Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 03.07.2013 19:54

FUX napisał(a):Myślisz, że jeżeli dyrektor, to wie? :roll:

:mrgreen:

Wypytał swoich przedstawiciel bo sam nie wiedział. No i taką informacje mi podał hehehhe... no ale też wytłumaczył mi że moje assistance max ma w sobie leczenie do 15tyś.pln ale sam za to płacę za granicą a oni dopiero na podstawie rachunków zwracają mi kasę 8O 8O . Albo że faktycznie mam samochód zastepczy za free na 14 dni za granicą ale jak przywiozą mi na miejsce mój naprawiony samochód to już dopłacam 500pln do interesu 8O 8O . Tak czy siak tfu , tfu oby nikt z nas nie musiał korzystać z ubezpieczeń za granicą. :D

przedstawiciele sprzedający polisy na wyjazd wciskają ładne ściemy aby tylko sprzedać i relizować plany sprzedażowe :evil: :evil: :evil: :evil:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2013 19:57

Niedzwiad napisał(a):
Wypytał swoich przedstawiciel bo sam nie wiedział.

Ty wiesz, ile razy był przemaglowany agent, zanim kupiłem u nich full polisę na auto? :mrgreen:
Chyba wreszcie się OWU razem ze swym regionalnym nauczyli, bo czytać ze zrozumieniem nie za bardzo potrafili.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 03.07.2013 20:04

FUX napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):
Wypytał swoich przedstawiciel bo sam nie wiedział.

Ty wiesz, ile razy był przemaglowany agent, zanim kupiłem u nich full polisę na auto? :mrgreen:
Chyba wreszcie się OWU razem ze swym regionalnym nauczyli, bo czytać ze zrozumieniem nie za bardzo potrafili.

hehehhe..pewnie bili brawo i otworzyli szampana jak wyszedłeś z biura po podpisani w/w umowy hehhehehehhe...
No praca jak praca , nie mam do nich pretensji bo pewnie mają ciśnienie ale że chamstwo prosto w oczy Ci kłamie tłumacząc że czarne jest białe i nawet im powieka nie mrugnie to zdzierżyć nie mogę :evil: :evil: :evil:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 03.07.2013 20:09

FUX napisał(a):Ty wiesz, ile razy był przemaglowany agent, zanim kupiłem u nich full polisę na auto? :mrgreen:

niby XXI wiek niby komunikacja to nie problem, ale komunikacja sprowadza się do jednego, zarząd ciśnie, regionalnych, regionalni, przedstawicieli, a ci żeby plan wrobić to wciskają jak leci, a nóż ktoś nie doczyta, (i tak z reguły się dzieje), bo w sumie mało kto czyta OWU, tylko zdaje się na agenta tym bardziej jak termin wyjazdu goni i kupa spraw do załatwienia i tak to się kręci, że każdy z nich ma ciśnienie, ale każdemu z nich, inna kwota wpływa na konto co miesiąc.
Ostatnio edytowano 03.07.2013 20:11 przez barti75, łącznie edytowano 1 raz
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 03.07.2013 20:10

barti75 napisał(a):
FUX napisał(a):Ty wiesz, ile razy był przemaglowany agent, zanim kupiłem u nich full polisę na auto? :mrgreen:

niby XXI wiek niby komunikacja to nie problem, ale komunikacja sprowadza się do jednego, zarząd ciśnie, regionalnych, regionalni, przedstawicieli, a ci żeby plan wrobić to wciskają jak leci, a nóze ktoś nie doczyta, i tak to się kręci, że każdy z nich ma ciśnienie, ale każdemu z nich, inna kwota wpływa na konto co miesiąc.

Dokładnie tak to się odbywa :D w każdej branży tak samo
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 03.07.2013 20:33

nina81 napisał(a):Ja polecam ubezpieczenie podróżne w TU Europejskie ( europejskie.pl ). Sprawdzone 3 razy, nie było żadnych problemów ze zwrotem pieniędzy

Czy możesz napisać coś więcej? Mówisz o pakiecie "TOP Europa"?

