my wykupiliśmy w tym roku w Warcie polisę Travel - 5 osób -280zł...(19dni); ubezp. na 20000 eur
co do auta mamy full wypas ubezp. -ale to inna bajka
yskyerka napisał(a):pablo2222 napisał(a):No to nie najgorzej. Raz holowałem za około 7000 zł także .......
No wiadomo, zawsze się może okazać że nawet najwyższa kwota jest za mała...oby nam te ubezpieczenia nie były potrzebne.
mariusz 69 napisał(a):janniko napisał(a):To może ktoś napisze coś na temat jak się ma sprawa z Pekao SA. Ja mam kartę Maestro.
Oczywiście, jeśli wcześniej sam sprawdzę i się dowiem, to dam znać.
pzodro
Jeśli jesteś posiadaczem eurokonta masz pełne ubezpieczenie asistance, ale samochód do 10 lat ... tak wyczytałem z ogólnych warunków ubezpieczenia...
KrzyśP napisał(a):Posiadacze Eurokonta w PEKAO SA po uprzednim zgłoszeniu np. telefonicznym wchodzą w posiadanie pakietu ubezpieczeniowego m.in. [i[ Pomoc w podróży za granicą obejmującym posiadacza konta, współwłaściciela oraz zgłoszonych małoletnich dzieci . Sam korzystam i polecam[/b][/i]
jango napisał(a):KrzyśP napisał(a):Posiadacze Eurokonta w PEKAO SA po uprzednim zgłoszeniu np. telefonicznym wchodzą w posiadanie pakietu ubezpieczeniowego m.in. [i[ Pomoc w podróży za granicą obejmującym posiadacza konta, współwłaściciela oraz zgłoszonych małoletnich dzieci . Sam korzystam i polecam[/b][/i]
Pakiet jest przywiązany do Eurokonta, a zgłoszenia wymaga tylko wyjazd zagraniczny. Auto niestety nie ma za granicą ochrony.
piotr3005 napisał(a): Okazuje sie ze w przypadkach doraznych pomoc jest bezplatna ponieważ płaci NFZ i tylko leczenie za pobyt w szpitalu trzeba placić lub mieć polisę.
noyle napisał(a):piotr3005 napisał(a): Okazuje sie ze w przypadkach doraznych pomoc jest bezplatna ponieważ płaci NFZ i tylko leczenie za pobyt w szpitalu trzeba placić lub mieć polisę.
Nie prawda!!
Całe 10 dni w szpitalu w Dubrovniku wystarczył paszport żadnych dodatkowych opłat, poza opłata za nocleg dla rodzica.
Adax napisał(a):noyle napisał(a):piotr3005 napisał(a): Okazuje sie ze w przypadkach doraznych pomoc jest bezplatna ponieważ płaci NFZ i tylko leczenie za pobyt w szpitalu trzeba placić lub mieć polisę.
Nie prawda!!
Całe 10 dni w szpitalu w Dubrovniku wystarczył paszport żadnych dodatkowych opłat, poza opłata za nocleg dla rodzica.
A co jak pojechałem tam na Dowód Osobisty , bo przecież można... Honorują dowód czy tylko paszport?
Peszko napisał(a):Jeśli ktoś sie orientuje to prosze o wmiare szybka informacje bo dziś muszę je wykupić.