Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 11.06.2016 08:34

Ale masz świadomość że centra assistance od ubezpieczycieli po np. koncerny samochodowe obsługują w Polsce góra 2 firmy ? Prawie monopolistą jest mondial assistance. Więc nie dzownisz do żadnego AIG, PZU czy Allianz tylko właśnie np. do mondial assistance.
AIG to jeden z najwiekszych ubezpieczycieli na świecie. Niższa składka wynika raczej ze skali działania i może też tego że nie musza dotowac nierentownych ubezpieczeń komunikacyjnych, bo ich nie sprzedają.

Zresztą wielbiony przez wielu PZU przez 2 tygodnie nie mógł ustalić jaki mam wariant assistance /kraj czy Europa, na polisie jest dziwnie zaznaczone/ jak już ustali i dopłaciłem do Europy to przez 2 tygodnie nie wprowadzili tego do systemu. tylko coś mnie tknęło i i spradzwiłem. To kazali mi skany aneksu przysyłać...Gdyby nie moja nadgorliwość to gdzieś tam w srodku nocy w razie awarii byłbym w czarnej d...e. Tylko co to ma udowodnić że całe PZU jest do niczego ? Takich przykładów niekompetencji na każdą firme można by przytoczyć wiele
Jeśli chcesz to płać nawet 500 pln za ubezpieczenie na 2 tygodnie, Twoja sprawa. Ja chętnie płacę ale cenę adekwatna do otrzymywanych usług. Ubezpieczenia turystyczne mają najmniejszą szkodowość z wszystkich są bardzo dochodowe ale gdzieś jest granica dojenia klienta. Wybieram tych co tę granicę lepiej wyczuwają ;)
PS. zrobiłem sprawdzam i po 5 minutach czekania na infolinii odebrał konsultant. Jak na sobotni ranek tragedii nie ma.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 11.06.2016 08:43

AIG to Amplico Life,więc firma raczej znana.....
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 11.06.2016 09:44

sneer napisał(a):
gurken napisał(a):Posiada ktoś może aktualny kod zniżkowy na axatravel.pl? Ten podany przez Marcina nie działa :(

Niestety ten kod już faktycznie nie działa (chciałem wykupić jeszcze jedno ubezpieczenie dla znajomych).

W międzyczasie znalazłem jednak całkiem ciekawą stronę na której można porównać polisy i znaleźć coś w naprawdę dobrej cenie:

https://bankierdirect.inseco.pl/ubezpie ... 1160576964

W tym roku oferta,też wygląda nieźle.promocja na signal indual.Można dodatkowo kupić asistance samochodu na czas wyjazdu
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 11.06.2016 09:51

AIG to Amplico Life, więc firma raczej znana .
Aktualnie MetLife, działa w Polsce od wielu lat.
Ostatnio edytowano 14.06.2016 13:01 przez damianisko5, łącznie edytowano 1 raz
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.06.2016 12:53

nigdy więcej Signal Iduna,byłem z nimi na Kubie i tej firmie już podziękuję.
OlegK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) OlegK » 14.06.2016 12:23

Dostałem dwie oferty z Warty I - 615 zł (KL i ASS 600 tyś,NNW 20 tyś, OC 300 tyś, Bagaż 5 tyś) II - 317 (KL i ASS 250 tyś,NNW 10 tyś, OC 200 tyś, Bagaż 3 tyś)
Czytałem poprzednie wpisy i wydaje mi się, ze ofert Warty są dość drogie.
Co zatem proponujecie?
Na co zwrócić uwagę?
wojciechmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 14.06.2016 12:34

Tu masz porównanie, Warta też powinna być.

https://www.polisaturystyczna.pl/lead/2 ... pw-servis/

U mnie najkorzystniej wychodzi Allianz i Aviva a 2 miesiące temu korzystałem z AXA. Wszystko zależy jaka grupa osób jaki zakres ile dni.
Akc3nt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akc3nt » 14.06.2016 14:02

mkbojarczuk napisał(a):W międzyczasie znalazłem jednak całkiem ciekawą stronę na której można porównać polisy i znaleźć coś w naprawdę dobrej cenie:

Znalazłem tam ofertę TU Europa. Czy ktoś słyszał coś dobrego/złego o tym towarzystwie?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2016 14:59

Z napisał(a):nigdy więcej Signal Iduna,byłem z nimi na Kubie i tej firmie już podziękuję.

Możesz coś więcej napisać ? Dlaczego się nie sprawdziła ta firma ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.06.2016 15:13

PZU.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2016 16:59

Akc3nt napisał(a):
mkbojarczuk napisał(a):W międzyczasie znalazłem jednak całkiem ciekawą stronę na której można porównać polisy i znaleźć coś w naprawdę dobrej cenie:

Znalazłem tam ofertę TU Europa. Czy ktoś słyszał coś dobrego/złego o tym towarzystwie?

W ubiegłym roku czytałem OWU i zdecydowałem się na kupno.Same zapisy takie same jak w innych.Sumę i zakres wybiera się samemu .

Zdecydował assistance samochodu.Samo kupno przez bankiera było szybkie .Na szczęście okazało się zbyteczne.
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 14.06.2016 17:52

dabecja napisał(a):
Akc3nt napisał(a):

W ubiegłym roku czytałem OWU i zdecydowałem się na kupno.Same zapisy takie same jak w innych.Sumę i zakres wybiera się samemu .

Zdecydował assistance samochodu.Samo kupno przez bankiera było szybkie .Na szczęście okazało się zbyteczne.

A jak wyszło z ceną polisy?
Przy KL 40000E polisa 344 zł + Car Assistance (3000E)- ile on wynosi?
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 14.06.2016 19:23

Zdecydował assistance samochodu.Samo kupno przez bankiera było szybkie .Na szczęście okazało się zbyteczne.[/quote]
Przy KL 40000E polisa 344 zł + Car
Assistance (3000E)- ile on wynosi?[/quote]

Przecież składka dla każdego będzie inna .Zależy od ilości osób ,dni.Inaczej zapłaci ktoś kto jedzie na 7 dni niż ktos na 2 tygodnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2016 19:38

Przy KL 40000E polisa 344 zł + Car Assistance (3000E)- ile on wynosi?[/quote]

344 to jak wyliczyłem wychodzi na 15 dni dla 4 osobowej rodziny.To jest łączna cena z assistance .
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 14.06.2016 20:25

Ja chyba zdecyduję się na PZU lub Wartę.
Tak się nieszczęśliwie złożyło, że w zeszłym roku miałem trzy różne zdarzenia i Warta nie nawaliła.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies