Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie PONTONU

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.09.2007 20:56

daisykf napisał(a):Dzisiajh Pani z Warty, poinformowała mnie, że nie ubezpieczaja pontonów.
Powstał pewien problem, bo przy zakupie winietki chorwaci , proszą o okazanie aktualnego OC na ponton. Może ktoś ubezpieczał w tym roku tego rodzaju sprzęt. Będę wdzięczny za pomoc. Wyjazd już za tydzień

Zależy od czego chciałeś ubezpieczyć swój wehikuł?
Niestety PZU na pewno nie ubezpiecza tego rodzaju przypadków lub tego rodzaju rzeczy od kradzieży. Pani reprezentująca tę firmę oznajmiła nam, że może nas ubezpieczyć od wszelkiego rodzaju naszych błędów poczynionych z naszej lub innej winy na morzu, oraz ogólnie związanych z tym następstw, ale niestety nie od kradzieży. Zrezygnowaliśmy...
hersones
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) hersones » 03.06.2015 20:17

witam wszystkich bardzo gorąco. :papa:
mam Rib prawie 4m, 25Hp, czy OC także można wykupić w kapitanacie? razem z winietką? czy szukać gdzie indziej?
przeczytałem tu wszystko (świetnie napisane) wyjazd-z-wlasna-lodka-pontonem-skuterem-wodnym-t28177.html#p549775
jadę do Omiś, znalazłem że kapitanat jest tu :21310 Omiš Fošal 13, czy tam też dostanę OC, czy trzeba będzie szukać gdzieś w Splicie?
dziękuje za wszelkie info :oczko_usmiech:
piotrki14
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrki14 » 01.08.2016 13:20

witam,
czy mógłby mi ktoś podać aktualne ceny OC w Chorwacji na łódkę do 5m z silnikiem 30KM? Wyjazd tuż tuż i nie wiem, czy kupować u krajowych ubezpieczycieli (Warta, PZU) w pakiecie z casco czy poczekać i kupić na miejscu, ponieważ nasi dają odpowiedzialność w OC na max. 50.000,- zł, za ok. 200,- zł, więc to chyba nie jest zbyt dobra oferta w sensie tej odpowiedzialności 50tys.? Pantaenius czy Yacht-Pool mają super stawki na OC - bo przy gwarancjach na miliony euro, składka do 100 euro, ale za to casco proponują mi tylko na szkodę całkowitą... stąd moje pytanie o OC w Chorwacji, czy wiecie jaka składka i jaka gwarancja ubezpieczeniowa, u nas w tym roku ubezpieczenia podrożały, ciekawe jak u nich? będę wdzięczny za pomoc
czosnek1802
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) czosnek1802 » 26.02.2017 12:48

Cześć, jestem tu nowy :-)
Mam zamiar pierwszy raz jechac do CRO, i chciałbym wziąć ze sobą Ponton SeaHawk2 (2 osobowy ponton wędkarski, na zwykły plastikowe wiosełka). Dmuchany oczywiście. Czy muszę mieć na niego jakies ubezpieczenie? Czy po prostu dmucham wsiadam i se pływam? :)
Pozdrawiam
Konrad
dareksi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dareksi » 26.02.2017 14:01

Bez silnika, "dmuchasz wsiadasz i se pływasz".
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 26.02.2017 14:19

:oczko_usmiech:
nozdier
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nozdier » 18.08.2017 09:01

Czy komuś w OSTATNIM OKRESIE (tym albo ubiegłym sezonie) udało się ubezpieczyć zestaw PONTON + SILNIK ? (chodzi o ubezpieczenie od KRADZIEŻY na czas wyjazdu, deklarowana wartość z faktur zakupu)

Nie chcę zakładać nowego tematu... a ten jest mocno nieaktualny :(
Pytałem w kilku towarzystwach ubezpieczeniowych i lipa :(

Będę bardzo wdzięczny na namiar/kontakt na ubezpieczyciela/brokera/agenta który podejmie się sprawnie tematu :)
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone