Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wróciłam właśnie ze spektaklu monodramu Krystyny Jandy ,, Ucho , gardło ,nóż" Vedrany Rudan .Wojna bałkańska opowiedziana przez kobietę.Dużo emocji ,śmiech przez łzy....na pewno dziś szybko nie zasnę!!
Mi sie pisanie pani Vedrani Rudan, wogule nie podoba. Jest zbit wulgarna, a mowy wam to facet ktory przebiwa z racji praci miendzi rybkamy i marinarzamy ktory sa uwarzani za najbardziej ordinarnich
Leon napisał(a):Mi sie pisanie pani Vedrani Rudan, wogule nie podoba. Jest zbit wulgarna, a mowy wam to facet ktory przebiwa z racji praci miendzi rybkamy i marinarzamy ktory sa uwarzani za najbardziej ordinarnich
tez mi się nie podobało ,ze to takie wulgarne,ale może z jej strony to takie oczyszczenie psychiczne ,takie wykrzyczenie tego wszystkiego złego w wulgarny ,dosadny sposób !!! tak jak rybak
Trudno mówić pięknym językiem,gdy masz do czynienia z tym wszystkim co niesie wojna, szczególnie dla kobiety.Nie jestem zwolenniczką ,,brudu' w mowie ,ale akurat tu mnie to nie razi,wręcz przeciwnie.A swoją drogą ,nie mam chyba prawa oceniać kogś kto przeżył coś tak dramatycznego... i wcale nie zamierzam. POZROWIENIA.
Fragment monodramu: "(...) Więc wylądowałam w szpitalu. Panicznie, panicznie boję się lekarzy i śmierci. Zawsze myślę, że lekarz mi powie: "Proszę usiąść" i spojrzy na mnie z powagą. Okej. Wiem, że ten doktor z poważną miną też kiedyś zaskomli. Bo mimo tej poważnej miny gówno go obchodzę. I on by mnie gówno obchodził, gdybym musiała patrzeć na niego z powagą." oraz linka do recenzji i nie tylko UGN do posłuchania
..Polske tumaczenia sa troche lagodniejsze niz chorwacke wersje..
..glebokosc, dramat, emocje, smutek, tragedie...mozna potegowac w formie pisanej i bez uzywania chujow, dup, piep.., pizd....itp...
rodzaj lewicowo-liberalnego radikalizmu...jest jak i kazdi inny radikalizm..zly...
według mnie, pani Rudan przesadza z niektorym faktami, z powodu reklamy ksiažek
ona i jej rodzina z ostatniej wojny wyszli cali i zdrowi, nawet sie obogacili,sprzedawali chorwatom mieszkania serbow(uchodzcow)
nie wiem czyje prawa ona broni(chorwatow czy serbow)
myšle že ona jest zwikła feministka
pozdrawim
...e moj Mirko,,,
wlasnie tutaj u nas lepiej wichodza ci co krzicza i wolaja na pomoc ci ktorim nie jest potrzebna...
niz ci ktory sa zeczewisci poszkodowani....
Moralnosc nie jest egzaktnim parametrem...