dealer25 napisał(a):ale chyba trzeba byc klientem PZU bo jeśli sie nie jest to tylko do 150 km to prawda??
FUX napisał(a):PZU 1 000 km w PL, 1 000 km za granicą.
butibuma napisał(a):Probuje wykupic Assistance w PZU. Chodzi o Super z klauzula 1000 km. No i jest problem.
Bylem u 4 agentow i 3 razy dzwonilem na infolinie i doszlo do sytuacji patowej.
OC I AC kupilem w polowie stycznia. Teraz chce rozszerzyc assistance i jedni chca wystawic nowa polise na rok a drudzy aneksowac AC i obecne Assistance i zrobic termin waznosci do stycznia. Tylko i jedni i drudzy maja problem bo PZU zmienil systemy informatyczne i jeden z drugim nie jest kompatybilny. I teraz aby wystawic mi Assistance to robia zapytanie do kierownika regionalnego sprzedazy i trzeba czekac do 3 dni na odpowiedz.
XXI wiek , informatyzacja i takie problemy. Najwiekszy polski ubezpieczyciel.
Dobrze ze wyjazd 20.07 ale jak tak dalej pojdzie to karencja 7 dniowa na 1000 km wejdzie mi w termin wczasow.
butibuma napisał(a):XXI wiek, era cyfryzacji.
Jak bylem u jednego z agentow to zapewnoal mnie ze minute po podpisaniu umowy Assistance juz obowiazuje. Czyli mozna jechac bez a jak auto nawali to dzwonimy do zaprzyjaznionego agenta i wystawia polise i dzwonimy do PZU. Jak nie nawali to zaoszczedzimy ( nie wydamy ) jakies 200-300 zl
Bubek74 napisał(a):...
Potem zadzwoniłem do swojego agenta PZU i przedstawilem mu mój problem a on na to, że w związku ze zmianą wspomnianego przez Was oprogramowania w PZU będzie ogólny problem żebym zawarł nowe assistance. Dopiero moge przy polisie ogólnej OC+AC 31.08. Wcześniej nie da rady!!!! Co to PZU popie...ło!!!!
I teraz na przejazd do CRO mam asisstance a na powót już nie!!! Powiedziałem agentowi, że musi mi to wykombinować bo jak nie to zmieniam ubezpieczyciela na wszystko (mam w PZU 6 różnych polis).
Powiedział, że coś wykombinuje i w czwartek ma oddzwonić. Zobaczymy co i jak .
p.s.
dobrze, że zajrzałem w temat bo nawet nie wiedzialem, ze są jakieś problemy ....
alutka9 napisał(a):butibuma napisał(a):XXI wiek, era cyfryzacji.
Jak bylem u jednego z agentow to zapewnoal mnie ze minute po podpisaniu umowy Assistance juz obowiazuje. Czyli mozna jechac bez a jak auto nawali to dzwonimy do zaprzyjaznionego agenta i wystawia polise i dzwonimy do PZU. Jak nie nawali to zaoszczedzimy ( nie wydamy ) jakies 200-300 zl
oszust naciągacz i kombinator,a nie agent PZU
wlasnie przez takich jak on i takie sytuacje wprowadzona jest karencja 7 dni na holowanie z powodu awarii
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi