Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2014 10:45

A nie skończył sie jakiś pakiet dilerski czy coś takiego? Miałem podobnie jak auto było do 3 lat.
torreso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) torreso » 07.08.2014 10:49

Bocian napisał(a):A nie skończył sie jakiś pakiet dilerski czy coś takiego? Miałem podobnie jak auto było do 3 lat.

Nie, na pewno nie. Pani z PZU twierdzi że zmieniły się ogólne warunki i tyle.
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 07.08.2014 10:53

Ja płaciłem tydzień temu 70zł.
butibuma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) butibuma » 07.08.2014 11:02

Masz ubezpieczenie w PZU?

Podejrzewam ze tak. I pewnie do OC i AC masz assistance w wersji KOMFORT.

Rozszerzenie do wersji SUPER kosztuje 134 zl z klauzula dzialania 20 km od domu i 176 jak spod samego domu.

Do tego 70 zl kosztuje rozszerzenie holowania do 1000 km.

Czyli razem albo 204 albo 246 zl dla kogos kto ma ubezp w PZU z assistance w wersji Komfort.

Jak ktos mial juz assistance SUPER to moze dokupic rozszerzenie do 1000km za 70 zl.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2014 11:06

No więc nie wiem jak to jest. U mnie stwierdzono w salonie gdzie sie ubezpieczam, że opłata jest większa bo auto jest już za stare na zniżkę :)
Edit
Przejrzałem papiery i jest klauzula nr 30 o niezmienności wysokości składki PZU Auto Pomoc i dotyczy aut do 3 lat. I kosztowało 70 zeta. Teraz już zapłaciłem 204 zeta.
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 07.08.2014 11:08

Nie miałem żadnego ubezpieczenia w PZU. W jednym dniu kupiłem MiniCasco (76zł) i do tego assistance działający od miejsca zamieszkania z powiększonym limitem holowania. Za assistance wyszło tak jak piszesz 246zł ale samo powiększenie limitu kosztowało 70zł.
torreso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) torreso » 07.08.2014 11:14

Bocian napisał(a):No więc nie wiem jak to jest. U mnie stwierdzono w salonie gdzie sie ubezpieczam, że opłata jest większa bo auto jest już za stare na zniżkę :)
Edit
Przejrzałem papiery i jest klauzula nr 30 o niezmienności wysokości składki PZU Auto Pomoc i dotyczy aut do 3 lat. I kosztowało 70 zeta. Teraz już zapłaciłem 204 zeta.
butibuma napisał(a):Masz ubezpieczenie w PZU?

Podejrzewam ze tak. I pewnie do OC i AC masz assistance w wersji KOMFORT.

Rozszerzenie do wersji SUPER kosztuje 134 zl z klauzula dzialania 20 km od domu i 176 jak spod samego domu.

Do tego 70 zl kosztuje rozszerzenie holowania do 1000 km.

Czyli razem albo 204 albo 246 zl dla kogos kto ma ubezp w PZU z assistance w wersji Komfort.

Jak ktos mial juz assistance SUPER to moze dokupic rozszerzenie do 1000km za 70 zl.

No wiec mam PZU Auto Pomoc w wariancie SUPER ZAGRANICA. Roszerzenie do wersji SUPER brane w tamtym roku tak jak i klauzula 1000km. Więc łapie się w 3 lata. Płaciłem 70zł.
Dzwoniłem do mojego agenta, i czuje że coś kręci, bo mowiła że musi pogadać z szefową... a każdy wie zazwyczaj jak to się kończy ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2014 11:30

torreso napisał(a):No wiec mam PZU Auto Pomoc w wariancie SUPER ZAGRANICA. Roszerzenie do wersji SUPER brane w tamtym roku tak jak i klauzula 1000km. Więc łapie się w 3 lata. Płaciłem 70zł.
Dzwoniłem do mojego agenta, i czuje że coś kręci, bo mowiła że musi pogadać z szefową... a każdy wie zazwyczaj jak to się kończy ;)

Ile lat masz w PZU ubezpieczenie na to auto? Ja klauzulę rozszerzenia na 1000km mam drugi rok i nie ma to znaczenia bo ubezpieczenie w PZU na to auto mam już 4 rok.
torreso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) torreso » 07.08.2014 11:35

Bocian napisał(a):
torreso napisał(a):No wiec mam PZU Auto Pomoc w wariancie SUPER ZAGRANICA. Roszerzenie do wersji SUPER brane w tamtym roku tak jak i klauzula 1000km. Więc łapie się w 3 lata. Płaciłem 70zł.
Dzwoniłem do mojego agenta, i czuje że coś kręci, bo mówiła że musi pogadać z szefową... a każdy wie zazwyczaj jak to się kończy ;)

Ile lat masz w PZU ubezpieczenie na to auto? Ja klauzulę rozszerzenia na 1000km mam drugi rok i nie ma to znaczenia bo ubezpieczenie w PZU na to auto mam już 4 rok.

Nie pamiętam dokładnie, ale kwity które mam wskazują przynajmniej na 5 lat.
Ale tak jak napisałem polisę rozszerzałem dopiero w tamtym roku.
Po rozmowie z agentem jestem raczej przekonany że jutro zadzwoni z dobrą nowiną, sprawa niby trafiła do centrali. W tamtym roku też na początku powiedzieli że nie ma takiej opcji żeby wsiąść te 1000km, jednak po kilku telefonach i mailach szybko zmienili zdanie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2014 11:38

Oby się udało :) Tak jak pisałem, w klauzuli nr 30 jest napisane klauzula ma zastosowanie w przypadku ubezpieczenia pojazdów do 3-ciego roku eksploatacji.
wieza
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wieza » 07.08.2014 19:11

b.dobre ubezpieczenie jest w Compensie ja wykupiłem dla 6 os :) i cenowo są bardzo konkurencyjni ;) KL,OC,NNW
ola565656
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ola565656 » 07.08.2014 20:18

Kurczę, piszecie o ubezpieczeniach dla giga rodzin z giga samochodami na giga dni, a ja bym tylko chciała jakieś takie ubezpieczenie o, na tydzień, na zwykły wyjazd, bez sportów ekstremalnych, samochodów, lawet itp itd :) tzn. sama sobie poszukam co i jak a jakiej firmie, ale chodzi mi o to, jaka wartość wystarczy na wyjazd bez szaleństw? Bo ile osób, tyle opinii, kwot i możliwości finansowych i zwariować można :D kryteria mam takie: wyjazd grupowy, tydzień, w planie zwiedzanie, pływanie, jazda rowerem :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2014 20:28

Wpisz sobie w google frazę np. : ubezpieczenia podróżne. Wyjdą ci wyszukiwarki i konkretne TU.
Najtańsze zaczynają się od kilkudziesięciu złotych, a może i od kilkunastu.
Albo pozostań przy EKUZ-ie.
ola565656
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ola565656 » 07.08.2014 21:01

Już szukałam i porównywałam w kalkulatorach, tylko chodzi mi o to, jaka wartość kosztów leczenia, NWW i OC będzie ok, tzn taka, że nie będzie za wysoka, bo nie ma co wymyślać, ale żebym też biedna nie została jakby odpukać coś się stało :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2014 21:20

ola565656 napisał(a):Już szukałam i porównywałam w kalkulatorach, tylko chodzi mi o to, jaka wartość kosztów leczenia, NWW i OC będzie ok, tzn taka, że nie będzie za wysoka, bo nie ma co wymyślać, ale żebym też biedna nie została jakby odpukać coś się stało :)

Hmm,
KL - dzień w szpitalu kosztuje ok. 300 zł /myślę, że w HR podobnie/. Nie dotyczy to zabiegów.
OC - jak jadąc rowerem zarysujesz najnowszego Mercedesa to jakieś 10-30 tys. zł.
NNW - to ogólnie kupa, bo w najgorszym/najlepszym przypadku/wypadku dadzą ci jakieś 50-100 tys. zł

Dopasuj do wieku, zdrowia, itp.
Weź EKUZ jak możesz i się nie przejmuj.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone