Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2016 21:19

AdamBeata napisał(a):
trajano napisał(a):Ass w PZU na Europę, bez limitu km i holowanie 1.000 km bez oc u nich kosztuje 815 zł. Z oc wyszło mi 1215 zł z 60% zniżką na OC.

Mam taka multiagencję niedaleko domu i już od paru lat u nich ubezpieczam wszystko co potrzebuję i oni w niektórych wypadkach mają bardziej rzetelne wiadomości niż bezpośrednio w danej firmie.
Próbowaliśmy dzisiaj samo ass w PZU to rozszerzone zrobić na 1000km i system nie przepuszczał. Dopiero po wbraniu OC u nich przeszło i wyszło razem jakieś 1000zł, z tego 600 OC i 400 ass, a że OC mi się kończy zaraz po wakacjach to chyba wykupię tamto zaraz przed wyjazdem.
Na auta ponad 18 lat praktycznie nie ma żadnej innej opcji ass.

Tylko pamiętaj o karencji w razie awarii.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2016 21:23

walp napisał(a):
Radecki napisał(a):Koszt - 23 złote.

Co oferują za 23 złocisze :?:

Za bogato nie będzie:) Nawet jak na dodatkowe.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.06.2016 21:28

bigredone napisał(a):
walp napisał(a):
Radecki napisał(a):Koszt - 23 złote.

Co oferują za 23 złocisze :?:

Za bogato nie będzie:) Nawet jak na dodatkowe.

Tak z czystej ciekawości pytam, bo może wcale nie takie byleco, mimo, że pieniądze żadne.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.06.2016 21:32

creep22 napisał(a):Czy ktoś z was miał okazję korzystać z ass dodawanego do eurokonta w pekao sa? Obsługuje go Allianz. Zastanawiam się czy jest sens dokupować coś krótkoterminowego skoro mam takowe.

To obejmuje holowanie do najbliższego warsztatu, albo serwisu, nie dalej niż 100 km od miejsca awarii.
Korzystałem dwa razy , funkcjonuje to bez zarzutu...
Nie płacisz za holowanie, płacisz za usługę wykonaną w serwisie.

Mowa o eurokoncie aktywnym plus, bo nie wiem czy o tym samym rozmawiamy.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 28.06.2016 22:54

AdamBeata napisał(a):
trajano napisał(a):Ass w PZU na Europę, bez limitu km i holowanie 1.000 km bez oc u nich kosztuje 815 zł. Z oc wyszło mi 1215 zł z 60% zniżką na OC.

Mam taka multiagencję niedaleko domu i już od paru lat u nich ubezpieczam wszystko co potrzebuję i oni w niektórych wypadkach mają bardziej rzetelne wiadomości niż bezpośrednio w danej firmie.
Próbowaliśmy dzisiaj samo ass w PZU to rozszerzone zrobić na 1000km i system nie przepuszczał. Dopiero po wbraniu OC u nich przeszło i wyszło razem jakieś 1000zł, z tego 600 OC i 400 ass, a że OC mi się kończy zaraz po wakacjach to chyba wykupię tamto zaraz przed wyjazdem.
Na auta ponad 18 lat praktycznie nie ma żadnej innej opcji ass.

Można to Assistance wykupić z MiniCasco. Ja dzisiaj wykupiłem na 12-letnie auto.
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 02.07.2016 12:50

Dla nowych klientów chcących zakupić OC i Assistance z limitem do 1000 km w PZU taka niemiła informacja: dziady z PZU postanowili zlikwidować zniżkę dla nowych klientów i tym samym średnio taki pakiet podrożał o 150 zł.
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 03.07.2016 11:32

Biorąc OC i NNW w pzu to kobitka wyliczyła mi że assistance 406 zeta . W wersji z autocasco 274- niezależnie czy mini czy pełne. Twierdziła również że niepotrzebnie kierowcy kombinują z opłacaniem dodatkowego holowania. Wg niej przysługują dwa holowania i można zgłosić ponownie awarię np. następnego dnia. Jeżeli do Polski nie wystarczy limit 1000km można zorganizować sobie nocleg i na drugi dzień dalsza jazda.Każde z holowań może być do 1000km. Nie czytałem OWU więc głowy nie dam. :D
creep22
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) creep22 » 03.07.2016 15:06

anakin napisał(a):Mowa o eurokoncie aktywnym plus, bo nie wiem czy o tym samym rozmawiamy.

eurokonto aktywne plus, dokładnie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2016 15:13

Miril napisał(a):Biorąc OC i NNW w pzu to kobitka wyliczyła mi że assistance 406 zeta . W wersji z autocasco 274- niezależnie czy mini czy pełne. Twierdziła również że niepotrzebnie kierowcy kombinują z opłacaniem dodatkowego holowania. Wg niej przysługują dwa holowania i można zgłosić ponownie awarię np. następnego dnia. Jeżeli do Polski nie wystarczy limit 1000km można zorganizować sobie nocleg i na drugi dzień dalsza jazda.Każde z holowań może być do 1000km. Nie czytałem OWU więc głowy nie dam. :D

I taki właśnie jest poziom przygotowania zawodowego agentów, niestety.

Można kombinować, ale trzeba się wysilić. Nie jest to takie oczywiste jak ci ta miła Pani powiedziała.
qordian
Plażowicz
Jakie ubezpiecznie assistance wybrać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) qordian » 05.07.2016 09:12

Witam-mam kilka pytań.
Gdzie jest najlepsza oferta na takowe ubezpieczenie-chodzi mi konkretnie o holowanie (jak najwiekszy limit km) może być auto zastepcze, Jako ze nie biore zapasu-tez by sie przydalo takie ubezpieczenie na wypadek kapcia. Licze, ze pomożecie bo nie ma porównywarek takiego ubezpieczenia.
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Jakie ubezpiecznie assistance wybrać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.07.2016 09:34

W tym temacie nie znalazłeś nic ciekawego?
ubezpieczenie-podrozne-t26943-585.html?hilit=asistance
qordian
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) qordian » 05.07.2016 10:00

Nie czytałem wszystkich 40-tu stron ale tam wiekszość szuka ubezp. podróżnych. A ja chcę się zabezpieczyć na wypadek unieruchomienia pojazdu-na zasadzie stanął nie idzie odpalić-dzwonie do ubezpieczyciela i ma załatwione :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.07.2016 10:02

Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 05.07.2016 10:15

Kolego
qordian napisał(a):... A ja chcę się zabezpieczyć na wypadek unieruchomienia pojazdu-na zasadzie stanął nie idzie odpalić-dzwonie do ubezpieczyciela i ma załatwione :)

Takie rzeczy to tylko w Erze. A na poważnie to udaj się do jakiejś firmy ubezpieczeniowej, która obsługuje kilka TU i będziesz miał "podane jak na tacy". Prosisz o pomoc a nie podajesz podstawowych info. np. gdzie jesteś teraz ubezpieczony, ile lat ma Twój "rydwan" itp. Udanych poszukiwań.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 05.07.2016 10:20

Dopytaj w swojej ubezpieczalni OC.
Rzadko kiedy osobny assistance będzie korzystny.
Ja dopłacając cca 100zł do ubezpieczenia OC mam hol/laweta do najbliższego warsztatu + 3 noclegi dla rodziny.
Reszta to bzdury typu dowóz paliwa, zatrzaśnięte kluczyki, itp.
Najważniejsze aby nie zostać samemu na autostradzie bez pomocy, 1000km od domu.
Laweta w tym przypadku to są tysiące złotych.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi