alurka napisał(a):A co z tym limitem km? ( poza granicami)
Proponuję przeglądnąć ofertę PTU S.A.: PTU Auto Assistance Plus w wersji LUX krótkoterminowe:
http://www.ptu.pl/file.php?action=prod&fid=58974
Pozdrawiam
alurka napisał(a):A co z tym limitem km? ( poza granicami)
RobertZ napisał(a):muszę cię zmartwić.
Od kilku dni przeglądam oferty i niestety ubezpieczenie mBanku poza dobrą ceną "prawie" nic nie daje. W OWU zawarte są klauzule których zapewne nie przeglądałaś a które zapewniają Ci ochronę naprawdę słabą.
Czasami warto troszkę dołożyć ale się zabezpieczyć szczególnie że NFZ w Chorwacji już nie chroni.
maciek k. napisał(a):Mały komentarz odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego w Chorwacji. Otóż dotyczy to tylko nagłych przypadków, podczas dojazdu do Chorwacji nabawiłem się zapalenia krtani całkowicie straciłem głos- źle znoszę klimatyzację. Na ostrym dyżurze w szpitalu dowiedziałem się że to nie jest nagły przypadek i skasowali mnie na 165 HRK. Faktura do wglądu. Poza tym urlop jak zwykle wspaniały.
pzdr
M.K.
maciek k. napisał(a): Na ostrym dyżurze w szpitalu dowiedziałem się że to nie jest nagły przypadek i skasowali mnie na 165 HRK. Faktura do wglądu. Poza tym urlop jak zwykle wspaniały.
pzdr
M.K.
monia85 napisał(a):Dodam tylko, że za dwie osoby zapłaciliśmy 60 zł
noyle napisał(a):RobertZ napisał(a):Czasami warto troszkę dołożyć ale się zabezpieczyć szczególnie że NFZ w Chorwacji już nie chroni.
Oczywiście że chroni, poczytaj troszkę w temacie
alessandro1977 napisał(a):noyle napisał(a):RobertZ napisał(a):Czasami warto troszkę dołożyć ale się zabezpieczyć szczególnie że NFZ w Chorwacji już nie chroni.
Oczywiście że chroni, poczytaj troszkę w temacie
Zdania są podzielone...2 dni temu otrzymałem odpowiedź
z jeleniogórskiego odziału NFZ informację, że karta NFZ nie ma zastosowania w Chorwacji...
Na pewno opieranie się tylko i wyłącznie na NFZ to duży błąd...
Panteros napisał(a):
I tu masz rację karta NFZ chroni tylko w nagłych wypadkach. O sposobie i możliwościach leczenia decyduje lekarz (tam na miejscu), czyli teoretycznie wszelka pomoc stosowana jest w przypadku zagrożenia życia bo to jest główna idea tej karty. Najlepiej wykupić sobie ubezpieczenie dodatkowe i sprawę mamy załatwioną. Wiele firm oferuję na terenie Chorwacji transakcję bezgotówkowe, a nawet jeśli bedziemy musieli wyłożyć to po powrocie oddadzą