Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fabio007
Croentuzjasta
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 05.07.2016 14:33

andrzej.ch napisał(a):bardzo dziękuję fabio,wszystko jasne

Nie ma problemu :) I obyś nie musiał korzystać :P
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 05.07.2016 18:00

fabio007 napisał(a):
KarKoz napisał(a):
AdamBeata napisał(a):
trajano napisał(a):Ass w PZU na Europę, bez limitu km i holowanie 1.000 km bez oc u nich kosztuje 815 zł. Z oc wyszło mi 1215 zł z 60% zniżką na OC.

Mam taka multiagencję niedaleko domu i już od paru lat u nich ubezpieczam wszystko co potrzebuję i oni w niektórych wypadkach mają bardziej rzetelne wiadomości niż bezpośrednio w danej firmie.
Próbowaliśmy dzisiaj samo ass w PZU to rozszerzone zrobić na 1000km i system nie przepuszczał. Dopiero po wbraniu OC u nich przeszło i wyszło razem jakieś 1000zł, z tego 600 OC i 400 ass, a że OC mi się kończy zaraz po wakacjach to chyba wykupię tamto zaraz przed wyjazdem.
Na auta ponad 18 lat praktycznie nie ma żadnej innej opcji ass.

Można to Assistance wykupić z MiniCasco. Ja dzisiaj wykupiłem na 12-letnie auto.

Ja mam wykupione już drugi raz z rzędu to MiniCasco w PZU. Auto 18-letnie. Koszt w zeszłym roku to 400 zł, więc bardziej mi się 'opłaca' wykupić na cały rok, niż szukać jakiegoś dodatkowego tylko na wakacyjny dwutygodniowy wyjazd :)

Zdarzyło mi się sprawdzić jak działa to w Polsce i działa :) Laweta była w pół godziny, po godzinie od zaistnienia zdarzenia siedziałem już w aucie zastępczym :) Złego słowa powiedzieć nie mogę :)

Ja mam auto 18 letnie i assistance z minicasco nie da rady wykupić jeśli się nie ma u nich OC. Próbowaliśmy i w systemie nie puszcza do następnego kroku. Tylko z OC można pełne ass na 1000km.

W sumie to nigdzie nie dało rady jakiegoś sensownego ass wykupić na 18 letnie auto z dużym holowaniem i autem zastępczym.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 06.07.2016 07:40

Spróbuj w Link4.
Mi proponowali assistance z autem zastępczym na 7 dni.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 06.07.2016 09:12

kaeres napisał(a):Spróbuj w Link4.

Auto ile ma lat i ile km holowania w pakiecie?
sikoku78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sikoku78 » 06.07.2016 11:04

Wczoraj w centrum ubezpieczeń Pani uświadomiła mi, że mój wóz jest naprawdę stary :D Rok produkcyjny 2001 wyklucza możliwość wykupu polisy w każdym z towarzystw za wyjątkiem Generali.
Za stówkę - holowanie do 100km, kimanie na czas usunięcia naprawy (max 3dni) i parę drobnych, mniej znaczących udogodnień.
Trzeba będzie wykupić - dobre i to...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.07.2016 11:12

maciejdm1 napisał(a):Teraz z ciekawości znalazłem OWU do tego konta i sa tam dwa rodzaje nowe i stare. Ja mam od 2010 Eurokonto aktywne plus i jest tam napisane , że w razie awarii lub wypadku koszt holowania do 800zł . Nie ma nic o kilometrach.

W ofercie nie ma nic o kilometrach- fakt.
"Przeliczyłem" od razu te 800 zł na kilometry, bo taką informację uzyskałem, kiedy z tego korzystałem.
Mam to już od dawna i tak to wygląda.
Być może teraz się coś zmieniło...nie wiem.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 06.07.2016 11:30

AdamBeata napisał(a):
kaeres napisał(a):Spróbuj w Link4.

Auto ile ma lat i ile km holowania w pakiecie?

Moje ma 15 lat.
Laweta do 100km, zastępcze na 7 dni ale gdy usterka nie może być usunięta w czasie do 12h.

Ja wybrałem AVIVA - 200km laweta, 3 dni nocleg. Zastępczy samochód na 7 dni mi nie potrzebny.
Ostatnio edytowano 06.07.2016 11:33 przez kaeres, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 06.07.2016 11:32

Już tu kilka razy pisałem, asisstance kupuję razem z polisą OC, mój samochód ma już 18 lat. W Liberty od kilku lat przedłużam umowę i nie ma problemu z asisstance (mam wariant "Premium" , koszt ok 100zł). Holowanie na odległość do 200km.
Miałem ofertę z Aviva o bardzo podobnym zakresie, ale Liberty miało minimalnie lepszą ofertę. W Avivie nie ma ograniczenia wiekowego.
Ubezpieczałem też samochód żony (rocznik 2001) i też nie było problemu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2016 11:36

Szukałem ostatnio pakietu dla samochodu 14-o letniego. Wprawdzie nie interesował mnie do niego asisstance zagraniczny, ale były takie opcje. W grę wchodziły : Pzu, Warta i Benefia.
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 06.07.2016 12:10

A czemu nikt nie chce wykupić pakietu w ADAC??? Przypisane do kierowcy a nie do auta. Działa na terenie Europy... koszt to 85€ na rok czyli około 370 pln. Holowanie pod wskazany adres...
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 06.07.2016 12:30

Z tego co czytam to w ADAC holowanie jest do 100 km.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 06.07.2016 12:39

Ja miałem ADAC w wersji plus (na całą Europę) 4 lata i byłem bardzo zadowolony bo kilka razy mi pomogli.
Tylko, że mają taki zapis, że mogą sami wypowiedzieć umowę.

Jak mi w zeszłym roku dzik lekko pokiereszował auto to po usłudze lawety i aucie zastępczym, kiedy byłem bardzo zadowolony z poziomu obsługi, kilka dni później już mi humor zepsuli, bo przysłali pismo, że wypowiadają ADAC plus w przeciągu 30dni i od tego czasu zostało członkostwo zwykłe, które działa tylko w Niemczech, co średnio mnie interesowało więc zrezygnowałem całkiem.
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 06.07.2016 12:43

AdamBeata napisał(a):Ja miałem ADAC w wersji plus (na całą Europę) 4 lata i byłem bardzo zadowolony bo kilka razy mi pomogli.
Tylko, że mają taki zapis, że mogą sami wypowiedzieć umowę.

Jak mi w zeszłym roku dzik lekko pokiereszował auto to po usłudze lawety i aucie zastępczym, kiedy byłem bardzo zadowolony z poziomu obsługi, kilka dni później już mi humor zepsuli, bo przysłali pismo, że wypowiadają ADAC plus w przeciągu 30dni i od tego czasu zostało członkostwo zwykłe, które działa tylko w Niemczech, co średnio mnie interesowało więc zrezygnowałem całkiem.

Za dużo skorzystałeś może :P
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 06.07.2016 12:57

3 razy korzystałem przez 4 lata.
Zakładając takie praktyki, to każde towarzystwo holując auto i dając inne opcje w kwocie ubezpieczenia byłoby mega stratne na każdej takiej awarii biorąc pod uwagę koszt składki więc po pierwszej awarii każdy by dostał wypowiedzenie, co wydaje mi się ewidentnym cwaniactwem ze strony towarzystwa.
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 06.07.2016 13:25

AdamBeata napisał(a):3 razy korzystałem przez 4 lata.
Zakładając takie praktyki, to każde towarzystwo holując auto i dając inne opcje w kwocie ubezpieczenia byłoby mega stratne na każdej takiej awarii biorąc pod uwagę koszt składki więc po pierwszej awarii każdy by dostał wypowiedzenie, co wydaje mi się ewidentnym cwaniactwem ze strony towarzystwa.

Jedni przez lata nie korzystają i na tych się zarabia, inni korzystają częściej :)

Ja mogę skorzystać dwa razy w roku, z tego co pamiętam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie moto-assistance - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone