Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ania.i
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.i » 09.07.2013 19:29

czy ktoś wykupywał ubezpieczenie podróżne z mbanku (BRE Ubezpieczenia)? Z kalkulatora wyszła mi całkiem przyjemna oferta, tańsza niż w firmach typowo ubezpieczeniowych jak np. AXA

dodatkowo mąż dziś był w placówce, która sprzedaje ubezpieczenia różnych firm i nie była w stanie zaproponować oferty z takimi samymi warunkami w porównywalnej cenie...
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 09.07.2013 20:24

ania.i napisał(a):czy ktoś wykupywał ubezpieczenie podróżne z mbanku (BRE Ubezpieczenia)? Z kalkulatora wyszła mi całkiem przyjemna oferta, tańsza niż w firmach typowo ubezpieczeniowych jak np. AXA

dodatkowo mąż dziś był w placówce, która sprzedaje ubezpieczenia różnych firm i nie była w stanie zaproponować oferty z takimi samymi warunkami w porównywalnej cenie...

Czytać wszystkie wpisy wcześniej...wszystko opisane jest ładnie i klarownie. :papa: :papa: :papa:

Miłej lektury życzę :boss: :boss:
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 09.07.2013 20:30

ania.i napisał(a):czy ktoś wykupywał ubezpieczenie podróżne z mbanku (BRE Ubezpieczenia)? Z kalkulatora wyszła mi całkiem przyjemna oferta, tańsza niż w firmach typowo ubezpieczeniowych jak np. AXA

ubezpieczenie-podrozne-t26943-60.html#p1185982
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 09.07.2013 20:35

Dotychczas co roku kupowałem ubezpieczenie podróżne właśnie w mBanku i przyznam, że nigdy specjalnie nie wczytywałem się w szczegóły tegoż ubezpieczenia. Na szczęście nigdy nie musiałem z niego korzystać. Dopiero w tym roku, dzięki lekturze forum, spojrzałem na kwestię ubezpieczeń dużo bardziej sceptycznie i na tegoroczny wyjazd raczej mBanku już nie wybiorę. Rozważam wspomniane tu wcześniej TU Europejskie i/lub PZU Wojażer.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 09.07.2013 20:40

sneer napisał(a):

Dotychczas co roku kupowałem ubezpieczenie podróżne właśnie w mBanku i przyznam, że nigdy specjalnie nie wczytywałem się w szczegóły tegoż ubezpieczenia. Na szczęście nigdy nie musiałem z niego korzystać. Dopiero w tym roku, dzięki lekturze forum, spojrzałem na kwestię ubezpieczeń dużo bardziej sceptycznie i na tegoroczny wyjazd raczej mBanku już nie wybiorę. Rozważam wspomniane tu wcześniej TU Europejskie i/lub PZU Wojażer.

Mój kolega Jacek właśnie wrócił z Hvaru i miał ubezpieczenie z mbanku. Raczej nie narzekał :papa: :papa: :papa:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 09.07.2013 20:59

Niedzwiad napisał(a):
Mój kolega Jacek właśnie wrócił z Hvaru i miał ubezpieczenie z mbanku. Raczej nie narzekał :papa: :papa: :papa:

zapodaj więcej szczegółów było mu potrzebne jakieś choróbsko się przypałętało czy cóś :?: :?: cxy nie korzystał to zadowolony :?:
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 09.07.2013 21:28

jaka opłata i jakie np. KL oferuje mBank? bo znajdę ubezpieczenie za 50 PLN, ale co ono będzie warte w ciężkim przypadku?
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 09.07.2013 21:54

mrarek napisał(a):jaka opłata i jakie np. KL oferuje mBank? bo znajdę ubezpieczenie za 50 PLN, ale co ono będzie warte w ciężkim przypadku?

Dwie dorosłe osoby, 12 dni - 146 zł
KL - 250 tys, ubezpieczenie kosztów transportu medycznego - 80 tys, NW -50tys, OC - 200tys,
ubezpieczenie utraty lub uszkodzenia bagażu podróżnego - 2tys.
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 09.07.2013 23:13

no to IMHO jest OK
betinaJ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) betinaJ » 10.07.2013 06:12

u mnie Warta (WARTA TRAVEL plus) na 10 dni:

Koszty Leczenia i Assistance Standard
Medical costs and Assistance Standard 120.000 - 138,00pln
Następstwa Nieszczęśliwych Wypadków
Accident Insurance 10.000 - 31,00pln

dodatkowo OC na 10.000 /bo jedziemy z dziećmi ;) / za 19 pln

Czyli 4 osoby (2+2) - pełny pakiet za 188 pln
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 10.07.2013 13:46

a co te biedne dzieci mogą zrobić, żeby ze względu na nie wykupować OC? zawsze mnie to dziwi, czy w PL zdarzyło się coś co zmalowały dzieci, żeby było potrzebne OC? :roll: tak z ciekawości pytam bo na narty to rozumiem i wykupuje ale w CRO?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.07.2013 14:38

ita napisał(a):a co te biedne dzieci mogą zrobić, żeby ze względu na nie wykupować OC? zawsze mnie to dziwi, czy w PL zdarzyło się coś co zmalowały dzieci, żeby było potrzebne OC? :roll: tak z ciekawości pytam bo na narty to rozumiem i wykupuje ale w CRO?

Wystarczy rowerem w kogoś wjechać...
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 10.07.2013 14:46

Bocian napisał(a):
ita napisał(a):a co te biedne dzieci mogą zrobić, żeby ze względu na nie wykupować OC? zawsze mnie to dziwi, czy w PL zdarzyło się coś co zmalowały dzieci, żeby było potrzebne OC? :roll: tak z ciekawości pytam bo na narty to rozumiem i wykupuje ale w CRO?

Wystarczy rowerem w kogoś wjechać...

albo wiosłem kogoś strzelić niechcący hehhehe
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 10.07.2013 14:48

barti75 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

zapodaj więcej szczegółów było mu potrzebne jakieś choróbsko się przypałętało czy cóś :?: :?: cxy nie korzystał to zadowolony :?:

Z Jacentym pogadaj. Zdradzi Ci szczegóły. Na forum go znajdziesz w wątku "Hvar, Ivan Dolac i My -
czerwiec
2013". Gdzie jest producentem dobranocek dla mojej żonki :boss: :boss: :boss:
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 10.07.2013 16:04

oc w zyciu prywatnym obowiazuje glownie osobe dorosla,a dziecko jako niesamodzielna jednostka razem z nia.odpowiedzialnosc jest w stosunku do osob trzecich (nie rodziny) i rzeczy osob trzecich,za szkody wyrzadzone umyslnie lub nieumyslnie (musi byc jakakolwiek wina osoby ubezpieczonej).nie obowiazuje w wynajetym apartamencie,domku czy pokoju hotelowym (chyba ze wykupi sie klauzule rozszerzenia oc w mieniu wynajetym) poniewaz to mienie na czas naszego pobytu jest nasza wlasnoscia na podstawie umowy cywilno prawnej.ludzie sa coraz bardziej swiadomi i bardzo czesto wystepuja z roszczeniami z polis oc.rzadko jednak winne sa dzieci czesciej to dorosli sa sprawcami szkod .

przykladow zdarzen z oc jest mnostwo:
-kazde zdarzenie na posesji lub w mieszkaniu ubezpieczonego
-gryzace za nogawki pieski (nieagresywne z listy)
-zdarza sie ze w sklepach wielkopowierzchniowych rozbrykane dzieci lub nie uwazny dorosly przyhaczy o regal z alkoholem lub sprzetem rtv
-szkody wyrzadzone rowerem lub kazdym innym pojazdem nie wymagajcym rejestracji
-spychanki dzieci na placu zabaw
-szkody wyrzadzone jazda na nartach lub deskach surfingowych (dodatkowo czesto takze z klauzula lodzie motorowe)
-ostatni przyklad z sasiedztwa:sasiad sasiadowi niechcacy wybil zab (jakims kijem,byl odwrocony plecami) i zalu nie bylo do momentu wystawienia rachunku za nowego zeba :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone