Przed chwilą wziąłem ubezp. w PZU dla 2 osób na 15 dni za 99,60zł
KL i assiastance podstawowe - 120 000 zł
NW - 20 000zł
OC - 20 000zł
kaeres napisał(a):Dostałem takie oferty (rodzina 2+2) na 14 dni.
HESTIA - ok. 260,00
KL - 150 000
NNW - 20 000
OC - 50 000
Bagaż - 1 000
WARTA - ok. 164,00
KL - 80 000
NNW - 10 000
WARTA - ok. 200,00
KL - 120 000
NNW - 20 000
GENERALI - ok. 196,00
KL - 100 000
NNW inwalidztwo - 25 000
Bagaż - 1 000
Którą się opłaca brać ?
Macie jakieś doświadczenia z którymś z towarzystw ubezpieczeniowych ?
noyle napisał(a):KL niepotrzebne bo twoje ubezpieczenie tam działa
NNW- ryzyko żadne wiec też niepotrzebne
OC- ja masz jacht lub inny sprzęt wodny to może się przydać
Bagaż mogła by to być dobra opcja ale 200 składki zł za ewentualne 1000 wypłaty - nie opłaca się.
kaeres napisał(a):noyle napisał(a):KL niepotrzebne bo twoje ubezpieczenie tam działa
Bagaż mogła by to być dobra opcja ale 200 składki zł za ewentualne 1000 wypłaty - nie opłaca się.
Twierdzisz, że ludzie biorą ubezpieczenia niepotrzebnie ?
2 lata temu ból zęba żony.
Plomba 380kn.
WARTA zwróciła kasę - koszt ubezpieczenia się zwrócił, a do tego sen spokojny.
Co będzie jak "odpukać" będzie trzeba przewieźć mnie bądź kogoś z rodziny ze złamaną nogą akcją helikopterową ?
Sądzisz, że takie sprawy obejmuje umowa naszego NFZ z ichnim ?
NNW - jak ryzyko żadne ?
OC - a jak mi dziecko rozwali półkę sklepową ?
Bagaż akurat tylko przy zdeklarowanym jest możliwość zwrotu za zagubienie bądź zniszczenie.
Więc tylko lotniska.
lukas63 napisał(a):KL niepotrzebne bo twoje ubezpieczenie tam działa
Czy ubezpieczenie z NFZ obejmuje zabiegi do 200 tys zł?chyba tylko w podstawowym zakresie
noyle napisał(a):kaeres napisał(a):noyle napisał(a):KL niepotrzebne bo twoje ubezpieczenie tam działa
Twierdzisz, że ludzie biorą ubezpieczenia niepotrzebnie ?
2 lata temu ból zęba żony.
Plomba 380kn.
WARTA zwróciła kasę - koszt ubezpieczenia się zwrócił, a do tego sen spokojny.
Co będzie jak "odpukać" będzie trzeba przewieźć mnie bądź kogoś z rodziny ze złamaną nogą akcją helikopterową ?
Sądzisz, że takie sprawy obejmuje umowa naszego NFZ z ichnim ?
NNW - jak ryzyko żadne ?
OC - a jak mi dziecko rozwali półkę sklepową ?
Bagaż akurat tylko przy zdeklarowanym jest możliwość zwrotu za zagubienie bądź zniszczenie.
Więc tylko lotniska.
A czy w Polsce masz ubezpieczenie od tych zdarzeń,
rozumiem ze płacisz ekstra 200-400 miesiecznie,żeby ewentualnie zaoszczędzić na dentyście 200 zł
, lub ewentualnie nie zostać obciążony opłatą za helikopter.
Półki sklepowe też wystepują w naszym kraju jakoś nikt sie nie ubezpiecza od tego typu zdarzeń.
Co do NNW to tylko statystyka, wyliczone ryzyko jest minimalne. Czysta kasa dla UBEZ. ewentualne sumy ubezpieczeniowe tez sa bardzo małe.
kaeres napisał(a):
Jestem w obcym kraju, łażę po górach, kąpię się w morzu, spływam po rzece, nurkuję.
Na co dzień w PL tego nie robię
kaeres napisał(a):Ale drążysz
Chyba próbujesz przekonać samego siebie.
Chodzi o to, że jak już się wybieramy na wakacje to nie będziemy sobie zaprzątać głowy tym, czy czasami nasz kochany NFZ pokryje koszty wstawienia nowego gebisu bo nam akurat ktoś z pięści przywali, czy dostaniemy odszkodowanie z NFZ gdy nam się kończyny połamią.
To są wakacje i człowiek podchodzi do tych spraw inaczej niż na co dzień - grunt to spokój ducha, który dostaję gratis przy takim ubezpieczeniu.
eRBe napisał(a):noyle napisał(a):Przerabiałem już wszystko, pewne jest na 100% że paszport wystarczy
Krotkie pytanie. Twoj paszport czy dziecka? Wybieram sie z dzieciakami i one maja tylko dowody. Paszport mam ja i zona. To wystarczy?