Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ucho,gardło,nóż

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evik
Odkrywca
Ucho,gardło,nóż

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 28.02.2006 21:25

Wróciłam właśnie ze spektaklu monodramu Krystyny Jandy ,, Ucho , gardło ,nóż" Vedrany Rudan .Wojna bałkańska opowiedziana przez kobietę.Dużo emocji ,śmiech przez łzy....na pewno dziś szybko nie zasnę!!
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 01.03.2006 10:22

Mam nadzieję, że p.Janda pojeździ z tym monodramem po Polsce ... :)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 01.03.2006 10:42

Jeździ jeździ u nas byla kilka dni temu. Posprawdzaj moze informator kulturalny w Żubrlandii :twisted: :wink:
pozdraVki (specjalne dla Radia Bialystok :lol: )
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 05.03.2006 20:54

Mi sie pisanie pani Vedrani Rudan, wogule nie podoba. Jest zbit wulgarna, a mowy wam to facet ktory przebiwa z racji praci miendzi rybkamy i marinarzamy ktory sa uwarzani za najbardziej ordinarnich
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.03.2006 22:30

Leon napisał(a):Mi sie pisanie pani Vedrani Rudan, wogule nie podoba. Jest zbit wulgarna, a mowy wam to facet ktory przebiwa z racji praci miendzi rybkamy i marinarzamy ktory sa uwarzani za najbardziej ordinarnich

tez mi się nie podobało ,ze to takie wulgarne,ale może z jej strony to takie oczyszczenie psychiczne ,takie wykrzyczenie tego wszystkiego złego w wulgarny ,dosadny sposób !!! tak jak rybak 8)
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 08.03.2006 09:59

Trudno mówić pięknym językiem,gdy masz do czynienia z tym wszystkim co niesie wojna, szczególnie dla kobiety.Nie jestem zwolenniczką ,,brudu' w mowie ,ale akurat tu mnie to nie razi,wręcz przeciwnie.A swoją drogą ,nie mam chyba prawa oceniać kogś kto przeżył coś tak dramatycznego... i wcale nie zamierzam. POZROWIENIA.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 08.03.2006 14:52

Fragment monodramu: "(...) Więc wylądowałam w szpitalu. Panicznie, panicznie boję się lekarzy i śmierci. Zawsze myślę, że lekarz mi powie: "Proszę usiąść" i spojrzy na mnie z powagą. Okej. Wiem, że ten doktor z poważną miną też kiedyś zaskomli. Bo mimo tej poważnej miny gówno go obchodzę. I on by mnie gówno obchodził, gdybym musiała patrzeć na niego z powagą."
oraz linka do recenzji i nie tylko UGN do posłuchania
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 11.03.2006 01:08

..Polske tumaczenia sa troche lagodniejsze niz chorwacke wersje..
..glebokosc, dramat, emocje, smutek, tragedie...mozna potegowac w formie pisanej i bez uzywania chujow, dup, piep.., pizd....itp...
rodzaj lewicowo-liberalnego radikalizmu...jest jak i kazdi inny radikalizm..zly...
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 12.03.2006 09:45

Pozostaję przy swoim zdaniu.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 12.03.2006 22:23

..i bardzo dobrze ze kazdy ma swoje zdanie
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 08.04.2006 21:12

według mnie, pani Rudan przesadza z niektorym faktami, z powodu reklamy ksiažek
ona i jej rodzina z ostatniej wojny wyszli cali i zdrowi, nawet sie obogacili,sprzedawali chorwatom mieszkania serbow(uchodzcow)
nie wiem czyje prawa ona broni(chorwatow czy serbow)
myšle že ona jest zwikła feministka
pozdrawim
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 12.05.2006 09:58

...e moj Mirko,,,
wlasnie tutaj u nas lepiej wichodza ci co krzicza i wolaja na pomoc ci ktorim nie jest potrzebna...
niz ci ktory sa zeczewisci poszkodowani....
Moralnosc nie jest egzaktnim parametrem...
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 12.05.2006 13:39

W ostatnim ,,Nie'' jest dwustronicowy wywiad z autorką.Twierdzi ona miedzy innymi ,że co 6 minut w Chorwacji jakaś kobieta jest bita !
Malenna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malenna » 15.05.2006 19:55

W tym wywiadzie również jest wspomniane o tym, że 100 kobiet rocznie ginie z rąk własnych mężów!!! :evil:

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone