Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karczu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karczu » 08.07.2014 18:50

Wszyscy piszą o PZU... ale co zrobić jeśli OC wykupione już w innym towarzystwie (AXA Direct)?
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 08.07.2014 19:42

Własnie dzwonil do mnie agent i ustalił, że moge wykupić asisstance z dodatkowym holowaniem na cały rok za 204 zł. Wstępnie na polise umówiłem się na poniedziałek. Asisstance do końca umowy OC + AC nie przejdzie. Szkoda bo byłoby taniej...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.07.2014 19:52

Karczu napisał(a):Wszyscy piszą o PZU... ale co zrobić jeśli OC wykupione już w innym towarzystwie (AXA Direct)?

Bo PZU to porządna firma.
WIT_P
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIT_P » 08.07.2014 21:37

Nie do konca to chyba prawda. Dzisiaj dostalem info od agenta PZU, ze moge je wykupic jednak tylko do konca OC+AC czyli skladka zostanie pomniejszona.
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 09.07.2014 06:28

WIT_P napisał(a):Nie do konca to chyba prawda. Dzisiaj dostalem info od agenta PZU, ze moge je wykupic jednak tylko do konca OC+AC czyli skladka zostanie pomniejszona.

No to ja nie wiem...ta sama firma a różne interpretacje. Może ty masz dłuższy okres do końca polisy OC+AC??
Moja polisa kończy sie 31.08 a asisstance 07.08
RobSoft
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobSoft » 09.07.2014 07:05

Ja posiadam assistance w niemieckim ADAC i po problemie. Ubezpieczenie wystawiane jest na nazwisko, a nie numer samochodu jak wszędzie. Ubezpieczony jest wlasciciel karty, zona, dzieci. Na chwile obecna nie zamieniłbym ADAC na żadne pseudo "polskie" assistance które jest nastawione na zysk, a nie na pomoc w przypadku kiedy jej potrzebujemy. W cenie 89 euro/rok mamy nawet pomoc medyczna wraz z lekarzem i samolotem do Polski. Co do auta to jeśli nie da się naprawić samochodu do 3 dni roboczych na miejscu awarii, to sciągaja auto do miejsca zamieszkania. Obecnie posiadają 18 milionów członków. Osobiście nie znam jakiegokolwiek niemca, który nie posiada ubezpieczenia assistance w ADAC.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 09.07.2014 07:09

WIT_P napisał(a):Nie do konca to chyba prawda. Dzisiaj dostalem info od agenta PZU, ze moge je wykupic jednak tylko do konca OC+AC czyli skladka zostanie pomniejszona.

być może twoja polisa jest już wykupiona w nowym programie,tam nie ma problemu z dokupieniem ubezpieczenia na termin krótszy niż rok-czyli do końca trwania polisy z oc
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 09.07.2014 07:14

RobSoft napisał(a):Ja posiadam assistance w niemieckim ADAC i po problemie. Ubezpieczenie wystawiane jest na nazwisko, a nie numer samochodu jak wszędzie. Ubezpieczony jest wlasciciel karty, zona, dzieci. Na chwile obecna nie zamieniłbym ADAC na żadne pseudo "polskie" assistance które jest nastawione na zysk, a nie na pomoc w przypadku kiedy jej potrzebujemy. W cenie 89 euro/rok mamy nawet pomoc medyczna wraz z lekarzem i samolotem do Polski. Co do auta to jeśli nie da się naprawić samochodu do 3 dni roboczych na miejscu awarii, to sciągaja auto do miejsca zamieszkania. Obecnie posiadają 18 milionów członków. Osobiście nie znam jakiegokolwiek niemca, który nie posiada ubezpieczenia assistance w ADAC.

tez posiadam adac z racji zeszłorocznego wyjazdu do Hiszpanii-dużo dalej niż 1000 km,nie musieliśmy korzystać na szczęście.nie jest jednak tak do końca wspaniale bo jest pare ograniczen,a to ze naprawia auto w ciagu 3 dni to jest prawie zawsze wykonalne i bulic będziesz za naprawę w walucie z własnej kasy.w pap super masz wybor czy naprawiasz na miejscu czy holuja do domu,jak naprawiasz na miejscu możesz skorzystać z pozyczki na naprawę auta co na wyjeździe nie ogranicza cie do dalszego kontynuowania wakacji.tez jest w razie wypadku i całkowitego rozbicia auta lub kradzieży powrot samolotem-to zależy od odleglosci,co jest ważne jak zostawiasz auto do naprawy zagranica masz tez zapewniony transport po odbior auta-a to jest rzadkoscia.
butibuma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) butibuma » 09.07.2014 10:03

Czy w ADAC jest obsluga po polsku?

Co z tego ze bede mial rozbudowany Assistance jak ze wzgledu na obsluge w jezyku niemieckim czy angielskim i bardziej "specjalistyczne" slownictwo nie bede w stanie tego uzyskac bo o tym nie mowilem.

Moze i czlowiek sie dogada co do wynajmu kwater, cen czy obslugi w restauracji ( czesciowo na migi) ale przez telefon opcja Migi odpada :) :) :)
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 09.07.2014 17:49

3 dni to czasami za krótki czas na ściągnąć części i naprawić...
ciechan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciechan » 09.07.2014 17:59

Karczu napisał(a):Wszyscy piszą o PZU... ale co zrobić jeśli OC wykupione już w innym towarzystwie (AXA Direct)?

witaj ja mam wykupione w axa i dzwoniłem po zielona karte bo plan jest tez wyjazdu na BiH i zaproponował mi ubezpieczenie za 97zł ktore obejmuje.holowanie pojazdu do 150km od miejsca wypadku awari jezeli samochod zostaje unieruchomiony to zapewniaja nocleg dla wszystkich pasazerow auto zastepcze do 3 dni naprawe pojazdu na miejscu awarii do 200euro transport pasazerów do kraju w zaleznosci wszystko od awarii itp.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.07.2014 18:19

Mnie zastanawia geneza wybierania kryterium usług tylko na podstawie ceny.
kubasz5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubasz5 » 09.07.2014 19:56

Z braku czasu na rozpoznanie rynku zakupiłem polisę w link4. Ubezpieczenie podrózne dla 3 osób + assistance na auto razem za 216 złotych.
butibuma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) butibuma » 09.07.2014 20:31

Dzis kupione ubez. turystyczne:

KL - 200 000
NNW - 20 000
OC - 200 000
BP- 2 500

12 dni, 4 osoby (2+2) Ergo Hestia - 162 zl
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 10.07.2014 11:37

A ja robię tak: wykupuję tuż przed wyjazdem na rok AC+Assistance, dzielę to na 4 raty, opłacam pierwszą ratę, jadę na wakacje, np. na 16 dni, przyjeżdżam, składam wypowiedzenie umowy zgodnie z punktem w OWU, że do 30 dni można wypowiedzieć. Naliczają proporcjonalnie za faktyczny pobyt na wakacjach i po paru dniach mam zwrot różnicy na koncie. Wychodzą naprawdę małe pieniądze. To dla tych co chcą wykupić tylko na okres wyjazdu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone