Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) hrupek666 » 04.03.2016 13:56
rodzynpatryk napisał(a):Jakoś tydzień temu pisałem, że kontaktowałem się z PZU odnośnie ass na wyjazd. Tak więc dzisiaj się wszystkiego dowiedziałem
Mam VW Polo 1998r. więc autko nie pierwszej młodości już
tak więc żeby móc zwiększyć limit holowania do 1000km trzeba posiadać jakieś ubezpieczenie u nich: OC, AC lub choćby AC mini (MC). Ja, posiadając OC gdzie indziej, wybrałem opcje MC żeby nie płacić dodatkowo. Łączna składka dla MC + ass wyniosła przy jednorazowej wpłacie 443zł (dwie raty to łącznie około 480zł). Samo MC - 239zł, ass - 134zł, zwiększenie limitu km - 70zł.
Ass zawiera holowanie do 1000km po zwiększeniu, w przypadku braku naprawy w ciągu 12h samochód zastępczy do 7 dni, hotele i inne dodatki. Jeśli ktoś będzie zainteresowany, mogę podesłać OWU, które jest i tak na ich stronie
Z tego co patrzyłem w innych ubezpieczalniach, ta jest chyba najkorzystniejsza. Wolę zapłacić więcej, ale mieć spokój niż w jakimś mniejszym TU za mniejsze pieniądze, ale pełno wykluczeń.
Drogi kolego a czy uważasz że przy tych warunkach ma sens holowanie do 1000km
i nie chodzi mi o te 70zł.
Czy zdajesz sobie sprawę co oznacza "w przypadku braku naprawy"
Nie obraź się ale polo z 98r( mimo że jest w idealnym stanie) jest mniej warte niż jakie kolwek naprawy w ASO czy holowanie go do kraju, bo po holowaniu "jednorazowym" do warsztatu becelujesz już sam za powrót do kraju
Zastanów się bo za 50-100zł ( na 15-30 dni) masz podobne warunki co do kwatery czy auta zastępczego, oczywiście holowanie max 300km
Obym się mylił ale poczytaj OWU.
Ale jak polóweczka pewna i dopieszczona to bierz kluczyk 13 i do przodu przeca to proste i wdzięczne auto