Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
creep22
Odkrywca
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) creep22 » 23.06.2016 17:20

Które krótkoterminowe ass do tego z PZU z limitem 1000km polecacie?
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 24.06.2016 12:31

Mam pytanie odnośnie doubezpieczenia samochodu, którego nie jest się właścicielem (służbowe). Ktoś praktykował? Można tak?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2016 13:32

viltob08 napisał(a):Mam pytanie odnośnie doubezpieczenia samochodu, którego nie jest się właścicielem (służbowe). Ktoś praktykował? Można tak?

Ubezpieczenie wykupujesz na auto nie na osobę, więc chyba można. :roll: Zawsze możesz dopytać na infolini .
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 25.06.2016 14:21

Ass w PZU na Europę, bez limitu km i holowanie 1.000 km bez oc u nich kosztuje 815 zł. Z oc wyszło mi 1215 zł z 60% zniżką na OC.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2016 19:54

szaki17 napisał(a):
viltob08 napisał(a):Mam pytanie odnośnie doubezpieczenia samochodu, którego nie jest się właścicielem (służbowe). Ktoś praktykował? Można tak?

Ubezpieczenie wykupujesz na auto nie na osobę, więc chyba można. :roll: Zawsze możesz dopytać na infolini .

Otóż odwrotnie. Uściślę, bo nie jasno wyszło. Nie możesz. Z wyjątkiem tego co niżej.

Z wyjątkiem tego Adac-u i ew. dopisanych ass. do produktów bankowych.
Ostatnio edytowano 26.06.2016 09:26 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 25.06.2016 23:14

bigredone napisał(a):
szaki17 napisał(a):

Otóż odwrotnie.
Z wyjątkiem tego Adac-u i ew. dopisanych ass. do produktów bankowych.

Assistance jest na konkretne auto, ADAC (ADAC+) jest na osobę bo to jest członkowstwow klubie i każde auto, którym jedziesz będzie obsłużone bez względu na wiek i inne parametry (wiem to z autopsji bo bedąc członkiem kilka różnych aut mi obsłużyli, łącznie z ponad 30-letnim UAZem )
nitomen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nitomen » 27.06.2016 10:37

witam

mam auto ubezpieczone w BTA , assistanca nie bralem bo glownie jeżdżę kolo domu, wiec w razie W lawete sie zalatwi . Jak ze w tym roku jade do Cro i na 2 dni i do Czarnogory, rozgladam sie za Assistancem na 15 dni . Jedyne co udalo mi sie zalatwic to w AXA - wszystkie inne firmy jakie pytalem maja Assistance tylko z OC ..moze ktos zna jeszcze inna firme z Assistance ale bez oc ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2016 10:58

nitomen napisał(a):
.moze ktos zna jeszcze inna firme z Assistance ale bez oc ?

https://assistance.pzm.pl/ ale trzeba się zarejestrować, niczym to nie skutkuje :wink:
A po za tym AXA ma dobrą ofertę i sam u nich wykupię Assistance .
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 27.06.2016 14:13

szaki17 napisał(a):A po za tym AXA ma dobrą ofertę i sam u nich wykupię Assistance .

W piątek kupiłem w AXA Assistance pakiet Standardowy za 99 zł.
creep22
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) creep22 » 28.06.2016 12:31

Czy ktoś z was miał okazję korzystać z ass dodawanego do eurokonta w pekao sa? Obsługuje go Allianz. Zastanawiam się czy jest sens dokupować coś krótkoterminowego skoro mam takowe.
Radecki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radecki » 28.06.2016 12:35

Dokupiłem rozszerzony Assistance w Avivie na pół roku bo tam mam ubezpieczenie. Koszt - 23 złote.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.06.2016 16:19

Radecki napisał(a):Koszt - 23 złote.

Co oferują za 23 złocisze :?:
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 28.06.2016 19:52

trajano napisał(a):Ass w PZU na Europę, bez limitu km i holowanie 1.000 km bez oc u nich kosztuje 815 zł. Z oc wyszło mi 1215 zł z 60% zniżką na OC.

Mam taka multiagencję niedaleko domu i już od paru lat u nich ubezpieczam wszystko co potrzebuję i oni w niektórych wypadkach mają bardziej rzetelne wiadomości niż bezpośrednio w danej firmie.
Próbowaliśmy dzisiaj samo ass w PZU to rozszerzone zrobić na 1000km i system nie przepuszczał. Dopiero po wbraniu OC u nich przeszło i wyszło razem jakieś 1000zł, z tego 600 OC i 400 ass, a że OC mi się kończy zaraz po wakacjach to chyba wykupię tamto zaraz przed wyjazdem.
Na auta ponad 18 lat praktycznie nie ma żadnej innej opcji ass.
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 28.06.2016 20:49

nitomen napisał(a):witam

mam auto ubezpieczone w BTA , assistanca nie bralem bo glownie jeżdżę kolo domu, wiec w razie W lawete sie zalatwi . Jak ze w tym roku jade do Cro i na 2 dni i do Czarnogory, rozgladam sie za Assistancem na 15 dni . Jedyne co udalo mi sie zalatwic to w AXA - wszystkie inne firmy jakie pytalem maja Assistance tylko z OC ..moze ktos zna jeszcze inna firme z Assistance ale bez oc ?

witam ja bralem w zeszlym roku na wyjazd w AXA na chyba 2 tygodnie a w tym roku wzielem w BTA razem z oc wcale nie głupie warunki maja na rok i cena tez nie najwyzsza cos ok250 zl za rok. Pozdrawiam z Vodic :papa:
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 28.06.2016 21:13

nitomen napisał(a):witam

https://bankierdirect.inseco.pl/ubezpie ... 1160576964

tutaj kupisz z z turystycznym
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi