Bocian napisał(a):No więc nie wiem jak to jest. U mnie stwierdzono w salonie gdzie sie ubezpieczam, że opłata jest większa bo auto jest już za stare na zniżkę
Edit
Przejrzałem papiery i jest klauzula nr 30 o niezmienności wysokości składki PZU Auto Pomoc i dotyczy aut do 3 lat. I kosztowało 70 zeta. Teraz już zapłaciłem 204 zeta.
butibuma napisał(a):Masz ubezpieczenie w PZU?
Podejrzewam ze tak. I pewnie do OC i AC masz assistance w wersji KOMFORT.
Rozszerzenie do wersji SUPER kosztuje 134 zl z klauzula dzialania 20 km od domu i 176 jak spod samego domu.
Do tego 70 zl kosztuje rozszerzenie holowania do 1000 km.
Czyli razem albo 204 albo 246 zl dla kogos kto ma ubezp w PZU z assistance w wersji Komfort.
Jak ktos mial juz assistance SUPER to moze dokupic rozszerzenie do 1000km za 70 zl.
torreso napisał(a):No wiec mam PZU Auto Pomoc w wariancie SUPER ZAGRANICA. Roszerzenie do wersji SUPER brane w tamtym roku tak jak i klauzula 1000km. Więc łapie się w 3 lata. Płaciłem 70zł.
Dzwoniłem do mojego agenta, i czuje że coś kręci, bo mowiła że musi pogadać z szefową... a każdy wie zazwyczaj jak to się kończy
Bocian napisał(a):torreso napisał(a):No wiec mam PZU Auto Pomoc w wariancie SUPER ZAGRANICA. Roszerzenie do wersji SUPER brane w tamtym roku tak jak i klauzula 1000km. Więc łapie się w 3 lata. Płaciłem 70zł.
Dzwoniłem do mojego agenta, i czuje że coś kręci, bo mówiła że musi pogadać z szefową... a każdy wie zazwyczaj jak to się kończy
Ile lat masz w PZU ubezpieczenie na to auto? Ja klauzulę rozszerzenia na 1000km mam drugi rok i nie ma to znaczenia bo ubezpieczenie w PZU na to auto mam już 4 rok.
ola565656 napisał(a):Już szukałam i porównywałam w kalkulatorach, tylko chodzi mi o to, jaka wartość kosztów leczenia, NWW i OC będzie ok, tzn taka, że nie będzie za wysoka, bo nie ma co wymyślać, ale żebym też biedna nie została jakby odpukać coś się stało
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi