Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
betinaJ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) betinaJ » 11.07.2013 07:24

Ita - no cóż - życzę i Tobie i sobie aby nic
ale spokój za 19pln chyba nie jest wygórowana ceną hm?

mamy ze soba rowery, rolki, mieszkamy w apartemencie, który ma okna, dzieci wyobraź sobie uwielbiaja grac w piłkę - no cóż- jeżeli wyobraźni Ci nie wystarcza co te "biedne" dzieci moga zrobić to pozostaje mieć nadzieję,że nie przytrafi Ci się nic niespodziewanego ;)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 11.07.2013 09:28

dobra, dobra, mówiłam, że z ciekawości pytam ;)
rowerów nie bierzemy, rolek też nie, mieszkamy w namiotach (bez szyb;) )
o nartach pisałam, że rozumiem ale to nie ten wyjazd
no a w Polsce macie dodatkowe OC? jak by coś dzieci zrobiły?
w sklepie żadnym nigdy moje dzieci nic nie zrobiły, zresztą jaka szansa, że cała półkę zwalą, za dżem w razie "W" zapłacę. :wink:
Ja oczywiście nie neguję, że ktoś wykupuje, głośno myślę i się zastanawiam czy warto. My jedziemy na 3,5 tygodnia, w czwórkę, jak bym miała tak wszystko doliczać to ubezpieczenie by z 500 zł kosztowało, staram się obniżać koszty, ot tak zwyczajnie, żeby mnie było na te wakacje stać. Ubezpieczenie wykupuję właśnie ze względu na dzieci, żebym miała spokojna głowę jak zachorują, ale biada im jak coś zbroją :oczko_usmiech:
tfu, tfu, żebym jakiejś kary od losu nie miała :wink:
betinaJ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) betinaJ » 11.07.2013 11:08

ita napisał(a):ale biada im jak coś zbroją :oczko_usmiech:

:mrgreen:

w PL miałam nawet psa ubezpieczonego-teraźniejszy ma 2kg więc ew. mógłby sie ktos o niego potknąć /kurcze chyba tez przemyślę/
a żeby było ciekawiej-kiedyś żałowałam,że nie ubezpieczyłam trampoliny bo
wyobraź sobie: parter, wielki taras, pod tarasem dwurzędowy parking zastawiony non-stop samochodami
Zrywa się niesamowite wiatrzysko-trampolina /o taka: http://www.elmogroup.pl/images/int/T1.jpg / po lekkich podskokach unosi się w góre i zatrzymuje się na barierze tarasu - na sztorc
moja mina bezcenna /wyobraźnia juz podsunęła mi obraz trampoliny roztrzaskującej wszystkie auta/
nie byłam w stanie nawet tam wybiec bo nogi jak z waty, mąż z sąsiadem cudem ostatnim ustawili ją w miejscu przeznaczenia i obciążyli kilkoma donicami z ziemią
po tym incydencie została zdemontowana w trybie natychmiastowym i wywieziona na wieś ku uciesze tamtejszej dzieciarni

acha - mnóstwo polis oc np. mieszkaniowych ma rozszerzone OWU wlaśnie o odpowiedzialność za szkody każdego z członków rodziny/allianz, warta - nie wiem jak na ten rok sprawa wygląda/
Zapytaj w pierwszym lepszym TU.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 11.07.2013 21:25

betinaJ napisał(a):
ita napisał(a):ale biada im jak coś zbroją :oczko_usmiech:

:mrgreen:

w PL miałam nawet psa ubezpieczonego-teraźniejszy ma 2kg więc ew. mógłby sie ktos o niego potknąć /kurcze chyba tez przemyślę/
kurczę a ja ubezpieczyłem swoją "bestie" całe 4kg i jest taki, żeby Cię obronił to musisz nim rzucić i jeszcze trafić :mrgreen: bo inaczej z obrońcy to wspomnienie :mrgreen: , ale zostało mi to po wcześniejszych psach (rottweiler, owczarek niemiecki, berneński pies pasterski, zawsze miałem duże psy i najpierw rodizce potem ja ubezpieczaliśmy się od takich zdarzeń, niestety teraz są dzieci i jakoś do końca nie ufam dużym psom :roll: może przewrażliwiony jestem, ale wolę dmuchać na zimne) więc na obecną"bestię"po prostu też się ubezpieczyłem choć w sumie nie wiem po co, bo on tylko biegać umie-na krótkim dystansie :!: :oczko_usmiech:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 11.07.2013 21:34

ita napisał(a):Ja oczywiście nie neguję, że ktoś wykupuje, głośno myślę i się zastanawiam czy warto. My jedziemy na 3,5 tygodnia, w czwórkę, jak bym miała tak wszystko doliczać to ubezpieczenie by z 500 zł kosztowało, staram się obniżać koszty, ot tak zwyczajnie, żeby mnie było na te wakacje stać. Ubezpieczenie wykupuję właśnie ze względu na dzieci, żebym miała spokojna głowę jak zachorują, ale biada im jak coś zbroją :oczko_usmiech:

Myślę, że poniżej 400 byś zeszła (KL i Assistance po 100 000 dorośli, 250 000 dzieci + OCO i OCR po 100 000 każdy + NNW po 50 000 każdy).
Ostatnio edytowano 13.01.2014 00:24 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 12.07.2013 13:55

Mosqito napisał(a):
ita napisał(a):Ja oczywiście nie neguję, że ktoś wykupuje, głośno myślę i się zastanawiam czy warto. My jedziemy na 3,5 tygodnia, w czwórkę, jak bym miała tak wszystko doliczać to ubezpieczenie by z 500 zł kosztowało, staram się obniżać koszty, ot tak zwyczajnie, żeby mnie było na te wakacje stać. Ubezpieczenie wykupuję właśnie ze względu na dzieci, żebym miała spokojna głowę jak zachorują, ale biada im jak coś zbroją :oczko_usmiech:

Myślę, że poniżej 400 byś zeszła (KL i Assistance po 100 000 dorośli, 250 000 dzieci + OCO i OCR po 100 000 każdy + NNW po 50 000 każdy). Ja w zeszłym roku zapłaciłem około 300 też na 3 tyg.

a kto bogatemu zabroni :oczko_usmiech:
jak bym miałam 400 zł na zbyciu to bym z chaty uciekła :mrgreen:
pogadam z dziecmi, one są grzeczne nic nie zbroją :lol: jak poproszę to może i nie zachorują :roll:

p.s. ale z tymi psami to niegłupi pomysł, nawet nie pomyślałam, że można kejtra ubezpieczyć :roll:
LABANDER2000
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) LABANDER2000 » 12.07.2013 19:14

a ja polisę zdrowotną wykupiłem, dzieciak zachorował, do lekarza przyjęli i...zapłaciłem! za lekarstwa...zapłaciłem! a teraz się przepycham z ubezpieczycielem, bo ubezpieczyciel wskazał mi inną lecznicę - która nie chciała nas przyjąc...i na własną rękę (po konsultacji z infolinią i zapewnieniem że mogę tak zrobic) skorzystaliśmy z innej placówki medycznej...cóż, szara rzeczywistośc...swoją drogą za naszą 4 zapłaciłem na 10 dni 150zł, a wizyta z lekami kosztowała 300kn...także podobne pieniądze...mam nadzieję , że sumasumarum kaskę mi zwrócą i będzie ok...
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 12.07.2013 20:45

LABANDER2000 napisał(a):a ja polisę zdrowotną wykupiłem, dzieciak zachorował, do lekarza przyjęli i...zapłaciłem! za lekarstwa...zapłaciłem! a teraz się przepycham z ubezpieczycielem, bo ubezpieczyciel wskazał mi inną lecznicę - która nie chciała nas przyjąc...i na własną rękę (po konsultacji z infolinią i zapewnieniem że mogę tak zrobic) skorzystaliśmy z innej placówki medycznej...cóż, szara rzeczywistośc...swoją drogą za naszą 4 zapłaciłem na 10 dni 150zł, a wizyta z lekami kosztowała 300kn...także podobne pieniądze...mam nadzieję , że sumasumarum kaskę mi zwrócą i będzie ok...

a gdzie się ubezpieczaliście? jak nie zwrócą to skandal :twisted:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 18.07.2013 12:52

.
Ostatnio edytowano 13.01.2014 00:27 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 18.07.2013 12:58

wiesz ile wina można kupić w Chorwacji za 260 zł? :mrgreen:
poza tym mam 2 dzieci i potrzebuję ubezpieczenie na 26 dni ;)
tak więc będzie bez OC 8) i NNW
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 18.07.2013 13:04

ita napisał(a):wiesz ile wina można kupić w Chorwacji za 260 zł? :mrgreen:

Jakieś 6 i pół flaszki :D :D :D

ita napisał(a):poza tym mam 2 dzieci i potrzebuję ubezpieczenie na 26 dni ;)

26 ??? TY to masz ale kasiory i urlopu !!!! Nie adoptowałabyś mnie ? Nie jestem drogi w utrzymaniu :mrgreen:

ita napisał(a):tak więc będzie bez OC 8) i NNW

No i akurat na OC to bym Cię gorąco namawiał.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 18.07.2013 13:14

wino pijam tańsze w takim razie :lol:
żeby być 26 dni na urlopie musze spać w namiocie i taszczyć trochę jedzenia z Polski ;) :lol:
ale to już co kto lubi :oczko_usmiech:
OC jest z samochodem
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 18.07.2013 13:21

ita napisał(a):OC jest z samochodem

Spoko, sprawdź tylko OWU bo mi się wydaje że dotyczy to zdarzeń związanych z ruchem pojazdu (ale mogę się mylić) a nie na przykład takiej sytuacji kiedy dziecko popchnie inne dziecko na rower, murek itd, albo rzuci nawet niechcący kamieniem w czyjegoś kampera albo inne Ferrari.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 18.07.2013 13:26

Mosqito napisał(a):
ita napisał(a):OC jest z samochodem

Spoko, sprawdź tylko OWU bo mi się wydaje że dotyczy to zdarzeń związanych z ruchem pojazdu (ale mogę się mylić) a nie na przykład takiej sytuacji kiedy dziecko popchnie inne dziecko na rower, murek itd, albo rzuci nawet niechcący kamieniem w czyjegoś kampera albo inne Ferrari.

a to na pewno jest tak jak piszesz, czyli takich sytuacji nie obejmuje . Pisałam już wyżej na narty wykupuję, do CRO nie, nie zakładam, że dzieci coś zbroją takiego, że będzie potrzebne OC, sam powiedz co one moga zrobić na maleńkim polu namiotowym czy na plaży? w naszej miejscowości nie jeżdżą ferrari :roll:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 18.07.2013 13:36

ita napisał(a):
Mosqito napisał(a):a to na pewno jest tak jak piszesz, czyli takich sytuacji nie obejmuje . Pisałam już wyżej na narty wykupuję, do CRO nie, nie zakładam, że dzieci coś zbroją takiego, że będzie potrzebne OC, sam powiedz co one moga zrobić na maleńkim polu namiotowym czy na plaży? w naszej miejscowości nie jeżdżą ferrari :roll:

Wiesz ita tak naprawdę to za te 260 czy ileś zł kupujesz nazwijmy to święty spokój
A odpowiadając na Twoje pytanie "co mogą zrobić...": szczerze ? Wszystko i wszędzie ! My po prostu jesteśmy za starzy żeby ogarnąć wyobraźnię dziecka :D :D :D
Ostatnio edytowano 13.01.2014 00:28 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone