Dokładnie yskyerka nie mam OC komunikacyjnego w PZU, a kupiłem tam moto assistance. Rok temu nie mieli tego, ale chyba poszli za Allianz. (tu ZK gratis!)
Tylko nie myl tego z autocasco!
mawlakowski napisał(a):...A propos czytania, AIG rzeczywiście nie "daje" 100 000 PLnów. Daje 200 000 i nie Plnow a EURO. Jak w tym dowcipie o rozdawaniu samochodów na Placu Czerwonym tylko odwrotnie.
Jeszcze tylko mala uwaga do "FACHWEJ I RZECZOWEJ" OBSLUGI KLIENTA. Może mBank w przypadku ubezpieczeń turystycznych ma taka obsługę. W przypadku obsługi kilentów, którzy wzieli kredyty hipoteczne....no cóż może ich zapytać ?[url]nabiciwmbank.pl[/url]
Wesołych świąt Wielkiej Nocy lub Bożego Narodzenia (wybór należy do Ciebie)
frizi napisał(a):Drodzy, pomóżcie proszę bo ja już się kompletnie zamotałam.
To warunki z Link 4 - Auto Assistance Europa Pomoc 24:
Usunięcie przyczyny awarii na miejscu do kwoty 150 euro.
Holowanie samochodu do miejsca zamieszkania w kraju lub za granicą, jeśli naprawa na miejscu jest niemożliwa do kwoty 500 euro.
Parkowanie na parkingu strzeżonym do kwoty 5 euro za dobę przez 10 dni.
Złomowanie zniszczonego auta.
Organizację i pokrycie kosztów transportu Ciebie i Twoich pasażerów do miejsca zamieszkania lub do celu podróży.
Jeśli nie ma możliwości transportu, to zakwaterowanie Was przez 3 doby w hotelu o koszcie do 75 euro za osobę.
Odbiór samochodu z naprawy.
Transport sanitarny, a także hospitalizację w kwocie do 5000 euro, gdyby któreś z Was ucierpiało w wypadku.
Pomoc prawną w postaci usług prawnika i tłumacza oraz pożyczki na kaucję, gdybyś z powodu nieznajomości zagranicznego prawa złamał jego przepisy i znalazł się w areszcie.
Najbardziej interesuje nas naprawa ew. transport auta w razie niemiłej niespodzianki. Coś takiego spotkalo nas w ubiegłym roku. Szybkie załatwianie i szybki wyjazd do Cro. Gdy auto stanęło pod Dubrownikiem kilka dni przed powrotem okazało się, że owszem ubezpieczyciel sprzedał nam assistance ale tylko na Pl. Nasza głupota i nasz błąd - dlatego w tym roku chcemy się dobrze przygotować i zabezpieczyć. Proszę doradźcie czy wykupić to czy może inne. Będę bardzo wdzięczna
Pozdravki
Bocian napisał(a):Zastanawiam się nad Wojażerem w PZU. Mam w PZU zniżkę z ubezpieczenia zbiorowego więc nie wychodzi jakoś drogo. Ale mam tez Eurokonto i posiadacze takowego maja ubezpieczenie "asisstance za granicą" i "assistance samochodowy" To mam bezpłatnie. Kwota kosztów leczenia 80kPLN-100kPLN , nie ma NNW, a w samochodowym nie obejmuje Cro, wiec odpada. Ten wariant za granica obejmuje repatriacje medyczna bez limitu, koszty rekonwalescencji do 2kPLN, transport zwłok, pomoc prawną i kilka innych jeszcze usług. Tak się zastanawiam czy brać tego Wojażera bo ma NNW? I mam jeszcze jedno pytanie do assistance samochodowego. Jak to w praktyce działa i co to nam daje? Czy w przypadku awarii to działa czy w przypadku dzwona? Obejmuje transport na lawecie do Polski czy tylko do warsztatu?
Bocian napisał(a): Obejmuje transport na lawecie do Polski czy tylko do warsztatu?
Bocian napisał(a):Czytałem na forum o tym , że ktoś wiózł auto na lawecie po awarii, z Niemiec do Polski...
yskyerka napisał(a):jasneze napisał(a):yskyerka napisał(a):jasneze napisał(a):yskyerka napisał(a):Macie rację, może zbyt generalizuję ale...no właśnie, jak się człowiek sparzy to mu to gdzieś siedzi.
Moje osobiste doświadczenia z PZU tyczą się ubezpieczenia OC komunikacyjnego a raczej jego wypowiedzenia. Jeden samochód miałam już w Link4 tam też chciałam drugi ubezpieczyć.
Powiedz proszę ile płacisz w Link4 za OC? Sam też jestem u nich i mam składkę 586 PLN (40% zniżek).
Ja płacę coś koło 600 zł, 60% zniżek. 12 sierpnia kończy mi się OC, nie wiem jeszcze ile będzie na ten rok.
Jest spora szansa, że Ci mniej policzą niż te 600 złotych. Znalazłem info o nowej promocji - http://www.bankier.pl/wiadomosc/Lato-w- ... 83118.html mówią, że potrwa do końca lipca, ale podejrzewam, że przedłużą ją jeszcze na sierpień.
Szkoda, że promocja dotyczy tylko nowych klientów. W zeszłym roku dostałam nawet 5% zniżki za posiadanie dziecka Ot jak prorodzinnie
yskyerka napisał(a):Wyczytałam to w jakiejś ulotce informacyjnej. Pewnie w przyszłym tygodniu do nich zadzwonię po kontynuację bo kończy mi się 12 sierpnia a z Cro wracam 11