Grizłold napisał(a):Dziękuję bardzo za odpowiedz. Zawsze wydłużaliśmy ubezpieczenie. Przy chorobie przewlekłej dawało to czasem 100% większą płatność.
Grizłold napisał(a):Właśnie ją sprawdzałam i prawdopodobne ją wykupimy. Bardzo cenną radę tu przeczytałam. A mianowicie: warto pobrać naszą kartę ubezpieczenia z NFZ i wykupić dodatkowe prywatne ubezpieczenie jako dopełnienie NFZ- towskiego. W takim przypadku możemy kupić prywatne tańsze bo będzie ono jedynie dopełnieniem.
anakin napisał(a):Grizłold-owi chodzi chyba o to, żeby mieć oba na raz, na wypadek gdyby EKUZ nie pokrył wszystkich kosztów.
I to jest dobra koncepcja.
Z tym, że ja nie nastawiam się w przypadku prywatnego na opcję "taniej".
romuald22 napisał(a):anakin napisał(a):Grizłold-owi chodzi chyba o to, żeby mieć oba na raz, na wypadek gdyby EKUZ nie pokrył wszystkich kosztów.
I to jest dobra koncepcja.
Z tym, że ja nie nastawiam się w przypadku prywatnego na opcję "taniej".
No OK.
Ale napisał, że jakiś ubezpieczyciel dał mu tańsze ubezpieczenie bo już ma EKUZ.
To mnie ciekawi...
Bea.ta napisał(a):romuald22 napisał(a):No OK.
Ale napisał, że jakiś ubezpieczyciel dał mu tańsze ubezpieczenie bo już ma EKUZ.
To mnie ciekawi...
Może okrojone o to co było w EKUZ i dlatego wyszło taniej
romuald22 napisał(a):Bea.ta napisał(a):romuald22 napisał(a):No OK.
To mnie ciekawi...
Może - ale nie spotkałem się z czymś takim i dlatego jestem ciekaw szczegółów od autora postu.
bigredone napisał(a):romuald22 napisał(a):Bea.ta napisał(a):romuald22 napisał(a):No OK.
To mnie ciekawi...
Może - ale nie spotkałem się z czymś takim i dlatego jestem ciekaw szczegółów od autora postu.
Mam już EKUZ, który mi zapewnia leczenie poważniejszych spraw w drodze,a dokupię sobie jakiś tani pakiet aby mieć jakiś asisstance, transport zwłok i inne bajery, lub z przeziębieniem nie stać w kolejce do lekarza publicznego.
anakin napisał(a):romuald22 napisał(a):Który ubezpieczyciel daje tańsze ubezpieczenie prywatne jeżeli okaże się mu EKUZ???
Żaden.
Grizłold napisał(a):...A mianowicie: warto pobrać naszą kartę ubezpieczenia z NFZ i wykupić dodatkowe prywatne ubezpieczenie jako dopełnienie NFZ- towskiego. W takim przypadku możemy kupić prywatne tańsze bo będzie ono jedynie dopełnieniem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi