Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 11.06.2016 06:20

Super cena rabaty... tylko ja wolę zawsze sprawdzić firmę od d...y strony i np teraz na centrum zgłaszania szkód AIG nikt nie odebrał mojego telefonu dwukrotnie. Przypadek? Pech? Być może ale niechciałbym mieć takiego pecha na wakacjach więc wybieram może i droższe firmy ale mi znane i sprawdzone i wcale nie czuję się że ktoś mnie skubie... niska cena często idzie z czymś w parze. Ale każdy ma wybór.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 11.06.2016 07:34

Ale masz świadomość że centra assistance od ubezpieczycieli po np. koncerny samochodowe obsługują w Polsce góra 2 firmy ? Prawie monopolistą jest mondial assistance. Więc nie dzownisz do żadnego AIG, PZU czy Allianz tylko właśnie np. do mondial assistance.
AIG to jeden z najwiekszych ubezpieczycieli na świecie. Niższa składka wynika raczej ze skali działania i może też tego że nie musza dotowac nierentownych ubezpieczeń komunikacyjnych, bo ich nie sprzedają.

Zresztą wielbiony przez wielu PZU przez 2 tygodnie nie mógł ustalić jaki mam wariant assistance /kraj czy Europa, na polisie jest dziwnie zaznaczone/ jak już ustali i dopłaciłem do Europy to przez 2 tygodnie nie wprowadzili tego do systemu. tylko coś mnie tknęło i i spradzwiłem. To kazali mi skany aneksu przysyłać...Gdyby nie moja nadgorliwość to gdzieś tam w srodku nocy w razie awarii byłbym w czarnej d...e. Tylko co to ma udowodnić że całe PZU jest do niczego ? Takich przykładów niekompetencji na każdą firme można by przytoczyć wiele
Jeśli chcesz to płać nawet 500 pln za ubezpieczenie na 2 tygodnie, Twoja sprawa. Ja chętnie płacę ale cenę adekwatna do otrzymywanych usług. Ubezpieczenia turystyczne mają najmniejszą szkodowość z wszystkich są bardzo dochodowe ale gdzieś jest granica dojenia klienta. Wybieram tych co tę granicę lepiej wyczuwają ;)
PS. zrobiłem sprawdzam i po 5 minutach czekania na infolinii odebrał konsultant. Jak na sobotni ranek tragedii nie ma.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 11.06.2016 07:43

AIG to Amplico Life,więc firma raczej znana.....
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 11.06.2016 08:44

sneer napisał(a):
gurken napisał(a):Posiada ktoś może aktualny kod zniżkowy na axatravel.pl? Ten podany przez Marcina nie działa :(

Niestety ten kod już faktycznie nie działa (chciałem wykupić jeszcze jedno ubezpieczenie dla znajomych).

W międzyczasie znalazłem jednak całkiem ciekawą stronę na której można porównać polisy i znaleźć coś w naprawdę dobrej cenie:

https://bankierdirect.inseco.pl/ubezpie ... 1160576964

W tym roku oferta,też wygląda nieźle.promocja na signal indual.Można dodatkowo kupić asistance samochodu na czas wyjazdu
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 11.06.2016 08:51

AIG to Amplico Life, więc firma raczej znana .
Aktualnie MetLife, działa w Polsce od wielu lat.
Ostatnio edytowano 14.06.2016 12:01 przez damianisko5, łącznie edytowano 1 raz
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.06.2016 11:53

nigdy więcej Signal Iduna,byłem z nimi na Kubie i tej firmie już podziękuję.
OlegK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) OlegK » 14.06.2016 11:23

Dostałem dwie oferty z Warty I - 615 zł (KL i ASS 600 tyś,NNW 20 tyś, OC 300 tyś, Bagaż 5 tyś) II - 317 (KL i ASS 250 tyś,NNW 10 tyś, OC 200 tyś, Bagaż 3 tyś)
Czytałem poprzednie wpisy i wydaje mi się, ze ofert Warty są dość drogie.
Co zatem proponujecie?
Na co zwrócić uwagę?
wojciechmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciechmw » 14.06.2016 11:34

Tu masz porównanie, Warta też powinna być.

https://www.polisaturystyczna.pl/lead/2 ... pw-servis/

U mnie najkorzystniej wychodzi Allianz i Aviva a 2 miesiące temu korzystałem z AXA. Wszystko zależy jaka grupa osób jaki zakres ile dni.
Akc3nt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akc3nt » 14.06.2016 13:02

mkbojarczuk napisał(a):W międzyczasie znalazłem jednak całkiem ciekawą stronę na której można porównać polisy i znaleźć coś w naprawdę dobrej cenie:

Znalazłem tam ofertę TU Europa. Czy ktoś słyszał coś dobrego/złego o tym towarzystwie?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2016 13:59

Z napisał(a):nigdy więcej Signal Iduna,byłem z nimi na Kubie i tej firmie już podziękuję.

Możesz coś więcej napisać ? Dlaczego się nie sprawdziła ta firma ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.06.2016 14:13

PZU.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2016 15:59

Akc3nt napisał(a):
mkbojarczuk napisał(a):W międzyczasie znalazłem jednak całkiem ciekawą stronę na której można porównać polisy i znaleźć coś w naprawdę dobrej cenie:

Znalazłem tam ofertę TU Europa. Czy ktoś słyszał coś dobrego/złego o tym towarzystwie?

W ubiegłym roku czytałem OWU i zdecydowałem się na kupno.Same zapisy takie same jak w innych.Sumę i zakres wybiera się samemu .

Zdecydował assistance samochodu.Samo kupno przez bankiera było szybkie .Na szczęście okazało się zbyteczne.
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 14.06.2016 16:52

dabecja napisał(a):
Akc3nt napisał(a):

W ubiegłym roku czytałem OWU i zdecydowałem się na kupno.Same zapisy takie same jak w innych.Sumę i zakres wybiera się samemu .

Zdecydował assistance samochodu.Samo kupno przez bankiera było szybkie .Na szczęście okazało się zbyteczne.

A jak wyszło z ceną polisy?
Przy KL 40000E polisa 344 zł + Car Assistance (3000E)- ile on wynosi?
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 14.06.2016 18:23

Zdecydował assistance samochodu.Samo kupno przez bankiera było szybkie .Na szczęście okazało się zbyteczne.[/quote]
Przy KL 40000E polisa 344 zł + Car
Assistance (3000E)- ile on wynosi?[/quote]

Przecież składka dla każdego będzie inna .Zależy od ilości osób ,dni.Inaczej zapłaci ktoś kto jedzie na 7 dni niż ktos na 2 tygodnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2016 18:38

Przy KL 40000E polisa 344 zł + Car Assistance (3000E)- ile on wynosi?[/quote]

344 to jak wyliczyłem wychodzi na 15 dni dla 4 osobowej rodziny.To jest łączna cena z assistance .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone