Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) rodzynpatryk » 07.07.2016 07:42
AdamBeata napisał(a):rodzynpatryk napisał(a):Jakiś czas temu wspominałem o ubezpieczeniu swojego auta w PZU, dzisiaj wykupiłem konkretną polisę i mogę przestawić moje warunki. To dla tych, którzy mają różne informacje na temat wieku pojazdu itp.
Auto, jakim jadę (ubezpieczam), to VW Polo III z 1998 roku więc swoje latka już ma, silnik 1,9 TDi 90KM, przebieg około 175kkm.
Ze względu posiadania OC w MTU, musiałem dobrać jakiekolwiek ubezpieczenie w PZU - wziąłem MC (minicasco). Tak więc, ASS z holowaniem do 1000km i MC, składka za Polówkę wynosi 507 zł.
Wykupywałeś w PZU bezpośrednio czy w jakiejś multiagencji? Moja Astra z 98r nie chciała przejść w systemie z MC, tylko z OC a to tało już ponad tysia.
Bezpośrednio w PZU, poprzez infolinię. Wiem, że na ass nie mają żadnych ograniczeń wiekowych, jak z MC to nawet nie wiem, ale przeszło. Wczoraj, od razu po telefonie, dostałem maila z OWU i druczkiem do opłacenia, mam tydzień uregulowanie, a polisa wchodzi w życie 20.07.
Rozpocząłem ją wcześniej bo przez 7 dni od momentu startu polisy, holowanie jest do 150km, po tych 7 dniach wzrasta do 1000km w UE
jak macie jakieś pytania, proszę pisać to postaram się udzielić odpowiedzi