Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 14.06.2016 20:33

Ja z tego samego powodu decyduję się na wartę. Być może mógłbym zaoszczędzić na kilka piw w chorwacji ale wolę nie eksperymentować i brać pewniaka który się sprawdził. Dodatkowo biorę kartę EKUZ
gaspar84
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaspar84 » 14.06.2016 20:47

A co myślicie o wakacyjnym ubezpieczeniu łączonym na auto i życie z firmy Starter24 ?
kanapkasmalec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanapkasmalec » 14.06.2016 21:02

Szukam polisy na auto assistance i życie dla mnie siostry i narzeczonej. Wyjeżdżamy 1 lipca na 10 dni :-)
Poleci ktoś coś?
Tym bardziej pytanie dość ważne bo właśnie będę rejestrował nowe auto!
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 14.06.2016 21:05

dabecja napisał(a):A jak wyszło z ceną polisy?
Przy KL 40000E polisa 344 zł + Car Assistance (3000E)- ile on wynosi?

344 to jak wyliczyłem wychodzi na 15 dni dla 4 osobowej rodziny.To jest łączna cena z assistance .[/quote]

No tak wychodzi, ale w OWU w wariancie Standard Plus tab. 1 pkt 10 Ubezpieczenie Car Assistance kwota ubezpieczenia na 3000 E - po opłaceniu dodatkowej składki: więc tu moje zapytanie?
Ponadto rozdział XI m.in. mówi, że holowanie w razie nieuruchomienia do 500E, więc szału nie ma.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2016 21:09

gaspar84 napisał(a):A co myślicie o wakacyjnym ubezpieczeniu łączonym na auto i życie z firmy Starter24 ?

limit holowania
Naprawa na miejscu zdarzenia lub holowanie do 100 km do wybranego warsztatu
miras500
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras500 » 14.06.2016 21:17

Cena zależy też od wybranych opcji dodatkowych, np. braku limitu odległości holowania w Polsce i zwiększeniu odległości holowania za granicą z 150 km aż do 1000 km. PZU 400ZŁ 1000km zagranicą w Polsce bez limitu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2016 21:23

Alize 1800 napisał(a):
dabecja napisał(a):A jak wyszło z ceną polisy?
Przy KL 40000E polisa 344 zł + Car Assistance (3000E)- ile on wynosi?

344 to jak wyliczyłem wychodzi na 15 dni dla 4 osobowej rodziny.To jest łączna cena z assistance .

No tak wychodzi, ale w OWU w wariancie Standard Plus tab. 1 pkt 10 Ubezpieczenie Car Assistance kwota ubezpieczenia na 3000 E - po opłaceniu dodatkowej składki: więc tu moje zapytanie?
Ponadto rozdział XI m.in. mówi, że holowanie w razie nieuruchomienia do 500E, więc szału nie ma.[/quote]

ale tu masz policzone razem.Jak nie zaznaczyłem assistance to samo turystyczne wyszło 296.
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 14.06.2016 21:31

dabecja napisał(a):ale tu masz policzone razem.Jak nie zaznaczyłem assistance to samo turystyczne wyszło 296.

Może i tak.
No to po podsumowaniu i tak jest sporo drożej od innych TU.

Czytam i czytam i będę chyba się decydował na: Axa Direct Assistance w podróży - Standardowy za 99 zł i AXA Travel 4 os. 15 dni pakiet Large Family za 164 zł lub AIG Brązowy z kodem wyjdzie ok. 125 zł.
Lepiej nie znajdę tylko ewentualnie podobnie.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 14.06.2016 22:00

Wierność i lojalność to jest dobra w małżeństwie/przyjaźni a nie w usługach. Jak dla mnie istotne są warunki, cena i wiarygodność usługodawcy w tym przypadku ubezpieczyciela. Płacić razy 2 tylko dlatego, że od lat ubezpieczamy u kogoś, albo kiedyś się sprawdzili jak dla mnie nonsens. No ale kto bogatemu zabroni ;)
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 14.06.2016 22:12

Dla Ciebie non sensem jest wybór ubezpieczenia sprawdzonego na własnej skórze?
Czyli bierzesz pod uwagę: cenę i wiarygodność- tylko co to jest? Fajna reklama?
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 14.06.2016 22:18

Jeśli przegina z ceną to oczywiście. Rozumiem że będąc zadowolonym z auta np. VW jak następny model będzie chciał Ci sprzedać 2 razy drożej od konkurencji to z uśmiechem zapłacisz za znaczek ? Masz oczywiście prawo ale nie dziw się że ktoś się dziwi ;)
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 14.06.2016 22:23

Wolę japońskie marki ;)
miras500
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras500 » 15.06.2016 05:23

Sprawdziłem warunki w Pzu i jedna rzecz mnie zaniepokoiła.Mianowicie gdy auto ulegnie awari trzeba na miejscu podjąć decyzje czy do najbliższego warsztatu i naprawiamy czy jedziemy do Polski.Jak zabierzemy do warsztatu a tam okaże się że naprawa jest bardzo droga i postanawiamy jednak naprawić auto w kraju wtedy holowanie jest na nasz koszt.
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 15.06.2016 06:46

miras500 napisał(a):Sprawdziłem warunki w Pzu i jedna rzecz mnie zaniepokoiła.Mianowicie gdy auto ulegnie awari trzeba na miejscu podjąć decyzje czy do najbliższego warsztatu i naprawiamy czy jedziemy do Polski.Jak zabierzemy do warsztatu a tam okaże się że naprawa jest bardzo droga i postanawiamy jednak naprawić auto w kraju wtedy holowanie jest na nasz koszt.

Niestety tak chyba jest we wszystkich firmach ubezpieczeniowych, jedno holowanie do jednego zdarzenia drogowego.
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 15.06.2016 10:27

nowotarżanin napisał(a):
miras500 napisał(a):Sprawdziłem warunki w Pzu i jedna rzecz mnie zaniepokoiła.Mianowicie gdy auto ulegnie awari trzeba na miejscu podjąć decyzje czy do najbliższego warsztatu i naprawiamy czy jedziemy do Polski.Jak zabierzemy do warsztatu a tam okaże się że naprawa jest bardzo droga i postanawiamy jednak naprawić auto w kraju wtedy holowanie jest na nasz koszt.

Niestety tak chyba jest we wszystkich firmach ubezpieczeniowych, jedno holowanie do jednego zdarzenia drogowego.

Chyba nie!
W ubiegłym roku wykupując Minicasco+ASS+holowanie do 1000 km i teraz pytając się TU, jeżeli nie wykorzystałeś tej polisy to ona obejmuje dwa zdarzenia, jeżeli masz awarię i bez limitu podczas wypadku! Poczytaj z innego wątku - dość jasno opisane
ubezpieczenie-moto-assistance-t18870-615.html
Mimo tego, to dokupuję w tym roku w AXA dodatkowo holowanie 150 km w Europie za 99 zł.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies