Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KarKoz
Cromaniak
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 05.08.2015 14:40

Nie wiem czy można osobno wypowiadać, ja wypowiedziałem i jedno i drugie.
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 05.08.2015 20:41

KarKoz napisał(a):Nie wiem czy można osobno wypowiadać, ja wypowiedziałem i jedno i drugie.

Raczej nie, wypowiadamy polisę, a nie ryzyko. Ale Alutka jest tu ekspertem :papa:
Lis-Witalis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lis-Witalis » 06.08.2015 19:02

Ciekawe czy później można zawrzeć nową umowę mini auto casco z taką samą ceną za polisę jak przed rozwiązaniem umowy :?:
jurow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurow » 13.08.2015 08:24

zawarłem umowę na Assistance do 1000 km ...po przyjeżdzie z CRO okazało się że żona zapomniała i nie przelała zapłaty za tą umowę .Teraz PZU domaga sie zapłaty a mnie teraz ta polisa jest teraz niepotrzebna ...płacić czy nie ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.08.2015 08:32

jurow napisał(a):zawarłem umowę na Assistance do 1000 km ...po przyjeżdzie z CRO okazało się że żona zapomniała i nie przelała zapłaty za tą umowę .Teraz PZU domaga sie zapłaty a mnie teraz ta polisa jest teraz niepotrzebna ...płacić czy nie ...

umowa-zapłata

nie kompromituj się pytając o takie rzeczy na forum
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 13.08.2015 08:48

jurow napisał(a):zawarłem umowę na Assistance do 1000 km ...po przyjeżdzie z CRO okazało się że żona zapomniała i nie przelała zapłaty za tą umowę .Teraz PZU domaga sie zapłaty a mnie teraz ta polisa jest teraz niepotrzebna ...płacić czy nie ...

I czego oczekujesz - że Ci powiemy, nie płać chłopie polisa jest dobrowolna. Była potrzebna, ale już nie jest.... a ponoć agenci to oszuści a ubezpieczyciele złodzieje...
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 13.08.2015 09:11

Ja również przed wyjazdem zakupiłem opcję z holowaniem w PZU: MC+ASS cały rok za 327 zł i jak pisałem wcześniej nie będę wypowiadał tej polisy, bo może się przydać - jakiś wyjazd w Polskę, nad jezioro, tym bardziej, że skorzystam z tej agencji zawierając nowe ubezpieczenie OC.

Ciekawe jakby polisa się przydała - gdzieś byś szukał wytłumaczeń :papa:
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 13.08.2015 13:34

Alize 1800 napisał(a):Ja również przed wyjazdem zakupiłem opcję z holowaniem w PZU: MC+ASS cały rok za 327 zł i jak pisałem wcześniej nie będę wypowiadał tej polisy, bo może się przydać - jakiś wyjazd w Polskę, nad jezioro, tym bardziej, że skorzystam z tej agencji zawierając nowe ubezpieczenie OC.

nieopłacona polisa nie jest przydatna....
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 13.08.2015 13:58

robert22313 napisał(a):
Alize 1800 napisał(a):Ja również przed wyjazdem zakupiłem opcję z holowaniem w PZU: MC+ASS cały rok za 327 zł i jak pisałem wcześniej nie będę wypowiadał tej polisy, bo może się przydać - jakiś wyjazd w Polskę, nad jezioro, tym bardziej, że skorzystam z tej agencji zawierając nowe ubezpieczenie OC.

nieopłacona polisa nie jest przydatna....

Do tego właśnie dążę
jogi125
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi125 » 14.08.2015 12:22

miałem podobną sytuacje ...zawarłem umowę na Moto-assistance do 1000 km W PZU ....w czasie podróży za granicą miałem awarię auta i zgłosiłem do PZU 0 holowanie do Kraju ..pani z PZU powiedziała że umowa ich nie obowiązuje gdyż jest nie opłacona ...zapomniałem przelać pieniędzy...musiałem samochód holować na własny koszt ...po przyjeżdzie do kraju przyszło mi powiadomienie do zapłacenia składki za umowę Moto-assistance...płacić czy nie płacić...
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 14.08.2015 17:46

jogi125 napisał(a):miałem podobną sytuacje ...zawarłem umowę na Moto-assistance do 1000 km W PZU ....w czasie podróży za granicą miałem awarię auta i zgłosiłem do PZU 0 holowanie do Kraju ..pani z PZU powiedziała że umowa ich nie obowiązuje gdyż jest nie opłacona ...zapomniałem przelać pieniędzy...musiałem samochód holować na własny koszt ...po przyjeżdzie do kraju przyszło mi powiadomienie do zapłacenia składki za umowę Moto-assistance...płacić czy nie płacić...

Głupia sprawa, płacz i płać...
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 24.08.2015 13:28

Zrobiłem kalkulacje w PZU dla auta z 2003r. poj. 1,9, o wartości 8tys. zł, zniżki maksymalne na AC i OC i tak :

1. Samo OC - 405zł
2. OC - 405zł + Ass na 1000km - 366zł
3. AC mini - 305zł + Ass 1000km - 204zł
4. OC - 405zł + AC mini - 251zł + Ass 1000km 204zł
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 24.08.2015 14:23

Ja ubezpieczyłem autko z 2000 r. w Pzu :)
Ass + Mini AC + zwiększony limit holwania do 1000 km - razem 254 zł
Zielona karta - 30 zł.
maryjusz71
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maryjusz71 » 26.08.2015 08:37

sneer napisał(a):
robert22313 napisał(a):czyli ta wersja premium jest za 21zł? trzeba złożyć wypowiedzenie? bo będą co miech kasę pobierać i wkupić też trzeba wcześniej, ubezpieczają auta powyżej 10 lat? na holowanie jest limit 1tys. PLN :

Tak, wersja premium jest za 21 zł. Miałem to wykupione jakiś czas temu, nie miałem jednak (na szczęście) okazji, aby z niego skorzystać, więc nie wiem, czy dobrze działa w praktyce.

No ja niestety miałem okazję się przekonać. Najprawdopodobniej skończy się w najlepszym przypadku u Rzecznika Praw Ubezpieczonych albo nawet w sądzie. Może w Polsce jakoś to działa ale za granicą to koszmar.
Po zgłoszeniu awarii laweta w centrum Wiednia była po 2 godzinach. O godzinie 2 w nocy laweciarz auto zrzucił pod serwisem w taki sposób, że jeszcze było widać światła jak odjeżdża a już była policja. Następny wątek, to mbank nie może zagwarantować tak jak jest w OWU hotelu i pokryć tego koszty, ale może załatwić hotel, za który muszę sam zapłacić. Dużo by pisać - ja tylko przestrzegam przed auto ASSISTANCE AUTO24H - PREMIUM. Roczny koszt - 252 zł. za niby ubezpieczenie to ja już dziękuję - rezygnuje. Wszytko fajnie wygląda w OWU, ale jak się ma do dyspozycji tylko telefon to po każdorazowym wysłuchaniu regułek konsultant nie może Ci w niczym pomóc. Reasumując: Noc, policja na karku przez głupotę laweciarza, brak hotelu, brak zapewnionej w OWU pomocy, o stresie nocnym w obcym kraju rodziny nie wspomnę.
burgerck
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) burgerck » 28.08.2015 13:46

Witam.
Podpowie ktoś z wypowiadających umowę z PZU na MC+ASS 1000km w jaki sposób to robili ?
Pocztą wysyłaliście wypowiedzenie czy jak ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi