Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ola565656
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ola565656 » 07.08.2014 21:34

dzięki piękne! :)
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 08.08.2014 01:41

hmm.. Naprawdę nikt nie korzystał z Travel Guard z AIG?
Rozkminiam nad ich ofertą....
wieza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wieza » 08.08.2014 21:10

ola565656 napisał(a):Kurczę, piszecie o ubezpieczeniach dla giga rodzin z giga samochodami na giga dni, a ja bym tylko chciała jakieś takie ubezpieczenie o, na tydzień, na zwykły wyjazd, bez sportów ekstremalnych, samochodów, lawet itp itd :) tzn. sama sobie poszukam co i jak a jakiej firmie, ale chodzi mi o to, jaka wartość wystarczy na wyjazd bez szaleństw? Bo ile osób, tyle opinii, kwot i możliwości finansowych i zwariować można :D kryteria mam takie: wyjazd grupowy, tydzień, w planie zwiedzanie, pływanie, jazda rowerem :)

to zależy , w compensie zapłacisz sesownie masz linka http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =DAQGbyd6D udaj się do agenta który chcesz wariant... ps możesz zawsze go zmodyfikować. i poda Ci cene, zależy co potrzebujesz to dostaniesz , ja za siebie za 2 tyg sporty extremalne i wysokie ubezp. płace 250zł wole zapłacić niż później płakać i płacic
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 09.08.2014 09:27

Czy ktoś kupował ubezpieczenie podróżne w firmie ERV - Europäische Reiseversicherung AG. Jadę z Eurocamp`u. W cenie pobytu oferują ubezpieczenie podstawowe, ale chciałem dopłacić do pakietu rozszerzonego (23 dni, dla 3 osób 126 zł). Jeśli macie jakieś "wspomnienia" związane z tą firmą, to proszę o uwagi i opinie.
robert22313
Croentuzjasta
Ubezpieczenie Podróżne TRAVEL WORLD w TU EUROPA + CAR

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 26.05.2015 11:01

Witam, brał może ktoś ubezpieczenie podróżne TRAVEL WORLD w TU EUROPA + CAR ASSISTANCE? i może napisać czy warto :
http://tueuropa.pl/travel-world.htm#o-produkcie
http://tueuropa.pl/uploads/files/OWU/OW ... rld_v2.pdf

Wariant Standard Plus wychodzi około 110zł za 2 osoby (koszt leczenia, ratownictwa i transportu 30.000 EUR) - w tym ubezpieczenie CAR Assistance (3 tys. EUR)- nie wiem czy ten assistance jest coś wart......

pozdrawiam
marcin0k
Croentuzjasta
Re: Ubezpieczenie Podróżne TRAVEL WORLD w TU EUROPA + CAR

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 26.05.2015 13:18

robert22313 napisał(a):Witam, brał może ktoś ubezpieczenie podróżne TRAVEL WORLD w TU EUROPA + CAR ASSISTANCE? i może napisać czy warto :
http://tueuropa.pl/travel-world.htm#o-produkcie
http://tueuropa.pl/uploads/files/OWU/OW ... rld_v2.pdf

Wariant Standard Plus wychodzi około 110zł za 2 osoby (koszt leczenia, ratownictwa i transportu 30.000 EUR) - w tym ubezpieczenie CAR Assistance (3 tys. EUR)- nie wiem czy ten assistance jest coś wart......

pozdrawiam

Powiem Ci że ja bym się bał ubezpieczyć w firmie mało znanej. Co z tego, że zapłacisz trochę mniej jak się zaraz okaże, że nieznana nikomu firma niewiele może. Chodzi mi głównie o bezpośrednie rozliczenie między ubezpieczycielem a szpitalem. Ja akurat ubezpieczam się w Warcie, Pzu, Allianz.
Jeśli chodzi o Wartę na ich stronie www.wartadirect.pl można skorzystać zniżki 10% po wpisaniu kodu krad00411000
TomekRZ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomekRZ » 31.05.2015 09:37

Sytuacja w PZU wygląda następująco:

120 000 zł koszty leczenia
100 000 zł następstwa nieszczęśliwych wypadków
50 000 zł odpowiedzialność cywilna

koszt 104 zł na dwie osoby, na 12 dni.

Firma pewna, suma ubezpieczenia uczciwa (podane kwoty to oczywiście na każdą osobę oddzielnie).

Ubezpieczenie dla samochodu inna bajka. My płaciliśmy 200 zł w PZU w wariancie 1000 km (dla posiadających OC w PZU).
Greg3136
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg3136 » 31.05.2015 10:03

Za to ja mam niezłą zagwozdkę - ubezpieczenie auta dostałem przy zakupie i jest w Ergo Hestia, mieszkanie ubezpieczone w PZU przy kredycie a życie ubezpieczamy w ING. Co polecacie zrobić?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2015 20:18

Greg3136 napisał(a):Za to ja mam niezłą zagwozdkę - ubezpieczenie auta dostałem przy zakupie i jest w Ergo Hestia, mieszkanie ubezpieczone w PZU przy kredycie a życie ubezpieczamy w ING. Co polecacie zrobić?

Porównać warunki ubezpieczeń podróżnych w tych towarzystwach :)
Greg3136
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg3136 » 31.05.2015 20:40

ołowiany Na to akurat wpadłem, ale niestety nie mam tyle czasu na jeżdżenie po agentach więc chyba zostają mi infolinie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2015 20:52

Greg3136 napisał(a):ołowiany Na to akurat wpadłem, ale niestety nie mam tyle czasu na jeżdżenie po agentach więc chyba zostają mi infolinie.

Warunki ubezpieczeń nie porównuje się u agentów, bo oni najczęściej mówią to co im wygodnie. Infolinie też nie są najlepszym pomysłem. Warunki porównuje się czytając OWU.
marcin0k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin0k » 01.06.2015 15:25

TomekRZ napisał(a):Sytuacja w PZU wygląda następująco:

120 000 zł koszty leczenia
100 000 zł następstwa nieszczęśliwych wypadków
50 000 zł odpowiedzialność cywilna

koszt 104 zł na dwie osoby, na 12 dni.

Firma pewna, suma ubezpieczenia uczciwa (podane kwoty to oczywiście na każdą osobę oddzielnie).

Ubezpieczenie dla samochodu inna bajka. My płaciliśmy 200 zł w PZU w wariancie 1000 km (dla posiadających OC w PZU).

W moim przypadku za ubezpieczenie w Warcie kupione na stronie wartadirect.pl po wpisaniu kodu promocyjnego krad00411000 na 9 dni dla 4 osób wyszło:

Pakiet rodzina 1
Koszty leczenia dla każdego 80 000 + NNW= za wszystkich wyszło 83 zł (w połączeniu z karta ekuz nie głupie i tanie rozwiązanie)

czyli na 9 dni po 20 zł osoba -pieniądz żaden a zabezpieczenie jest.

Są też inne pakiety z różnymi fajerwerkami ale OC czy innymi się nie sugeruję bo to mam w ubezpieczeniu mieszkania.
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 01.06.2015 16:53

Ja proponuję wyrobić kartę ubezpieczonego imienną z nfz jest ważna coś około 6 miesięcy.
Dzięki niej nie będziemy płacić u lekarza w Cro, (choć nie wszędzie).
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 01.06.2015 22:11

W tym roku oprócz EKUZ wykupuję jak co roku dodatkową polisę w travelguard, co prawda nie musiałem jeszcze nigdy korzystać ale liczę że marka AIG zagwarantuje mi "realność" tego ubezpieczenia i tych warunków. Kwota nie jest duża a zakres nawet spory.
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 02.06.2015 07:45

Ja również w tym roku dokupuję w AIG pakiet Travel Guard. Nie znalazłem jeszcze lepszych warunków u konkurencji...
Może dlatego, że specjalnie jakoś nie szukałem ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone