Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie podróżne

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.06.2013 21:17

Niedzwiad napisał(a): to co Mervick? Dodatkowe wykupić?

...twój wybór :D
pamiętaj że na dwie czy trzy osoby zawsze taniej :wink:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 29.06.2013 21:18

FUX napisał(a):Gdyż to jest tak, że na wczasy za 3kpln/łebka styka, ale 100 zeta/głowy na assistance szkoda.
Że przechleją 2X tyle na miejscu, to inna inszość.
Ja nie żałuję tych ludzi, co musieli mieszkanie sprzedać, aby za leczenie zapłacić.
Debilizm i tyle.
Biura podróży dają ubezpieczenie po bandzie na najmniejszym minimum.
Durne ludzie jada, bo mnie nic się nie p[przytrafi.
A tu ZONK.
Trza płacić.
Samo życie.

Dobrze gadasz stary :D sama prawda. Live is drutal
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 29.06.2013 21:23

mervik napisał(a):
Niedzwiad napisał(a): to co Mervick? Dodatkowe wykupić?

...twój wybór :D
pamiętaj że na dwie czy trzy osoby zawsze taniej :wink:

Nie no stary ja chce wykupić. Koszt nie jest wielki a spokój prze...ogromnyyyyyyyy :D Dzięki wielkie że mnie uświadomiłeś. A co polecasz;>???
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.06.2013 21:29

Patrz na wszystko; im więcej opcji w cenie, tym lepiej.
To samo ze stawkami.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 29.06.2013 21:39

FUX napisał(a):Patrz na wszystko; im więcej opcji w cenie, tym lepiej.
To samo ze stawkami.

To jak wszystko tzn. w aviva mam oc,ac,nw i as max to i u tego ubezpieczyciela kupować np. pakiet komfort na podróz? Bo to mi polecali na infolini? Czy może w PZU coś kupić bo rok temu byłem u nich i tak jakoś czułem się bezpieczniejszy :D :D

Nie ukrywam. Rok temu moja kol. pracowała w pzu i stąd ten pakiet. Od pół roku mamy avivę bo i Ona pracowała w avivie. Dziś nie pracuje nigdzie. Zaciążyla i kontakt się z nią urwał;/ nie wiem czemu;/ może nr.zmieniła. Dlatego pytam bo nie znam się na tym;/
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.06.2013 22:05

pizetju jest ok.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.06.2013 23:38

mervik napisał(a):Wojażer rozszerzony to taki że ubezpieczenie
KL,OC,NNW jest wyższe od standardowego :wink:

kl-200000zł
oc-100000zł
nnw-100000zł
na 15 dni za dwie osoby 175zł :wink:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 08:29

biere :D
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 30.06.2013 21:15

Niedzwiad napisał(a):A gdzie to zakupić ??? I jaki jest koszt?

choćby podejdź do pezetju i łyknij takiego rozszerzonego wojażera z minimalna kwotą ubezpieczenie od 100tys w górę jak mervik ci zaproponował, sam zawsze od ładnych paru lat to wykupuje, czy to zimą czy latem, u nas na letni urlop w tym roku ok 20 dni wychodzi ok 260zł na 3 osoby, zimą inaczej i drożej, w zeszłym roku za 14 dni latem na 3 osoby ok 190zł
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 21:39

barti75 napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):A gdzie to zakupić ??? I jaki jest koszt?

choćby podejdź do pezetju i łyknij takiego rozszerzonego wojażera z minimalna kwotą ubezpieczenie od 100tys w górę jak mervik ci zaproponował, sam zawsze od ładnych paru lat to wykupuje, czy to zimą czy latem, u nas na letni urlop w tym roku ok 20 dni wychodzi ok 260zł na 3 osoby, zimą inaczej i drożej, w zeszłym roku za 14 dni latem na 3 osoby ok 190zł

Biorę to Barti :D Biorę!!!!!!!! Kasa mała a spokój się liczy :D wystarczy mi już siwuchów na Łbie :D
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 30.06.2013 21:51

Jeżeli kogoś interesuje to tutaj http://www.turystyczne.ubezpieczeniaonline.pl/ można porównać kilka firm ubezpieczeniowych i zakupić online niestety dane trzeba osobno wprowadzać ale jakiś pogląd jest
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2013 00:40

Byłem dziś w CUK aby wyrobić Zieloną Kartę - i przy okazji dowiedziałem się ciekawej rzeczy, która pewnie wielu z was zasmuci.

Otóz firma Gothear (dawne PTU), oferująca bardzo popularne (szczególenie dla starszych aut) ubezpieczenie assistance, właśnie postanowiła wyłączyć Chorwację z krajów objętych tym ubezpieczeniem.

Delikatnie mówiąc, uważam to za sk***stwo :evil: :evil:

Uważajcie więc na to ubezpieczenie! (Nie dotyczy już zakupionych, tylko nowych)
klaryska 29
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) klaryska 29 » 02.07.2013 10:49

Ja tez mam ubezpieczenie OC w avivie, auto z 97r,i wykupilismy teraz pakiet assistance, wersja fuul opcja, czyli te holowanie do 500km, wyszlo nas chyba 250zł, samo oc 700zl,
bez wykupinie u nich oc nie bylo by mozliwosci assistanca, ze wzg na wiek auta...oby sie nie przydalo..ale lepiej miec...mąż czesto jezdzi w delegacje do pracy, a teraz jedziemy na wakacje na wyspe PAG..wiec chcemy czuc sie spokojniej:)
pozdrawiam:)
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 02.07.2013 12:05

pamietajcie zeby sprawdzic czy wasz assistance dziala na wyspach!!! na pewno w ptu dwa lata temu kupowal moj brat (tylko tam bylo krotkoterminowe) i na bank nie dzialalo na wyspach.
mrarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrarek » 02.07.2013 12:11

byłem teraz 2 tygodnie w CRO.
miałem ubezpieczenie w GENERALI dla 2+2. wyszło coś ok. 130 PLN za rodzinkę. stawki były jakieś wysokie.
akurat się przydało, bo synek wyhaczył ospę więc do balnicy trzeba było jechać...
mówili - kup ubezpieczenie, bo są jeżowce... a tu nic w morzu nie było :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie podróżne - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies