W ubiegłym roku kupowałem dodatkowe ubezpieczenie w PZU, teraz wybrałem AIG na 19 dni dla 2+2 wyszło 159zł - wariant brązowy.
Tu mam jakiś kod rabatowy: UL33MK - u mnie dał 18zł taniej
Widmo napisał(a):Assistance w pakiecie z AC mam z MTU, choć przeszło mi przez myśl czy nie ma czegoś lepszego, ale podwójnie kasę płacić nie wiem czy warto. Wszyscy mają cholowanie w granicach 150-300km (max). U mnie to jest 200. Minusem jest brak zakwaterowania, ale jest auto zastępcze co też ważne.
matkapolka napisał(a):A wyrabiacie kartę EKUZ? bo tak czytam i czytam i nie widzę nic o ekuz, wszyscy piszą o ubezpieczeniu podróżnym,ja wyrobiłam i pytałam pani w okienku,to powiedziała że to co w Chorwacji jest w ramach darmowej opieki nam się należy z Ekuz,więc jak jest?
PWojtek napisał(a):Czy jest może na forum jakaś osoba, która zajmuje się ubezpieczeniami i w sposób profesjonalny postara się porównać ubezpieczenia podróżne lub zwrócić uwagę nam wszystkim na co szczególnie patrzeć w OWU? Ja myślę o ofercie największych firm np : PZU, AXA, AIG i Generali? Chodzi mi o wyłapanie niuansów z OWU przez które ubezpieczony może mieć później kłopoty w uzyskaniu pomocy lub odszkodowania (oczywiście nikomu nie życzę aby musiał korzystać z takowego ubezpieczenia). Myślę że to jest dobry temat do podjęcia dyskusji. Zaznaczam, że moją intencją nie jest znalezienie najtańszego ubezpieczenia tylko najbezpieczniejszego dla kupującego i jego rodziny. Jeżeli będzie jednocześnie najtańsze i najlepsze to ok ale osobiście w to nie wierzę
wtopek napisał(a):dodatkowe ubezpieczenie turystyczne przez Citbank w Europ. w tym transport do PL.
maniust napisał(a):wtopek napisał(a):dodatkowe ubezpieczenie turystyczne przez Citbank w Europ. w tym transport do PL.
Czyli jak tam wtopek , jak mi się auto rozkraczy na Jadrance pod Dubrovnikiem i Chorwat zaśpiewa 1000 E za naprawę to telefon , przyjadą ..............i mi holują brykę do PL?
karin74 napisał(a):Wykupując dodatkowe ubezpieczenie to muszę mieć kartę EKUZ jako uzupełnienie ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi