Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ubezpieczenie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
solari
Podróżnik
Re: wojażer

Nieprzeczytany postnapisał(a) solari » 04.07.2009 21:03

mottom napisał(a):W końcu zdecydowałem się (i wykupiłem) ubezpieczenie w PZU "wojażer".
...
musiałem wykupić również zwyżkę na "sporty ekstremalne" (200% + brak zniżki na dziecko).
Całość kosztów na 12 dni ubezpieczonych to 298 PLN :roll:
i mam nadzieję, że nic się nie wydarzy ............
Pozdrav

heh, ja też wojażera wziąłem na 10k euro + nnw 4k euro na 18 dni x 2 osoby == 108pln,

ah te sporty ekstremalne w pzu :roll: ja sie na rafting wybieram lecz kupiłem tylko assistance luxa, bez opcji ekstremalnych, położe się ekstremalnie na środku pontonu i mam nadzieję, że dotrwam do końca calutki :D

pozdro !
/solari
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 05.07.2009 14:31

gumisiek napisał(a):Ja wykupiłem polisę w mbanku w opcji minimum na 16 dni. Osoba dorosła płaci 22zł. Wersja medium 38zł, wersja maximum 64zł.
Szczegóły polisy w tym pliku http://www.mbank.pl/download/pdf_BREUbezpieczenia/travel_godirect.pdf

Witam, jadę 1-szy raz i dlatego pytam o Wasze doświadczenia z mBankiem, bo mam tam konto i przejrzałem ten wielki w pdf opis. Myślę też o ubezp. rodzinnym minimum (bo kradzież bagaży... hmmm -warto?)

Oferta Istotne informacje Składka
MINIMUM MEDIUM MAKSIMUM
52,8 zł 91,2 zł 153,6 zł

Zakres ubezpieczenia
ZAKRES UBEZPIECZENIA MINIMUM MEDIUM MAKSIMUM
Ubezpieczenie kosztów leczenia 35 000 zł 80 000 zł 250 000 zł
Ubezpieczenie transportu medycznego 30 000 zł 50 000 zł 80 000 zł
Ubezpieczenie transportu zwłok 30 000 zł 30 000 zł 30 000 zł
Ubezpieczenie następstw nieszcz. wyp. 15 000 zł 25 000 zł 50 000 zł
Ubezpieczenie p. natychm. Assistance Tak Tak Tak
Ub. utraty lub uszk. bagażu podróżnego Nie 1 000 zł 2 000 zł
Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej Nie 100 000 zł 200 000 zł

Jak widać 14 dni 3os.(2 +1 dziecka) wyszłodla opcji minimum tylko 53PLN. Aż się obawiam, czy to nie za mało? Jakiś haczyk? Co Wy na to?
Natomiast dod. assistance dla auta, to chyba nie ma w mBanku, bo we wnioskach nie ma takiej pozycji, podpowiedzcie proszę. Pozdrawiam
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 05.07.2009 20:47

Adax napisał(a):
gumisiek napisał(a):Ja wykupiłem polisę w mbanku w opcji minimum na 16 dni. Osoba dorosła płaci 22zł. Wersja medium 38zł, wersja maximum 64zł.
Szczegóły polisy w tym pliku http://www.mbank.pl/download/pdf_BREUbezpieczenia/travel_godirect.pdf

Witam, jadę 1-szy raz i dlatego pytam o Wasze doświadczenia z mBankiem, bo mam tam konto i przejrzałem ten wielki w pdf opis. Myślę też o ubezp. rodzinnym minimum (bo kradzież bagaży... hmmm -warto?)

Oferta Istotne informacje Składka
MINIMUM MEDIUM MAKSIMUM
52,8 zł 91,2 zł 153,6 zł

Zakres ubezpieczenia
ZAKRES UBEZPIECZENIA MINIMUM MEDIUM MAKSIMUM
Ubezpieczenie kosztów leczenia 35 000 zł 80 000 zł 250 000 zł
Ubezpieczenie transportu medycznego 30 000 zł 50 000 zł 80 000 zł
Ubezpieczenie transportu zwłok 30 000 zł 30 000 zł 30 000 zł
Ubezpieczenie następstw nieszcz. wyp. 15 000 zł 25 000 zł 50 000 zł
Ubezpieczenie p. natychm. Assistance Tak Tak Tak
Ub. utraty lub uszk. bagażu podróżnego Nie 1 000 zł 2 000 zł
Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej Nie 100 000 zł 200 000 zł

Jak widać 14 dni 3os.(2 +1 dziecka) wyszłodla opcji minimum tylko 53PLN. Aż się obawiam, czy to nie za mało? Jakiś haczyk? Co Wy na to?
Natomiast dod. assistance dla auta, to chyba nie ma w mBanku, bo we wnioskach nie ma takiej pozycji, podpowiedzcie proszę. Pozdrawiam

Tak, to jest juz nas dwóch w tym wątku z podobnymi pytaniami. Na razie wszyscy piszą, że w mbanku jest tanio(wiem, mam tam konto)... nikt nie chce napisać jaka jest obsługa w przypadku nieszczęścia. Pisałem już, że miałem okazję skorzystać z usług PZU. Kolega mi sie rozłożył tak dość poważnie... sobota, godz. 20-ta, tel. do Polski, pani zadała krótkie pytanie, potrzebna karetka, czy możemy dowieźć chorego pod wskazany adres? Powiedziała, że oddzwoni po 5 min. Oddzwoniła po 3. Na miescu w gabinecie, czekał lekarz, zrobił usg, gastroskopię, pobrał próbki do badania... wszystko to na co w Polsce czeka się "parę dni" ;)
Chcę, żeby mnie dobrze zrozumiano, nie faworyzuję PZU, chciałbym tylko wiedzieć, czy na pewno warto zaufać ubezpieczeniu w mBanku...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.07.2009 21:04

Wybrałem to ubezpieczenie za 91 zł w Mbanku. Myślę, że jest rzetelne. Oby tego nie sprawdzać.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.07.2009 22:41

Że mBank jest tylko pośrednikiem to jasne, w ubezpieczeniu GoDirect ubezpieczycielem jest BRE Ubezpieczeniea (nie znam), w Podróżniku Generali (znam z nazwy).
Ja chyba wykupię w Warcie, jak co roku, w PZU nie wykupię z czystej przekory - bo to gnojki i oszuści (niestety doświadczenie moje i znajomych mi to podpowiada).
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 06.07.2009 05:57

yskyerka napisał(a):...bo to gnojki i oszuści (niestety doświadczenie moje i znajomych mi to podpowiada).

Mówisz o ubezpieczeniu podczas podróży ? To może napisz coś więcej, będziemy wiedzieć na co "ich stać".
w0jtek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) w0jtek » 06.07.2009 07:18

Ja też na początku myślałem o mBank, gdyż mam tam konto. Ale jak poszedłem ubezpieczyć swój samochód bo akurat mi się kończy okres ubezpieczenia to spytałem przy okazji o ubezpieczenia podróżne. I zdziwiłem się wielce gdyż jest podobno jakaś promocja w HDI: ubezp. podróżne rodzinne (2 osoby dorosłe, dzieci do lat 5 bez dodatkowej opłaty) wyniosło ok. 41zł (na kwotę 15 000 €) lub 42 zł -ta sama kwota plus NW. Dodam, że samochód mam ubezpieczony gdzie indziej (UNIQA, dodam przy okazji że dają bezpłatnie zieloną kartę).
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 06.07.2009 08:08

yskyerka napisał(a):bo to gnojki i oszuści (niestety doświadczenie moje i znajomych mi to podpowiada).

Nie jest ważne kto sprzedaje ubezpieczenie, lecz kto konkretni je realizuje :idea:
Jeżeli trafisz na agenta/likwidatora, który jest "gnojkiem" z to będzie on nim niezależnie od firmy w której pracuje..........
Wydaje mi się, że nie można aż tak generalizować całego PZU....
Pozdrav
P.S. abyśmy nie musieli na "gnojka" trafić 8)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.07.2009 08:22

Macie rację, może zbyt generalizuję ale...no właśnie, jak się człowiek sparzy to mu to gdzieś siedzi.
Moje osobiste doświadczenia z PZU tyczą się ubezpieczenia OC komunikacyjnego a raczej jego wypowiedzenia. Jeden samochód miałam już w Link4 tam też chciałam drugi ubezpieczyć. Napisałam wypowiedzenie i osobiście poszłam do siedziby PZU, żeby nie było dokładnie tego oddziału który mi samochód ubezpieczał. Pan wypowiedzenie przyjął, przybił mi na kopii wielką pieczątkę z datą i ok. Dodam tylko, że z wypowiedzeniem byłam na 5 dni przed końcem. Jakże się zdziwiłam kiedy najpierw przyszło ubezpieczenie do zapłaty (nadane z datą dalece odległą od złożenia wypowiedzenia), potem jakieś wezwanie. Prawie rok wykłócałam się z PZU. To, że mieli podpisany i podbity przez ich pracownika świstek nic a nic ich nie interesowało. W końcu wkurzyłam się i powiedziałam jasno, że nie zapłacę a jak im się coś nie podoba to mogą mnie podać do sądu. Minął rok, cisza, ciekawe czy doszli do błędu swojego.

Moi znajomi mieli jazdy z ubezpieczeniem turystycznym, już dokładnie szczegółów nie pamiętam ale wiem, że po pierwsze uzyskanie kontaktu było niemożliwe, siedzenie na linii pół godziny kiedy się jest za granicą do tanich nie należy. Mieli oddzwonić, nie zrobili tego, potem były jakieś jazdy z wypłatą odszkodowania, tłukli się tam z nimi ostro.

Może PZU nie jest takie złe, może, ale ja chyba podziękuję, na sam dźwięk PZU dostaję dreszczy a jak sobie jeszcze przypomnę ich durne reklamy w TV to już normalnie masakra :lol:
mawlakowski
Turysta
Re: assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawlakowski » 06.07.2009 11:25

nowalijka napisał(a):
mawlakowski napisał(a):Po przeczytaniu wiekszości "porad" mam pytanie: czy samochody też kupujecie na "kilogramy". Najtańszy jest 1 kg kilkunastoletniego (nie zabytku!!) ciężkiego żęcha.

Rzeczowe jak jasna cholera...:evil:

mawlakowski napisał(a):Ważne jest jaka suma max za poszczególne ryzyka. Ważniejsze w jakich okolicznościach ją Ci wypłacą, ale jeszcze ważniejsze kiedy Ci jej nie wypłacą. Dlatego proponuje zacząć czytać tzw OWU od rozdziału pt. WYŁĄCZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI. Zapewniam, ze to najciekawszy rozdział zwłaszcza dla tych ubezpieczeń "za darmo" !!

A to uwaga ogólna, czy jakoś ukierunkowana na ubezpieczenie, o którym ja pisałam?

Zamiast się bulwersować przyjmij do wiadomości, że potrzebna mi była nowa karta bankowa i za tym się rozglądałam (chciałam mieć przy sobie zarówno Visa jak i MasterCard). Ubezpieczenie jest do niej doklejone dodatkowo, więc dlaczego mam z tego nie skorzystać. Nie wzięłam karty ze względu na ubezpieczenie... jasne?
Napisałam o takiej możliwości na forum - a może komuś się przyda... i tyle...
Ps. Jeśli jest taka możliwość to edytuj swój post i zrób porządek z cytowaniem, bo wygląda to niechlujnie, a w końcu cytujesz mnie...

Bardzo Cię przepraszam nowalijko. Nie chciałem nikogo urazić a Ciebie zacytowałem (nieudolnie - przyznaję, teraz chyba lepiej ?) przypadkowo po przeczytaniu wielu postów. Zajmuję się zawodowo przypadkami ludzi, którzy coś podpisują (umowy z bankami, ubezpieczycielmi, opcje walutowe itp "super okazje") a potem ...się sądzimy. Często jest już za późno. Trochę mnie poniosło, niepotrzebnie.
Jeszcze raz przepraszam.

mawlakowski
nowalijka
Croentuzjasta
Re: assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 06.07.2009 12:06

Mawlakowski :)
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 06.07.2009 13:09

Uwaga amatorzy raftingu. Dla ubezpieczyciela to sport wysokiego ryzyka :!:
Alexaa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alexaa » 06.07.2009 19:52

a mam takie pytanko ile dni przed wyjazdem wykupujecie ubezpieczenie??
I jeśli odpukać coś się stanie a nie ma się ze sobą tej aktywnej karty to ma się jakieś problemy?? Czy ubezpieczenie pokrywa wszystkie koszta bez względu na posiadanie tej karty??
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 07.07.2009 07:37

Alexaa napisał(a):a mam takie pytanko ile dni przed wyjazdem wykupujecie ubezpieczenie??
I jeśli odpukać coś się stanie a nie ma się ze sobą tej aktywnej karty to ma się jakieś problemy?? Czy ubezpieczenie pokrywa wszystkie koszta bez względu na posiadanie tej karty??

Ale o co chodzi? :?:
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 07.07.2009 08:20

zebik napisał(a):Wybrałem to ubezpieczenie za 91 zł w Mbanku. Myślę, że jest rzetelne. Oby tego nie sprawdzać.

To jesteśmy we dwóch, bo ja też Medium za 91 PLN :) -zobaczymy. Szybkie załatwienie, bez wychodzenia z domu: sms + e-mail. Warta oferowała za 120 wiele gorsze limity!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

ubezpieczenie - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone