Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie samochodu OC+AC;

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nazyr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nazyr » 26.04.2012 08:58

Wybacz ale w jednej kwestii się z Tobą nie zgodzę. Znowu wychodzi z nas to co powoduje, że jest w naszym kraju tak jak jest. Oszukała mnie firma, a nie jakiś tam Kowalski i to powinno być powiedziane jasno. To firma dała taką a nie inną odpowiedzialność tej osobie, to firma go zatrudniła, to firma go wyszkoliła i to firma powinna ponieść konsekwencje w tej sprawie (pracownik oczywiście również). Jak wspomniałem mogę takich przykładów podać kilka, więc raczej nie był to przykład odosobniony. Wiesz u nas panuje takie przekonanie, że urzędnik jest święty i nic mu nie można zrobić i niestety dzięki postawie ludzi tak jest. W mojej sytuacji pracownik powinien zostać ukarany przez firmę, a firma powinna ponieść poważne konsekwencje za czyn swojego pracownika, a tak pracownicy są przymuszani w taki bądź inny sposób to oszukiwania swoich klientów, żeby im wskaźniki nie spadły, premia nie uciekła itp.(bo firma wie,że kiedy sprawa wyjdzie na jaw to po prostu oni się od tego pracownika odetną). Nie piję teraz do Ciebie, bo wiem że ty pracujesz na innych zasadach, ale jak sama wspomniałaś zdarzają się nawet w waszym fachu osoby nieuczciwe i znam taki jeden przypadek, gdzie wskutek błędu agenta kolega stracił możliwość ubiegania się o odszkodowanie AC pomimo wykupionej polisy. Ok może stwierdzenie, ze żaden agent nie będzie latał i pomagał swoim klientom było nieco na wyrost, lecz ja po prostu jeszcze nigdy nie spotkałem się z taką postawą, pomimo, że kilkakrotnie zwracałem się z prośbą o pomoc do swojego agenta. I jak sama przyznałaś masz świadomość, że istnieją firmy bądź instytucje specjalizujące się w tym procederze to nigdy, żaden agent nie poinformował mnie o ich istnieniu.

Ale my cały czas bijemy pianę niepotrzebnie, pomimo tego, że stoimy po tej samej stronie barykady. Rozumiem, że również się przyłączasz do pomocy osobom poszkodowanym?
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 16.05.2012 09:57

telepol napisał(a):U mnie polisa kończy się 24 maja i zastanawiam się nad zmianą ubezpieczyciela, od nowości auto mam ubezpieczone w PZU, o ile pierwsze ubezpieczenie wynosiło ~2300zł(promocyjne dla nowych aut) tak rok później ~5000zł (zwyżka AC 10%). Dzisiaj zerknąłem na LINK4 i obliczyłem sam składkę podając swoje szkody itd itp i wyniosła ~2400zł , natomiast w libertydirect ~4000zł .

Chciałem wrócić do sprawy mojego ubezpieczenia, dowiadywałem się ile wyniesie ubezpieczenie u obecnego mojego ubezpieczyciela czyli PZU dokładnie 4332zł (AC,OC, zniżka agenta po znajomości 110zł). Poszukałem innych ofert w "stacjonarnych" ubezpieczalniach i najkorzystniej jest ( w moim przypadku ) w Allianz. Autko już ubezpieczyłem właśnie w Allianz, za AC,OC,NNW, autoszyba, ubezpieczenie mieszkania zapłaciłem 3210zł!!! Tysiaka mam w kieszeni.

Moja rada jest prosta i krótka - warto szukać a nie być jak w słynnej reklamie "zaklętym"
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.05.2012 11:06

Dokładnie tak!
Miałem kiedyś do czynienia bezpośrednio z rynkiem ubezpieczeń w Polsce i w porównaniu z tym co było 10, 5 lat temu dzisiaj jest często zupełnie inaczej. Zmiany wymusiły firmy zachodnie wchodzące do nas, które u siebie od dawna mają bardzo wyraziste zasady naliczania składek, zniżek, szkód itd.
Oni na swoich podwórkach dawno przećwiczyli to, co u nas dopiero się rodziło.
Dzisiaj jak porównuję co jest u nas sprzed mojego wyjazdu za granicę i jak to zestawiam z rynkiem brytyjskim, to widać jasno, że firmy się wycwaniły bardzo.
Ale też i bardzo zróżnicowane są oferty. Kto szuka ten znajdzie.
I uważajcie na haczyki- jest ich o wiele więcej niż kiedyś...albo cwaniej napisane.
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 16.05.2012 11:47

Fatamorgana napisał(a):...
I uważajcie na haczyki- jest ich o wiele więcej niż kiedyś...albo cwaniej napisane.

Akurat o Allianz się nie obawiam, bo miałem poprzednie dwa auta tam ubezpieczone i dwie szkody jedna z AC a druga z autopomocy i wszystko przebiegło bezproblemowo, o ubezpieczenie za granicą też jestem spokojny.

Dodam tylko że w Alliansie dostałem dodatkowo 15%zniżki za pakiet Trio (AC, OC, ubezpieczenie mieszkania)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.05.2012 11:58

No żeby tak inne firmy były jak solidny Allianz... ale nie jest tak.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2012 12:29

nie kupuje się ubezpieczenia takiego gdzie w nazwie jest "DIRECT" :hut:
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 16.05.2012 12:41

Allianz Direct też? 8O
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.05.2012 12:49

JackDaniels;) napisał(a):nie kupuje się ubezpieczenia takiego gdzie w nazwie jest "DIRECT" :hut:

Rozwiń dlaczego.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2012 13:00

Fatamorgana napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):nie kupuje się ubezpieczenia takiego gdzie w nazwie jest "DIRECT" :hut:

Rozwiń dlaczego.

gdzieś ktoś to dokładnie opisał :lol: znajde linka to wkleje :hut:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.05.2012 13:02

JackDaniels;) napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):

Rozwiń dlaczego.

gdzieś ktoś to dokładnie opisał :lol: znajde linka to wkleje :hut:

Nie męcz się.

forum/viewtopic.php?p=923034#923034

:wink:
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 16.05.2012 13:03

JackDaniels;) napisał(a):gdzieś ktoś to dokładnie opisał :lol: znajde linka to wkleje :hut:

Ja pisałem o mBank Direct. Jego jedyną wadą jest brak Zielonej Karty i niemożność jej dokupienia w mBanku.

Ale jeśli komuś Zielona Karta nie jest potrzebna, to innych wad tego ubezpieczenia nie stwierdziłem :-)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.05.2012 13:10

Wiadomość ta spadła mi niczym prezent z nieba, bo miałem niedługo w tym banku zamiar kupować ubezpieczenie....a ZK będzie potrzebna na bank.
Dzięki! Zaoszczędzę trochę czasu.

P.S.
nie kupuje się ubezpieczenia takiego gdzie w nazwie jest "DIRECT"

Z takimi sformułowaniami trzeba ostrożnie- bo potem nie wiadomo czy "nie kupuje się, bo nikt już nie kupuje, nie kupuje się, bo nie warto, czy...nie kupuje się, bo autor tego zdania się akurat przejechał i chce innym odradzić.
Miejcie to na uwadze...
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 17.05.2012 09:26

Co Wy z tym Direct ? :) :) :)
Opanujcie się proszę.

Mam pytanie. Czy ktoś wykupował samo assistance na czas wakacji ?
Mam już starsze auto i nie chcę kłaść 1500zł na AC.
Interesuje mnie tylko i wyłącznie zapewnienie holowania, naprawy na koszt ubezpieczyciela, noclegu na czas naprawy.
pawlos72
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlos72 » 17.05.2012 13:19

kaeres napisał(a):Mam pytanie. Czy ktoś wykupował samo assistance na czas wakacji ?
Mam już starsze auto i nie chcę kłaść 1500zł na AC.
Interesuje mnie tylko i wyłącznie zapewnienie holowania, naprawy na koszt ubezpieczyciela, noclegu na czas naprawy.

Samo ubezpieczenie assistance można było wykupić w PZU, ale jest ograniczenie wieku auta do 10 lat. Natomiast co do kosztów naprawy na koszt ubezpieczyciela to życzę powodzenia, bo raczej żaden ubezpieczyciel w assistance czegos takiego nie zaoferuje. Zazwyczaj zapewnia tylko koszty holowania do najbliższego warsztatu, z którym ma umowe oraz pokrycie kosztów noclegu.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 17.05.2012 18:45

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie samochodu OC+AC; - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone