Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Czy nikt z Was nie ubezpieczał się w Travel Guard z grupy AIG? Na 3-tygodniowy pobyt dla naszej 4-osobowej rodziny wyliczył pakiet brązowy za 195 złotych.
W tym są koszty leczenia 50 tyś Euro, 80 tyś Euro OC szkody osobowe, 10 tyś Euro szkody rzeczowe. Chyba niezła oferta...
EDIT: Wklepując kod rabatowy: UL33MK otrzymujemy około 10 % rabatu. Z mojego wyliczenia 195 złotych spadło na 175 złotych.
Witam. W sierpniu wybieram się do CRO z rodzinką 2+1. Oczywiście wyrobiłem już EKUZ ale dodatkowo chcę się ubezpieczyć. Czy waszym zdaniem takie ubezpieczenie wystarczy : NNW 10 000,00 KOSZTY LECZENIA 50 000,00 KOSZTY RATOWNICTWA 10 000,00 KOSZTY POSZUKIWAŃ 10 000,00 OCHRONA PRAWNA w zakresie określonym w §53-§55 OWU ASSISTANCE W zakresie określonym w §34, §36-§45 OWU Kompletnie się na tym nie znam więc wolałbym o jakieś porady? Jakie polecacie ubezpieczenie assistance dla samochodu ?
Masz zamiar chodzić po górach albo na jakieś inne tego typu wycieczki? Po co te koszty poszukiwawczo-ratownicze? Nie lepiej mieć OC? Przydatne gdy wyrządzisz komuś krzywdę i musisz płacić za jego leczenie?
assistance do auta również PZU, z klauzulą 1000 km. jedyny kłopot - trzeba mieć u nich np. OC. ubezpieczenia krótkoterminowe - to tak naprawdę odholowanie do najbliższego warsztatu.
Dla ubezpieczonych aut w Aviva jest ciekawa propozycja rozszerzenia ubezpieczenia assistance max. W ubiegłym roku korzystałem z ubezpieczenia w PZU które kosztowało ok 300 zł i holowanie do 1000 km. W tym roku skorzystałem z propozycji Aviva która obejmuje holowanie do 500 km w wyznaczony punkt podczas awarii lub po kolizjii. Ubezpieczenie kosztowało mnie całe 52 zł i obowiązuje od dnia dzisiejszego do końca trwania mojego ubezpieczenia OC czyli do 10.14.
Powiedźcie mi taką rzecz. W tamtym roku brałem do mojego PZU Auto pomoc w wariancie super, dodatkową klauzulę zwiększonej ilości km holowania do 1000. Kosztowało to 70zł. W tym roku śpiewają sobie 202zł. Kojarzy ktoś może gdzie jest wyszczególniona ta zmiana i czy tak rzeczywiście jest?