BaWa napisał(a):Proszę o info jaka jest optymalna kwota ubezpieczenia jeśli chodzi o koszty leczenia 10tys? 20 tys EUR czy może warto więcej
Wszystko zależy od firmy ubezpieczeniowej jaką wybierzesz, w PZU np. jest około 30 zł na 10 dni.
BaWa napisał(a):Proszę o info jaka jest optymalna kwota ubezpieczenia jeśli chodzi o koszty leczenia 10tys? 20 tys EUR czy może warto więcej
Tomrz napisał(a):Ja dziś wykupiłem polise na 14 dni w warcie travel.
Dla 3 osób koszt takiej polisy to 126pln.
Kolega za rodzinke 4 osoby ( 2+2 ( 7 i 14 lat )) zapłacił 113 pln ( młodsza córa za free).
Polisa ta pokrywa leczenie szpitalne do kwoty 10 000eur.
mottom napisał(a):Przed podpisaniem polisy zastanówcie się, czy będziecie uprawiać jakieś "sporty ekstremalne" - np pływanie pontonem/łódką przez PZU jest traktowane jako taki "wyczyn"..
Alen napisał(a):Czy może mi ktoś napisać czy w ogóle trzeba mieć ubezpieczenie zdrowotne w Chorwacji czy nie.
Jedni piszą że mamy podpisaną umowę drudzy że wykupują ubezpieczenia za 150zł.
Kto ma w końcu rację.
yskyerka napisał(a):Alen napisał(a):Czy może mi ktoś napisać czy w ogóle trzeba mieć ubezpieczenie zdrowotne w Chorwacji czy nie.
Kto ma w końcu rację.
Tak w sumie to każdy po trochu. Chorwacja nie jest w Unii więc karta z NFZ teoretycznie nie powinna być przez nich honorowana, praktyka czasem mówi co innego.
A dodatkowe ubezpieczenie - cena spokoju, strzeżonego Pan Bóg strzeże.
yskyerka napisał(a):Alen napisał(a):Czy może mi ktoś napisać czy w ogóle trzeba mieć ubezpieczenie zdrowotne w Chorwacji czy nie.
Kto ma w końcu rację.
Tak w sumie to każdy po trochu. Chorwacja nie jest w Unii więc karta z NFZ teoretycznie nie powinna być przez nich honorowana, praktyka czasem mówi co innego.
A dodatkowe ubezpieczenie - cena spokoju, strzeżonego Pan Bóg strzeże.
A czy wyjeżdżając na wakacje za kilka tysięcy zł, suma 150 zł robi różnicę???