Koszty leczenia i transportu: 60 000 EUR
Leczenie ambulatoryjne: 1 000 EUR
?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2013 20:49

No nie musiałem z domu wychodzić; sami przyjechali... :wink:
nina81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nina81 » 04.07.2013 11:25

Kupowałam zarówno podstawowe TIP jak i TOP. W obu przypadkach wszystko poszło gładko. W moim przypadku nie było lecznia szpitalnego, a jedynie ambulatoryjne ( tzn. jedna wizyta w szpitalu, coś na wzór naszego ostrego dyżuru ). We wszystkich przypadkach - czyszczenie, zamknięcie i opatrzenie rany ( głębokiej i szerokiej ) + leki oraz podejrzenie zerwania ścięgna Achillesa ( wszystkie badania, opatrunek, leki przeciwbólowe ). Musiałbyś zerknąć do OWU, bo warunki się zmieniają, ale do tej pory było tak, że jak koszt leczenia nie przekracza bodajże 50 euro, to płacisz sam, a oni zwracają ( mnie kosztowały 20 euro ) . Jesli powyżej lub jakaś poważna sprawa wymagająca dłuższego leczenia szpitalnego, to dzwonisz do centrum alarmowego i oni zajmują się sprawą ( też sprawdzone przez znajomą - dostała zapalenia płuc ).
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 05.07.2013 14:00

alutka9 napisał(a):wg infolinii goethaer w Chorwacji dziala dalej z wylaczeniem wysp,informacja z godziny 16.40 dnia dzisiejszego.

Dokładnie taką samą informacje dostałem od nich tak więc nie wiem skąd było info,że ląd też wypadł z gry po wejściu Chorwacji do UE
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 08.07.2013 12:43

Jeśli macie samochód kupiony w salonie w Polsce, to sprawdzajcie czy przypadkiem producent nie daje assistance darmowo w całej Europie.
Ja korzystam z ubezpieczenia assistance Hondy: http://honda.pl/pl/samochody/moja-honda ... macje.html

Ważne 3 lata od daty zakupu auta.
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 08.07.2013 13:04

czasami daje, ale holowanie do 150 km za granicą czasem może być za małe :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.07.2013 13:13

Do serwisu doholują... :wink:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 08.07.2013 15:55

FUX napisał(a):Do serwisu doholują... :wink:

Oczywiście że tak :D czy tu na miejscu naprawiać czy tam? Jaka to różnica? Szkoda tylko czasu w serwisie siedzieć :D
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 08.07.2013 16:57

Niedzwiad napisał(a):

Oczywiście że tak :D czy tu na miejscu naprawiać czy tam? Jaka to różnica? Szkoda tylko czasu w serwisie siedzieć :D

o ile naprawa potrwa 1 dzien to faktycznie tylko szkoda czasu na siedzenie w serwisie.gorzej jak trzeba wiecej czasu na naprawe lub sciagniecie czesci,wtedy warto miec zapewniony hotel lub auto zastepcze a z tym gorzej we wszelkiego rodzaju darmowych assistance'ach,niestety :(

osobiscie tez posiadam auto pomoc od producenta kia euro assistance,ale wole nie sprawdzac jak dziala.jadac za granice moim autkiem pewnie bym wykupila assistance dodatkowy lecz zwykle jezdzimy meza autkiem (bo wieksze) i tam mamy pzu auto pomoc.w tym roku wyjatek pozyczamy busa z oc w innej firmie wiec pozostaje nam wykupienie ADAC.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 08.07.2013 17:03

alutka9 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

o ile naprawa potrwa 1 dzien to faktycznie tylko szkoda czasu na siedzenie w serwisie.gorzej jak trzeba wiecej czasu na naprawe lub sciagniecie czesci,wtedy warto miec zapewniony hotel lub auto zastepcze a z tym gorzej we wszelkiego rodzaju darmowych assistance'ach,niestety :(

osobiscie tez posiadam auto pomoc od producenta kia euro assistance,ale wole nie sprawdzac jak dziala.jadac za granice moim autkiem pewnie bym wykupila assistance dodatkowy lecz zwykle jezdzimy meza autkiem (bo wieksze) i tam mamy pzu auto pomoc.w tym roku wyjatek pozyczamy busa z oc w innej firmie wiec pozostaje nam wykupienie ADAC.

Dlatego ja liczę na ten pakiet assistance max i auto zastepcze do 14 dni. pfu , tfu , tfu nic nie liczę lepeij żeby się nie działo
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone