie mnie !!! :twisted: :twisted: :twisted:
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 30.10.2004 08:37

Bracie Saturnie Corollą jeżdżący pragnął bym Cię przeprosić jeśli me uwagi splamiły twą godność. Strudzon podróżą był ja bardzo bom zwiedzał Księstwo Mazowieckie a i drogi na naszych traktach nie najlepsze to i rumak mój kochany wytrząsł ze mnie wszystko :D więc moze to wpłyneło na stan mego umysłu.
Mam nadzieję jako uda Ci się mnie zrozumieć i wyrozumiałości nie poskąpisz. Jednakrze zagrożenie ze strony armi Cezara000 i jemu podwładnych jest cały czas bardzo duże i należy sie wystrzegać wysłanników jego.
Zapraszam tedy na tereny zakonu naszego co i przy szklanicy dobrego trunku i atmosferze tańca i zabawy oraz uroku kniazin dysputy będziem mogli prowadzić.

PZDR
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 30.10.2004 22:11

na prawdę wielkie dzieki za te słowa Karol!!! :wink: jednak trochę w tym mojej winy :oops: ..........taki trudny charkater ! (?)
kubełek zimnej wody sie przydał :!:

postaram się nadrobić !
s3
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 31.10.2004 14:44

bo rycerskość ma się w sobie panowie , co udowodniliści teraz :lol: i gratuluję obu stronom
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

uczta na zamku Wielkiego Mistrza - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone