Kurna miało to byc w temacie
Ubezpieczenie samochodu OC+AC
źle żech nacis, już sie to nie zdarzy (chyba) - byłech trzeźwy
jak może to prosze to przenieść do tego działu, Panie Moderatorze
Pozdrawiam
Dziynki piekne
Amikol napisał(a):po dłuższych poszukiwaniach i konsultacjach zdecydowałem się na Wartę ( obym nie żałował) , najtańsze ubezp. - pakiet "dilerski" w firmie współpracującej z salonem sprzedaży , wszędzie gdzie się kontaktowałem było drożej a warunki podobne , jedno co mogę doradzić ,.....szukać , pytać a nie u " pierwszego lepszego"....przykład ... PZU - " miasto"-ok. 2600 zł, "dilerskie"PZU -1975zł, PZU-1913 zł .....można zadać pytanie ....o co chodzi? i dlaczego ?...AVIVA--1875 ( przez internet).....WARTA --1650zł --pełny pakiet---bez zielonej karty..(+ 30 zł)........jedno jest pewne ...............zapłacę ale wolałbym nie korzystać z polis............... czytałem w internecie ....nie ma(niestety) dobrej firmy ubezpieczeniowej ..!!!!!!! w zasadzie tylko niekorzystne komentarze...............
henius34 napisał(a):Witaj!
Ja polecam hestie. Tam mam autoprywatne, pozostałe w PZU. W hesti w wariancie AC asistans Prestiż obejmuje 500 km holowania itp itd. Dostępne na stronie hestii, możesz poczytać. Z tego co się orientowałem to chyba lepszego w Polsce nie ma, przynajmniej na papierze. Nie wiem jak jest za granicą (podobno tak samo), ale z nad morza gdy zepsuły mi sie wtryski w drodze powrotnej w okolicach Koszalina, zadzowoniłem do pani z hestii powiedziałem co i jak i po 40 minutach miałem auto na lawecie, a my zastępczym wróciliśmy dodomu. W domu autko pod warsztat do zastępczego wsiadl drugi kierowca z lawety i po kłopocie. Sam byłem w szoku, że tak łatwo i szybko poszło. Pan tylko dał jakiś kwitek do podpisu że nie mam zastzreżeń do sposobu transportu i to wszytsko. Wydaje się malo realne co? Na szczęście prawdziwe
telepol napisał(a):nikt (bynajmniej nie doczytałem) nie wypowiada się na temat LINK4.
U mnie polisa kończy się 24 maja i zastanawiam się nad zmianą ubezpieczyciela, od nowości auto mam ubezpieczone w PZU, o ile pierwsze ubezpieczenie wynosiło ~2300zł(promocyjne dla nowych aut) tak rok później ~5000zł (zwyżka AC 10%). Dzisiaj zerknąłem na LINK4 i obliczyłem sam składkę podając swoje szkody itd itp i wyniosła ~2400zł , natomiast w libertydirect ~4000zł . Moje pytanie brzmi :
na ile można wierzyć własnym wyliczeniom w towarzystwach ubezpieczających czy to jest tzw "chłyt matetnigowy"
mireks napisał(a):Auto którym jeżdże na wczasy zagraniczne OC+AC polisa wykupiona w Hestii,przygód nie było.
W tym tygodniu ubezpieczałem auto żony u znajomej i doradziła nam wykupienie polisy w InterRisk,mówiła że klienci chwalą,różne sprawy są załatwiane w szybkim tempie,sama to potwierdziła przygotowując dokumentację dla firmy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi