Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcopil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcopil » 10.06.2016 09:34

Witam,

dostałem dwie oferty od znajomego ubezpieczyciela dla grupy 6 osób (4 osoby dorosłe i 2 dzieci) na 12 dni:

1. Hestia (koszty leczenia 200 tys, NNW 20 tys, odpowiedzialność cywilna 200 tys, bagaż 2 tys) - 389 zł
2. Warta (koszty leczenia 250 tys, NNW 10 tys, odpowiedzialność cywilna 200 tys, bagaż 3 tys) - 358 zł

Co uważacie o tych ofertach, nigdy nie wykupowałem tego typu ubezpieczeń, proszę o informację na co zwrócić szczególną uwagę.

Dzięki
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 10.06.2016 10:00

Najważniejsza jest suma ubezpieczeniowa kosztów leczenia - więc tu masz przewagę drugiej oferty i tą bym wybrał.
freon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) freon » 10.06.2016 10:47

A ja bym spojrzał na klauzulę pokrycia kosztów transportu do kraju. Różnie może być

Pozdr
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 10.06.2016 10:48

Oprócz samych kosztów leczenia, które i tak w części mogą być pokryte z karty EKUZ, bardzo istotnym parametrem polisy jest pokrycie kosztów transportu medycznego.

Zwróćcie uwagę na ważny element jakim są choroby przewlekłe. Jeśli na coś chorujecie, to należy to zgłosić. Zazwyczaj wiąże się to z wyższą stawką za ubezpieczenie, ale ubezpieczalnia nie odmówi nam wypłaty kosztów leczenia, jeśli miały by one związek z tą chorobą. Popytajcie dokładnie lub przeczytajcie wyłączenia w warunkach ubezpieczenia.

edit. Widzę, że ktoś mnie ubiegł ;)
freon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) freon » 10.06.2016 10:52

Sing Sing :)

No bo to chyba najważniejsze w tej polisie:)

Poza tym wiele osób zapominać przeczytać OWU - a to kopalnia wiedzy co i jak:)

pozdr
marcopil
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcopil » 10.06.2016 11:19

Dzięki "marcin0k", "freon" i "SingSing74" za info, na pewno zwrócę na to uwagę.
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 10.06.2016 11:59

Jeśli chordzi i transport medyczny do szpitala czy transport medyczny/zwłok do kraju Warta pokrywa do kwoty bez limitu. A pierwszej oferta czyli Hastii nie znam.
Akc3nt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akc3nt » 10.06.2016 12:07

wojciechmw napisał(a):Ja osobiście polecam Aviva. W 2013 korzystałem w Makarskiej z niego, moi znajomi również ich córka się rozchorowała i lekarz przyjechał do kwatery. Mieszkaliśmy w Tucepi. Bardzo sprawa infolinia i obsługa, zwrócili również pieniądze za antybiotyk który trzeba było wykupić na miejscu. Koszt 60 euro.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę podesłać na maila link do strony gdzie jest kilka różnych firm, AXA, AVIVA, Allianz, Generali, Signal Iduna i można sobie samemu policzyć składkę, dobrać pakiet i wybrać najkorzystaniejsze ubezpieczenie.

Mój mail
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam

Interesująca jest ta Aviva, najważniejsze, że sprawdzona.

My z synem w zeszłym roku dostaliśmy anginę w samym środku pobytu w Tucepi. Właścicielka podała namiar na pediatrę w Makarskiej, wiec pojechalismy sami na prywatną wizytę, ja pojechałem do szpitala w Makarskiej, o karte EKUZ nawet nie pytali. Tylko przyjeli mnie za free.

Po niecałych dwóch dniach byliśmy na chodzie :D a za leki i wizyte u pediatry ubezpieczyciel oddał kasę. (jak znajdę nazwę, to uzupełnię)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 10.06.2016 12:36

marcopil napisał(a):Witam,

dostałem dwie oferty od znajomego ubezpieczyciela dla grupy 6 osób (4 osoby dorosłe i 2 dzieci) na 12 dni:

1. Hestia (koszty leczenia 200 tys, NNW 20 tys, odpowiedzialność cywilna 200 tys, bagaż 2 tys) - 389 zł
2. Warta (koszty leczenia 250 tys, NNW 10 tys, odpowiedzialność cywilna 200 tys, bagaż 3 tys) - 358 zł

Co uważacie o tych ofertach, nigdy nie wykupowałem tego typu ubezpieczeń, proszę o informację na co zwrócić szczególną uwagę.

Dzięki

Moim zdanie drogo. generalnie to co robią ubezpieczalnie w PL z ubezp. turystycznym to powoli robi się granda. Rekompensują sobie nierentowne ubezp. komunikacyjne.
Żeby w polisie były sensowne koszty leczenia 40-50 tys euro na osobę to stawki na 14 dni dla 4 osonowej rodzinny większości przekraczają 300 pln.
Niezmiennie polecam travelguard należący do grupy AIG. Nawet w najniższym pakiecie brązowym bardzo dobre warunki a ceny z reguły połowę niższe. Wszystko do załatwienia online bez procentów dla agentów. A jak wygooglacie kod rabatowy to będzie jeszcze 10 procent taniej.
Mi na 17 dni dla 4 osobowej rodziny wychodzi w tym roku około 150 zł. Bardzo przyzwoicie :)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 10.06.2016 12:50

Maciej napisał(a):
marcopil napisał(a):Witam,

Dzięki

Moim zdanie drogo. generalnie to co robią ubezpieczalnie w PL z ubezp. turystycznym to powoli robi się granda. Rekompensują sobie nierentowne ubezp. komunikacyjne.
Żeby w polisie były sensowne koszty leczenia 40-50 tys euro na osobę to stawki na 14 dni dla 4 osonowej rodzinny większości przekraczają 300 pln.
Niezmiennie polecam travelguard należący do grupy AIG. Nawet w najniższym pakiecie brązowym bardzo dobre warunki a ceny z reguły połowę niższe. Wszystko do załatwienia online bez procentów dla agentów. A jak wygooglacie kod rabatowy to będzie jeszcze 10 procent taniej.
Mi na 17 dni dla 4 osobowej rodziny wychodzi w tym roku około 150 zł. Bardzo przyzwoicie :)

Dzięki wielkie za podpowiedź :-) Sprawdziłam, koszt po wpisaniu kodu wyszedł 142,00 za 4 os.. Z pewnością skorzystam :D
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 10.06.2016 13:18

viltob08 napisał(a):Dzięki wielkie za podpowiedź :-) Sprawdziłam, koszt po wpisaniu kodu wyszedł 142,00 za 4 os.. Z pewnością skorzystam :D

A skąd wziąć kod do wyceny?
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 10.06.2016 13:29

Alize 1800 napisał(a):
viltob08 napisał(a):Dzięki wielkie za podpowiedź :-) Sprawdziłam, koszt po wpisaniu kodu wyszedł 142,00 za 4 os.. Z pewnością skorzystam :D

A skąd wziąć kod do wyceny?

Wpisałam w google :-) Przekierowało mnie do strony http://auraconsulting.pl/material,ubezp ... ne,57.html

tam jest kod, a jak klikniesz na link http://www.travelguard.pl, to przeniesie Cię do strony AIG.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 10.06.2016 13:44

Tak to działa, to jeden z brokerów AIG pewnie za każdego przekierowanego dostają procent.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 10.06.2016 13:45

Maciej napisał(a):Tak to działa, to jeden z brokerów AIG pewnie za każdego przekierowanego dostają procent.

:oczko_usmiech:
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 11.06.2016 06:20

Super cena rabaty... tylko ja wolę zawsze sprawdzić firmę od d...y strony i np teraz na centrum zgłaszania szkód AIG nikt nie odebrał mojego telefonu dwukrotnie. Przypadek? Pech? Być może ale niechciałbym mieć takiego pecha na wakacjach więc wybieram może i droższe firmy ale mi znane i sprawdzone i wcale nie czuję się że ktoś mnie skubie... niska cena często idzie z czymś w parze. Ale każdy ma wybór.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone