Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ubranka

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grazia
Autostopowicz
ubranka

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazia » 25.07.2006 17:54

Mam pytanko. Czy warto brać rzeczy z długim rękawem tzn. koszule, bawełniane bluzeczki, dżinsy? Dzięki
ibiza_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ibiza_ » 25.07.2006 18:10

Hej ! Warto, ale TYLKO na podróż ( jak sie jedzie w nocy). Na Chorwacji byłam dwa razy, i dwa razy niektóre zabrane rzeczy ( np jeansy,bluzki z długim rękawem czy bluzy brane ''na wszelki wypadek'') tak jak wyłożyłam do szafek tak je spakowałam, nietknięte:) Do południa cały czas w stroju, po południu lekka sukieneczka, potem wieczory- tak piękne i ciepłe ( zawsze mile wspomniam siedzenie na balkonie do 1 czy 2 w nocy w lekkiej sukience). To oczywiscie moja opinia.

Pozdarwiam z upalnego Bytomia.
Iwona
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 25.07.2006 18:29

Weż chociaż po jednej sztuce-najprawdopodobniej nie wyciągniesz tego w ogóle z torby,ale przezorny zawsze ubezpieczony :D
Pozdrav.
grazia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazia » 25.07.2006 18:48

Dzięki za odpowiedź.
Zawsze napakuję tyle rzeczy, że i tak połowy nie zakładam.
Chyba Was posłucham...
Pozdrowienia z upalnego Torunia
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 25.07.2006 19:49

Długie spodnie i bluza, ew. coś przeciwdeszczowego, ale tak jak pisali poprzednicy małe są szanse na to że czegoś z tego użyjesz :D
I nie zabieraj skarpetek! :wink:
stick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stick » 25.07.2006 21:39

Puszcza41 napisał(a):I nie zabieraj skarpetek! :wink:

Już drugi raz czytam o tym, żeby nie zabierać skarpetek. Czy wszyscy tam chodzą w sandałach i klapkach?
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 26.07.2006 08:20

Miejscowi niekoniecznie, ale turyści - w sandałach. Za gorąco w pełnych butach :lol:
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 26.07.2006 11:08

grazia napisał(a):Mam pytanko. Czy warto brać rzeczy z długim rękawem tzn. koszule, bawełniane bluzeczki, dżinsy? Dzięki

ja zawsze zabierałem, i założyłem tylko jak wjeżdżałem na Biokovo, no i jak spałem w aucie niedaleko Plitvic
natomiast podczas pobytu zarówno na Korculi (VI/VII) jaki w Podgorze (IX/X) nigdy nie założyłem, nawet butów i skarpet (cały czas w klapkach, nawet sandały to za dużo)
natomiast moja żona podczas pobytu w Podgorze czasem podczas nocnych wypadów zakładała bluzę z zamkiem.
3 razy tylko też widziałem jak padało, deszczyk był ciepły, sama przyjemność

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone