Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 25.07.2016 11:33

el_grego napisał(a):PZU Voyager dla 4 osób na 12 dni - suma ubezpieczenia 120 tys PLN na każdego ubezpieczonego (leczenie wypadków, nagłych zachorowań, transport medyczny) - składka łączna 194 PLN

mam to samo ubezpieczenie cena za 3 osoby na 12 dni 141 pln
D@rek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) D@rek » 25.07.2016 14:29

grzesiek-swidnica napisał(a):
D@rek napisał(a):Ja też korzystałem z ubezpieczenia AIG. Z kodem na 14 dni - 4 osoby zapłaciłem 117zł. Wariant brązowy. Płatność tylko kartą kredytową.
Jeśli ktoś nie ma karty kredytowej można zadzwonić na infolinię AIG i podają namiar do biura podróży z Warszawy które sprzedaje te same ubezpieczenia (wszystko na maila), ale płatność zwykłym przelewem i bez kodu. Cena oczywiście wyższa - 170zł za ten sam wariant, ale i tak opłacalna w porównaniu do innych ofert.
Ja skorzystałem z karty kredytowej znajomej :D

Zwykłą debetową też można płacić, sprawdzone w zeszłym tygodniu.

Ja próbowałem debetową z ING i była odmowa. Karta od żony to samo. Fajnie, że nie musiałeś kombinować :D
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 25.07.2016 21:02

może nie macie opcji płatności internetowych...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2016 06:10

biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 26.07.2016 12:44

Ja zawsze kupuje w Allianz pakiet Medium lub Premium.
W tym roku tylko do końca lipca kupiłem dla mnie i żony pakiet Medium - na 6 dni 69zł za całość, bo on sierpnia mam w pakiecie Lux Med ubezpieczenie podróżne od Allianz więc za rok już nie muszę się przejmować dodatkowym ubezpieczeniem:)
Smelbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smelbo » 27.07.2016 07:15

dabecja napisał(a):http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ubezpieczenia-turystyczne-Porownanie-ofert-na-lato-2016-7443017.html

W tym porównaniu nie ma AIG które wpada moim zdaniem lepiej i jest sporo tańsze.
szalonaona77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szalonaona77 » 27.07.2016 10:43

matufa napisał(a):
el_grego napisał(a):PZU Voyager dla 4 osób na 12 dni - suma ubezpieczenia 120 tys PLN na każdego ubezpieczonego (leczenie wypadków, nagłych zachorowań, transport medyczny) - składka łączna 194 PLN

mam to samo ubezpieczenie cena za 3 osoby na 12 dni 141 pln

a to jest 120 tys na same KL? a NWW na ile i OC?
szalonaona77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szalonaona77 » 27.07.2016 11:31

a ja dostałam takie oferty na 4 os na 12 dni, dodam że w zeszłym roku za Wojażera płaciliśmy 191zł, a teraz:
1 .PZU

- koszty leczenia i ass SU 200 000 zł

- Następstwa Nieszczęśliwego Wypadku SU 50 000 zł

- Odpowiedzialność Cywilna dla osób fizycznych w życiu prywatnym SU 100 000 zł

składka wynosi 274 zł

2. ERGO Hestia

- koszty leczenia i ass SU 200 000 zł

- Następstwa Nieszczęśliwego Wypadku SU 20 000 zł

- Odpowiedzialność Cywilna dla osób fizycznych w życiu prywatnym SU 200 000 zł

- Bagaż SU 2 000 zł
Składka wynosi 212 zł

3. A ten AIG (polecany na forum)

128 PLN (12dni - 4os) KL:€50.000, NNW €5000 OC szkodu osobowe €80.000, szkody rzeczowe €10.000 Bagaż €250

tylko o ile mam inf zwrotną co do dwoch pierwszych firm to nie wiem co będzie w razie nagłego zachorowania dziecka
jesli skorzystamy z AIG, czy ktoś zgłaszał się już do nich jak się zdarzył W ?
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 27.07.2016 11:46

A ja już po wakacjach (płw. Peljesac). Już tradycyjnie - ubezpieczenie się przydało. Miałem kartę EKUZ + polisę Warta Travel i po raz kolejny jestem zadowolony. Syna (6l.) zabolał ząb - mieliśmy nadzieje, że ból ustąpi bo chcieliśmy mu oszczędzić stresów ale jednak następnego dnia bolał go bardziej. Rano puściłem SMS na numer alarmowy i po około 30 min zadzwonił konsultant. Przyjął zgłoszenie i poprosił o chwilę cierpliwości bo muszą znaleźć stomatologa który nas będzie mógł przyjąć. Po godzinie otrzymałem telefon, że wizyta umówiona na godzinę 12 i zaraz dostanę sms z adresem (10 min drogi). Wszystko poszło idealnie... dentystka super podejście do dzieci, ząb zaplombowany, my nie straciliśmy tak naprawdę czasu na umawianie się czy stanie w kolejkach. Na dzień następny miałem telefon z Warty czy wszystko już dobrze - mała rzecz a cieszy.
Smelbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smelbo » 27.07.2016 12:23

Jakieś limity stomatologiczne w tej warcie są? Jaki koszt ubezpieczenia?
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 27.07.2016 13:38

Tak, limit jest 1000zł/os.
12 dni przy sumie ubezpieczeniowej 400tys. dla 4 osób (2+2) w pakiecie rodzina wyszło mi coś około 200zł. Ja robiłem przez stronę warty z użyciem kodu promocyjnego. Rodzina z którą jechaliśmy kupiła w agencji Warty i wyszło tylko parę zł więcej. Dodatki typu OC czy NNW mnie nie interesowały więc chyba tam jakieś minimalne wybrałem.
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 28.07.2016 18:06

D@rek napisał(a):
grzesiek-swidnica napisał(a):
D@rek napisał(a):Ja też korzystałem z ubezpieczenia AIG. Z kodem na 14 dni - 4 osoby zapłaciłem 117zł. Wariant brązowy. Płatność tylko kartą kredytową.
Jeśli ktoś nie ma karty kredytowej można zadzwonić na infolinię AIG i podają namiar do biura podróży z Warszawy które sprzedaje te same ubezpieczenia (wszystko na maila), ale płatność zwykłym przelewem i bez kodu. Cena oczywiście wyższa - 170zł za ten sam wariant, ale i tak opłacalna w porównaniu do innych ofert.
Ja skorzystałem z karty kredytowej znajomej :D

Zwykłą debetową też można płacić, sprawdzone w zeszłym tygodniu.

Ja próbowałem debetową z ING i była odmowa. Karta od żony to samo. Fajnie, że nie musiałeś kombinować :D

również nie zapłaciłem debetówką BZWBK - wyskoczyło "proszę spróbować później", ale co mnie zaskoczyło - słabe zabezpieczenie płatności - nie mieliście obaw przed podaniem wszystkich danych karty... Jutro spróbuję kartą innego banku, jeśli nie to pozostaje inny ubezpieczyciel. Pozdrawiam.
zmichal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmichal » 29.07.2016 08:27

Compensa ma obecnie promocję w wysokości 20% zniżki jak wykupuje się KL+NNW+OC
Grizłold
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grizłold » 29.07.2016 21:16

Witam wszystkich. Mam takie pytanie, może niesłusznie wydaję więcej niż muszę. Otóż, czy wykupujecie ubezpieczenie dokładanie na czas pobytu, czy też na kilka dni dłużej. Czy jeśli coś złego się wydarzy i pobyt w kraju wypoczynku wydłuży się, ale np. w warunkach szpitalnych to czy wtedy ubezpieczyciel jeszcze będzie pokrywał koszty leczenia, czy nie.
Przykład.
Mam pobyt do 20 sierpnia i do tego czasu mam ubezpieczenie.
18 sierpnia ma miejsce wypadek, trafiam do szpitala, potrzebne jest dłuższe leczenie. Czy ubezpieczyciel 20 sierpnia już przestaje płacić za leczenie, czy też nadal pokrywa jego koszty.
Zawsze wykupuję wydłużone ubezpieczenie, może niepotrzebnie?
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.07.2016 21:24

Grizłold napisał(a):Zawsze wykupuję wydłużone ubezpieczenie, może niepotrzebnie?

Niepotrzebnie. Liczy się data wypadku i rozpoczęcia leczenia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone