creep22 napisał(a):Tak sobie czytam to nasze czarnowidztwo, które się rozpętało w tym wątku i myślę sobie, że dużo nas kosztuje ta miłość do cro
Ja wymyśliłem, że na razie zapłacę za OC w PZU i ass wykupię dopiero przed wakacjami - jak sugerowaliście wyżej. A za to co zaoszczędzę kupię jakąś dwytygodniówkę w pzmot na przykład. W razie problemów poproszę o zaholowanie do warsztatu, zobacze co się dzieje, a jak będzie grubsza sprawa to każe jechac do domu z polisy PZU. Wiem, wiem, to chora kombinacja, ale czego się nie robi dla Orebicia w tym roku Poza tym ostatnio mam wieczne problemy z moją dieslową krową
pablos77 napisał(a):Czytam, czytam i czytam i dalej nic nie wiem. Czy ktoś może jednoznacznie podać najlepszą ofertę ubezpieczyciela w tym temacie. Kto na podium i z jaką ofertą ?
Sol-Wagon napisał(a):albo obskoczyć 2 wakacje na jednej rocznej polisie...
glonik21 napisał(a):Akurat na holowanie na 1000 km i auto starsze niż 5 lat to tylko PZU puki co ma taką ofertę. Ale każdy może wybrać to co uważa że według niego będzie lepsze dla niego, na pewno zawsze warto czytać regulamin przed zakupem polisy.
sdolas napisał(a):Jednoznacznie doradzić się nie da, za mało danych.
Towarzystwa mają różne oferty, niby podobne ale rozpatrywać je trzeba na konkretnym modelu auta i roczniku bo to może znacząco wpłynąć na cenę.
Inaczej ubezpiecza się auta nowe gdzie dostępne są pakiety dealerskie często na promocyjnych warunkach a inaczej auta starsze. Nie można więc wskazać jednego najlepszego ubezpieczyciela.
grubybb napisał(a):Zakładając, że mam wykupioną polisę w PZU Assistance z holowaniem 1000km, auto odmówi współpracy i będę musiał wzywac lawetę. Czy holowanie będzie do najbliższego warsztatu lub ASO czy jest opcja holowania do Polski na wskazany adres, do mojego mechanika? Co z osobami podróżującymi (4 osoby, w kabinie lawety przeważnie są 2). Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
grubybb napisał(a):Zakładając, że mam wykupioną polisę w PZU Assistance z holowaniem 1000km, auto odmówi współpracy i będę musiał wzywac lawetę. Czy holowanie będzie do najbliższego warsztatu lub ASO czy jest opcja holowania do Polski na wskazany adres, do mojego mechanika?
grubybb napisał(a):Co z osobami podróżującymi (4 osoby, w kabinie lawety przeważnie są 2). Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi